Natjazz på Copenhagen Jazz Festival 2019


Koncerten er slut, klappene stilnet af og timerne blevet mindre – men jazzen fortsætter. Natjazz er lige så naturlig en del af Copenhagen Jazz Festival som de mange optog i dagstimerne, og årets festival er ingen undtagelse. Her står der ‘fri leg’ på skemaet for festivalens mange musikere, der giver nyt liv til jazzen – også efter mørkets frembrud.

Natjazz er som regel der, hvor danske musikere inviterer til åbne saloner og jammer med vennerne, mens internationale stjerner overrasker med spontane besøg på byens jazzklubber. Alt kan ske i ly af natten på Copenhagen Jazz Festival – med C.V. Jørgensens ord: Hvor går man hen, når alt går ned? Festivalen har svaret!

 

La Fontaine Nights
5-14/7, kl. 23:45, La Fontaine – Læs mere

La Fontaine – Københavns ældste jazzklub – er kendt og berygtet for sit natteliv og den jam-scene, som i 2015 fik besøg af Lady Gaga. Hver eneste dag under jazzfestivalen slutter La Fontaine traditionen tro aftenen af med den natlige jamsession – til solen står op. Join the Band!

 

Montmartre Late Night Jam Sessions
5-14/7, kl. 23:30, Jazzhus Montmartre – Læs mere

Montmartre har en fornem tradition for jamsessions. I 50’erne og 60’erne indtog stjernerne scenen efter de planlagte koncert og fortsatte festen i nattens mørke. Traditionen videreføres under Copenhagen Jazz Festival, hvor stjernerne samles i alle mulige konstellationer og skaber helt unikke øjeblikke. Dette års Late Night Jam Sessions bliver kurateret af en dansk og fremstormende trio bestående af Zier Romme på piano, Felix Moseholm på bass og Malthe Arndal på trommer, der hver aften får besøg af en special guest på horn.

 

“Kind of Soul” – Late Night Concert and Jam Session
10-12/7, kl. 23:00, H15 Scene – Læs mere

”Kind of Soul” Late-Night Session er et nyt tiltag på H15 Scene, som i de sene nattetimer samler festivalens bedste musikere til koncert og jamsession med rødder i afro-, soul- og jazzmusik. Lars Vissing (trompet) og Bastian Sjelberg (bas), står i spidsen for husorkesteret, som blandt andre tæller DJ Tue Track (Malk De Koijn), hvis hip hop-, afro-, funk- og jazzvinyler er basen, hvorpå der bliver budt ind med live instrumenter og skabt ny musik i nuet.

 

Late Night Jam
5-12/7, kl. 22:30, Halmtorvet 9 – Læs mere

Nye musikalske værter står over otte sene aftener klar til at agere husband for pludselige jam-indskydelser på caféen Halmtorvet 9 et stenkast fra Kødbyen. Her er både noget for jazzlytterne og for alle dem, der gerne selv vil prøve kræfter med jazzen – alle otte jam sessions indledes med et sæt fra værterne, hvorefter interesserede med-jammere er velkomne til at slutte sig til løjerne. Der udloves gratis entré og en drikkevare til alle, der slutter sig til orkestret.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet er ude på www.jazz.dk