ECM-pianist Shai Maestro fuldender gratis koncertserie i Skuespilhusets foyer med sin trio


Han blev en del af jazzeliten i en ung alder og har siden nydt triumfer på både Blue Note, ECM og en lang række af verdens største scener. Shai Maestro er sidste tilføjelse til det gratis koncertprogram i Skuespilhusets foyer, hvor han optræder til en ganske særlig aftenkoncert med sin ECM-trio

Det israelske stortalent, pianist Shai Maestro var blot 19, da bassisten Avishai Cohen spurgte ham, om ikke han ville være med i Cohens trio med Mark Guiliana. Maestro rejste verden rundt og indspillede i alt fire albums med Avishai Cohen Trio, blandt andet på Blue Note Records. Samarbejdet var medvirkende til, at han i 2011 kunne danne sin egen trio, der i 2018 fik kontrakt med giganten ECM Records. Sideløbende har han blandt andet bidraget til nye indspilninger med Avishai Cohen, Theo Bleckmann og Mark Guiliana Jazz Quartet til store kritikerroser.

Han er født i Israel og begyndte at spille jazz som teenager, efter at han egentlig allerede var godt på vej som klassisk pianist. Med Oscar Peterson som forbillede udviklede han sig med hastig fart og modtog flere priser og scholarships, som blandt andet bragte ham til det kendte amerikanske jazzuniversitet, Berklee College of Music, hvor han mødte en række musikalske ligesindede. I 2012 udgav han sit første album i eget navn, og allerede på det tidspunkt var han et kendt navn på spillesteder og festivaler rundt omkring i verden efter årene med Avishai Cohen. Året 2018 blev en milepæl i Shai Maestros karriere, da han fik kontrakt med og udgav sit første album på ECM Records, “The Dream Thief”, der er indspillet med hans faste trio og samtidig indeholder prøver på Maestros uforlignelige solomateriale.

I dag er Shai Maestro blevet 32 år, men hans spil er uden sidestykke i hans generation. Det er introspektivt, lyrisk, virtuost, balanceret og viser en kunstner, der har fundet sin egen stemme.

“Hearing Shai Maestro is like awakening to a new world.” – All About Jazz

Shai Maestro Trio (IL)
Lørdag den 13. juli, kl. 21:30 – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Fri entré

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet er ude på www.jazz.dk.