DR Big Band og virtuose Mathias Heise præsenterer anmelderrost fælles album på Jazz by the Sea


Oplev DR Big Band under åben himmel, når de præsenterer den prisvindende unge jazzstjerne Mathias Heise (Kronprinsparrets Stjernedryspris m.m.) som gæstesolist på Islands Brygge under Copenhagen Jazz Festival 2019

De færreste musikere har så klare beviser på deres talent som den 25-årige mundharpespiller og pianist Mathias Heise. Ud over sin vanvittige titel som verdensmester i kromatisk mundharpe (!), er musikpriserne nærmest regnet ned over den unge danske musiker – fra Kronprinsparrets Stjernedryspris til priser som Årets Unge Jazznavn og Ben Webster Prisen.

Mathias Heise bliver med sit kæmpetalent omtalt som en værdig arvtager af sit uomgængelige forbillede Toots Thielemans. Og selvom han sammen med DR Big Band også hylder Toots denne aften foran Kulturhuset Islands Brygge, kan publikum først og fremmest se frem til en koncert med Mathias Heises egne, iørefaldende kompositioner, hvor jazzens harmonier og improvisation møder rockens og funkmusikkens hårdtslående rytmer i et sprudlende, farverigt og euforisk udtryk.

”Her er musik, der klinger og swinger, som det skal!”, skrev Berlingske, og Politiken uddelte fem hjerter med ordene ”mirakuløst mundharpespil”, da Mathias Heise og DR Big Bands album The Beast udkom sidste år.

“Det er vist første gang, at en 25 årig dansk kunstner har komponeret og arrangeret al musikken til en albumudgivelse og turné med DR Big Bandet, hvor han desuden selv står i spidsen som solist. Det er godt set og hørt af DR Big Band, at lade mundharmonikavirtuosen Mathias Heise, et af de største talenter i dansk jazz i mange år, stå i spidsen for big bandet. Særligt fordi Mathias Heise er gået aldeles uimponeret til opgaven. Han ved hvad han vil bruge big bandet til.” – Jazznyt

Om DR Big Band
DR Big Band har været et fast pejlemærke på den danske jazzscene siden 1964, og bandet var med helt i front i de år, hvor København husede en række legendariske amerikanske jazzmusikere. Big Bandet blev kaldt Det Nye Radio Danse Orkester, da det blev dannet i 1964, og samme år blev bandets 18-årige kontrabassist Niels-Henning Ørsted Pedersen kåret til “Årets danske Jazznavn”

De første år var Ib Glindemann kapelmester, og de følgende årtier kom mange nye, markante dirigenter, musikere og gæstesolister til og var med til at forme og udvikle bandet. Orkestret har gennem en årrække samarbejdet med mange internationale kunstnere, som f.eks. Miles Davis, Stan Getz og Dizzy Gillespie. Blandt orkestrets chefdirigenter kan nævnes Ib Glindemann, Thad Jones, Bob Brookmeyer, Ole Kock Hansen og Jim McNeely.

Kom med til et af Danmarks bedste bud på jazz i storformat, når DR Big Band besøger udendørstemaet Jazz by the Sea med den prisvindende unge mundharpe-virtuos lørdag den 13. juli som den store finale på ni dages program på Islands Brygge.

DR Big Band & Mathias Heise præsenterer “The Beast”
Lørdag den 13. juli, kl. 20:00 – Jazz by the Sea / Kulturhuset Islands Brygge
Køb billet

Bryggens Spisehus serverer alle dage før koncerterne grillbuffet til 180 kr for voksne, 90 kr for børn fra kl. 17. (Stort udvalg af lækre salater og forskelligt kød på grillen).

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk