Østrigske Future Sound of Jazz-pionérer fejrer 25-års jubilæum med spektakulært show på Copenhagen Jazz Festival 2019


Det skelsættende østrigske makkerpar Kruder & Dorfmeister fejrede i 2018 deres første 25 år på toppen af den elektroniske verdensscene. Kom med helt ind i duoens bevidsthedsudvidende univers på Copenhagen Jazz Festival 2019, når de præsenterer en audiovisuel jubilæumskoncert i DR Koncerthuset

De to østrigere Peter Kruder og Richard Dorfmeister udgav i 1993 den banebrydende “G-Stoned”. Udgivelsen trak som én af de første veksler og samples fra både jazz, dub, drum’n’bass, hiphop og mange andre groovende genrer i et særegent udtryk, der i samtiden fik etiketter som acid jazz, nu jazz, triphop og downtempo.

Kruder & Dorfmeister var det første store navn på programmet for “Future Sound of Jazz”, som opstod under Copenhagen Jazz Festival i 1996, da København var europæisk kulturhovedstad. Future Sound of Jazz har gennem årene sat fokus på jazzens møde med den elektroniske musik, hvor netop Kruder & Dorfmeister dannede skole for en lang række efterfølgende kunstnere. Det er den pionérånd, de fejrer, når duoen til sommer rykker ind i DR Koncerthuset på Copenhagen Jazz Festival 2019 som en del af den jubilæumsturné, som har haft massiv succes i Tyskland i foråret – i øvrigt under samme tema som dengang.

Den Wien-baserede duo Kruder & Dorfmeister har siden debuten været særligt kendt for betagende produktioner og genrebrydende remixes. Både fuldlængdealbummet DJ Kicks (1996) og opfølgeren The K&D Sessions (1998) har i tidens løb solgt over en million eksemplarer hver, og deres overraskende mix og dybe grooves bliver i dag betragtet som genregrundlæggende klassikere. Duoens tonesprog, musikalitet og stil står stadig som mesterlige eksempler til efterfølgelse for en helt ny generation af rytmiske troldmænd- og kvinder, der lader sig inspirere af Kruder & Dorfmeisters fremsynede og åbensindede tilgang.

Når Kruder & Dorfmeister optræder i DR Koncerthusets Studie 2 bliver det først og fremmest med 25 års vellyd i bagagen. I anledning af jubilæet har duoen allieret sig med landsmændene i det sofistikerede visual-team lichterloh.tv, der til lejligheden har produceret en komplet lysside. DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival glæder sig til at kunne byde publikum indenfor til en hel aften med rendyrket sansemassage for både ører, øjne og fødder med to “Future Sound of Jazz”-pionérer.

Kruder & Dorfmeister er dermed sidste store offentliggørelse til årets festivalprogram i DR Koncerthuset.

Kruder & Dorfmeister – 25 Years Anniversary Audio-Visual Performance (AUT)
Lørdag den 6. juli, kl. 22:00 i DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet