Cowbell afslører internationale stjerner til programmet på Copenhagen Jazz Festival


Arrangøren Cowbell Music præsenterer igen i år et stjernespækket program under Copenhagen Jazz Festival. Her kan du i enten Prøvehallen i Valby eller på Betty Nansen Teatret se frem til at opleve kunstnere som brasilianske Joyce Moreno, den upcoming singer/songwriter Kate Schutt, saxofonisterne Joshua Redman og David Liebman, den særegne guitarist og sanger Lionel Loueke og mange andre.

Læs selv, hvad grundlægger af Cowbell Music, saxofonist Benjamin Koppel, fortæller om Cowbells festivalprogram:

“Dette års program er intet mindre end fantastisk. Det markerer på flotteste vis, at vi har haft vores eget lille kunstneriske hjørne af Copenhagen Jazz Festival siden 2009.  Jubilæet fejrer vi ved at præsentere en stjerneparade af de mange topmusikere, som jeg og Cowbell Music har arbejdet og fortløbende arbejder sammen med i ind- og udland og på de snart 100 udgivelser, som Cowbell Music står bag. Det er veletablerede superstjerner som Joshua Redman, Kenny Werner, David Liebman og Joyce Moreno, men også for Skandinavien knap så kendte “morgendagens stjerner” som Kate Schutt og Lionel Loueke. Og selvfølgelig en lang række af den danske scenes største profiler og et kæmpe hold, der er gået sammen om en ganske unik Peter Bastian-hyldestkoncert. Jeg har sjældent glædet mig så meget til en jazzfestival, som jeg gør i år! Jeg har lagt mig i selen for at give så meget kunstnerisk som muligt tilbage til Copenhagen Jazz Festival, som om noget har været stedet, hvor jeg har lært at spille og kastet mig ud i nye musikalske projekter, siden jeg debuterede med min egen jazzkvartet første gang på Sabines Cafeteria i juli 1990.”

Joyce Moreno
Brasilianske Joyce Moreno har, siden hun udgav sit debutalbum i 1968, cementeret sin stjernestatus som sanger, guitarist og komponist både i hjemlandet og i resten af verden. I dag står Moreno som en af de væsentligste arvtagere til fordums musikalske ikoner som Elis Regina og Antonio Carlos Jobim. Under Copenhagen Jazz Festival 2019 optræder Joyce Moreno i to forskellige konstellationer – i duoformat med den amerikanske pianist Kenny Werner og i front for Steen Rasmussens stjernehold til et mix af brasiliansk saudade og nordisk melankoli.

Fredag 12/7, kl. 17:30 – Joyce Moreno & Kenny Werner (BRA/US) – Læs mere / Køb billet
Fredag 12/7, kl. 20:00 – Joyce Moreno with Steen Rasmussen Quinteto feat. Leo Minax (BRA/DK) – Læs mere / Køb billet

Kate Schutt
Kate Schutt har gennem en årrække placeret sig som en af Nordamerikas mest interessante og prisvindende yngre singer-songwriters med flere udgivelser og en lang række hædersbevisninger og priser i bagagen. Schutts sang er blevet kaldt for uimodståeligt tillokkende, hendes kompositioner for indsmigrende skæve og hendes arrangementer for sofistikerede og elegante. Koncerten hos Cowbell under Copenhagen Jazz Festival 2019 er Kate Schutts første optræden i Skandinavien.

Lørdag 6/7, kl. 20:00 – Kate Schutt (US/DK) – Læs mere / Køb billet

Joshua Redman
Saxofonist Joshua Redmans nye supergruppe Still Dreaming er en af de væsentligste grupper på den internationale jazzscene lige nu. Gruppen er en hyldest til Joshua Redmans far, saxofonisten Dewey Redman og dennes samarbejde med jazzlegenderne Don Cherry, Charlie Haden og Ed Blackwell i den legendariske 70’er-kvartet ”Old and New Dreams”, som selv var baseret på Hadens og Redmans samarbejde med Ornette Coleman i 1960’erne. På den vis er Still Dreaming en forlængelse og udvikling af jazzhistorien, der går i lige linje fra Colemans banebrydende musikalske revolution og frem til i dag.

Onsdag 10/7, kl. 17:30 – Joshua Redman / Still Dreaming (US) – Læs mere / Køb billet
Onsdag 10/7, kl. 20:00 – Joshua Redman / Still Dreaming (US) – Læs mere / Køb billet

David Liebman
Den amerikanske saxofonist David Liebman er en unik stilskaber og så absolut blandt fyrtårnene i det internationale jazzhav. Liebman har gennem tiden spillet med så prominente navne som Chick Corea og Miles Davis. På Copenhagen Jazz Festival 2019 spiller han hos Cowbell over for Scott Colley, Bob Gullotti og Benjamin Koppel. Koncerten vil, med arrangørens ord, “afsøge jazzmusikkens frie kommunikation og undersøge den spontane, umiddelbare dialog på tværs af generationer og udtryk”.

Søndag 7/7, kl. 16:00 – Liebman/Koppel/Colley/Gullotti – Freebop (US/DK) – Læs mere / Køb billet

Lionel Loueke
Herbie Hancocks faste guitarist Lionel Loueke har været med fra begyndelsen, da bandet Coalition så dagens lys i New York i 2011, hvor pianist Kenny Werner samlede et hold af yngre, fremadstormende New Yorker-musikere, der inspirerede ham mest. Med sig har de også den virtuose ungarske trommeslager Ferenc Nemeth og den danske saxofonist Benjamin Koppel – et typisk New Yorker-hold med musikere og inspiration fra hele verden.

Torsdag 11/7, kl. 20:00 – Lionel Loueke / Kenny Werner / Benjamin Koppel / Ferenc Nemeth – Coalition (US/DK) – Læs mere / Køb billet

Læs mere: Se hele Cowbells program på Copenhagen Jazz Festival 2019

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk