Overblikket: Se de første store navne på Copenhagen Jazz Festival 2019


Offentliggørelserne til årets Copenhagen Jazz Festival har de seneste par uger for alvor taget fart, og der er meget at se frem til – fra store koncertsalsnavne som Gladys Knight, Gilberto Gil, Marcus Miller og Oumou Sangaré, de tre første kunstnere på udendørstemaet Jazz by the Sea, farverige indslag fra New Orleans-traditionen på Fringe Jazz til amerikanske highlights under lindetræerne på Balders Plads og meget, meget mere. Her kan du læse lidt mere om et udpluk af de mange store navne, der allerede nu er på programmet til Copenhagen Jazz Festival 2019:

De første tre dage på Jazz by the Sea på Islands Brygge
Traditionen tro byder Jazz by the Sea på ni store koncerter under åben himmel i de smukke omgivelser på Islands Brygge. Publikum kan se frem til koncerter med det verdensberømte brasilianske fusion-par Airto Moreira & Flora Purim med band, den eklektiske amerikanske sanger José James, der fortolker og hylder soul-legenden Bill Withers og ikke mindst det danske indie-ikon Mikael Simpson, der har genfundet spilleglæden med sin gruppe Sølvstorm.

Stjernestøv i Tivoli og Bremen Teater
Tivoli åbner Koncertsalen, Glassalen og Pantomime Teatret med henholdsvis hyldest til Nat King Cole “Unforgettable” (med Danmarks Underholdningsorkester plus solister) den 6. juli, den brasilianske vokaldiva og moderne jazzpianist Elaine Elias med Tivolis Big Band den 12. juli og daglige eftermiddagskoncerter med Tivoli Ensemblet i sidste halvdel af festivalen.

Også Bremen Teater stempler ind med tre aftener i teatersalen. Her kan publikum foreløbigt glæde sig til koncerter med den prisvindende jazzpianist Bill Charlap, der blandt andet har modtaget en Grammy for samarbejdet med Tony Bennett om albummet ”The Silver Lining: The Songs Of Jerome Kern”. Den cubansk-amerikanske trommevirtuos Dafnis Prieto er en af de store kapaciteter på den internationale jazz- og latinscene som fast trommeslager for Michel Camilo og kan i Bremen opleves med Aarhus Jazz Orchestra. Endelig har også pianist, producer og komponist Alfa Mist fra den sprudlende London-scene meldt sig på teatrets festivalprogram.

Musikalsk festfyrværkeri på Fringe Jazz og Balders Plads
Med flere end 25 koncerter med danske og udenlandske topnavne, artist talks, jazzbanko, workshops, nattefester, soul-food og streetparade er der lagt op til et musikalsk festfyrværkeri, når Fringe Jazz indtager Pumpehuset og Pumpehusets Byhave under Copenhagen Jazz Festival. Programmet rammer bredt med alt fra traditionel jazz, funk, brass band og soul til elektroniske beats. Publikum kan blandt andet opleve New Orleans-bandet Hot 8 Brass Band og Snarky Puppy-trommeslageren Jamison Ross.

Balders Plads har også offenliggjort første del af programmet for udendørsscenen i de smukke rammer på Ydre Nørrebro, og her kan man blandt andet høre både nye og etablerede amerikanske navne som Melissa Aldana, Katie Thiroux, Judith Hill, Jon Cleary og Ghost Note.

Udvalgte navne med forsalg:

5/7: José James presents “Lean on Me” – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet
5/7: Bo Sundström (SE) – Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet
6/7: Airto Moreira & Group with Flora Purim – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet
6/7: Nat King Cole “Unforgettable” – Tivoli – Læs mere / Køb billet
7/7: Mikael Simpson & Sølvstorm – Jazz by the Sea – Læs mere / Køb billet
7/7: Oumou Sangaré – DR Koncerthuset – Læs mere / Køb billet
8-10/7: Ronnie Cuber (US) – Montmartre – Læs mere / Køb billet
9/7: Mariza (PT) – DR Koncerthuset – Læs mere / Køb billet
10/7: Joshua Redman (US) – Betty Nansen Teatret – Læs mere / Køb billet
10/7: Gilberto Gil (BRA) – DR Koncerthuset – Læs mere / Køb billet
10/7: Bill Charlap Trio (US) – Bremen Teater – Læs mere / Køb billet
11/7: Hot 8 Brass Band – Fringe Jazz / Pumpehuset – Læs mere / Køb billet
12/7: Gladys Knight (US) – DR Koncerthuset – venteliste
12/7: Elaine Elias & Tivolis Big Band – Tivoli – Læs mere / Køb billet
12/7: Jamison Ross Quintet (US) – Fringe Jazz / Pumpehuset – Læs mere / Køb billet
13/7: Gladys Knight (US) – DR Koncerthuset – Læs mere / Køb billet
13/7: Dungen performing “Ta Det Lugnt” (SE) – Den Grå Hal – Læs mere / Køb billet
14/7: Marcus Miller (US) – DR Koncerthuset – Læs mere / Køb billet
14/7: Hailey Tuck (US) – Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende frem til 1. juni.