Genopstandne Stereolab gæster København til august


Op gennem 1990erne og 2000erne var engelske-franske Stereolab blandt de mest innovative og toneangivende grupper på den alternative musikscene. I 2009 meldte de imidlertid ud, at bandet var sat på standby på ubestemt tid. Men nu genopstår indielegenderne og drager ud på en turné, hvor de lægger vejen forbi København 7. august.

Stereolab (UK/FR)
Onsdag den 7. august kl 20:00 i Store Vega
Læs mere / Køb billet

Med deres eklektiske blanding af krautrock, jazz, funk, bossanova, filmmusik, støjrock, naivistisk 60er pop, lounge og easy listening er Stereolab et enestående navn på musikscenen. Denne spraglede genreblanding forenes med inspiration fra kulturelle strømninger som avantgardisme, retro-futurisme, surrealisme og situationisme samt betoning af politiske og filosofiske emner i teksterne.

Stereolab står stolt ved deres intellektuelle udgangspunkt, men samtidig formår de at flette det højpandede sammen med slidstærke popmelodier og medrivende stemninger, oftest med sangerinden Laetitia Sadies hypnotiske vokal og droner fra bandleder Tim Ganes vintage-synths i forgrunden. Denne særegne musikalske opskrift har gjort Stereolab til anmelder-darlings og album som “Emperor Tomato Ketchup” (1996), “Dots and Loops” (1997) og “Sound-Dust” (2001) til moderne indieklassikere.

Til august kan legendariske Stereolab opleves på dansk grund – præsenteret af smash!bang!pow!, Vega og Copenhagen Jazz Festival.