Tak for i år: Copenhagen Jazz Festival 2019 havde fokus på fællesskabet og fremtiden


Pressemeddelelse, søndag 14. juli

Søndag nat slutter årets Copenhagen Jazz Festival efter 10 dages musikalsk fejring på mere end 120 spillesteder fordelt over hele hovedstaden. Med forankring i byens mangfoldige rammer har festivalen blandt andet præsenteret publikum for nye bud på lyden af fremtidens jazznavne.

”Efter jubilæumsudgaven sidste år gik vi målrettet efter, at 2019-udgaven skulle indeholde flere elementer, der pegede fremad end normalt – men uden på nogen måde at lægge afstand til hverken fortid eller tradition. Blandt andet har festivalens tværgående tema “Future Sound of Jazz” med navne som Yussef Dayes, Alfa Mist og Sudan Archives givet stærke bud på nye sideveje på det store jazzlandkort, som – hvem ved – måske en dag bliver til en af de nye hovedveje,” udtaler Kenneth Hansen, festivalleder for Copenhagen Jazz Festival.

Store, solide jazznavne som Joshua Redman, Christians Sands og Louis Hayes har i kombination med yngre navne som Julian Lage, Shai Maestro og Melissa Aldana sørget for, at den uforfalskede, moderne jazz også i år har været aldeles stærkt repræsenteret. Og det er blot en yderligere styrke, at de suppleres af store oplevelser med nogle af de største globale kunstnere fra bl.a. Brasilien, Portugal og Mali i form af Gilberto Gil, Mariza og Oumou Sangaré.

Soul, funk og gospel har alle dage været vigtige fætre og kusiner i den store jazzfamilie, og i 2019 har navne som Gladys Knight, José James, Cory Henry og Hot 8 Brass Band været med til at sætte en tyk streg under dette ualmindeligt festlige slægtsskab.

”Da det gode, stabile vejr endelig indfandt sig efter første weekend, så var der noget nær perfekte forhold til, hvad der endte med at blive en forrygende og overstrømmende 4-timers-hyldest til Morten Lindberg (aka Master Fatman). Der endte i en ny publikumsrekord i Kongens Have med en stemning, som var helt i Tykmesterens meget savnede ånd,” siger Kenneth Hansen.

Fra Copenhagen Jazz Festival skal der lyde en stor tak til alle tilskudsgivere, samarbejdspartnere, musikere, publikummer og ikke mindst spillesteder, der år efter år er med til at gøre festivalen til én af de største og mest inkluderende musikbegivenheder herhjemme.

Se billederne fra Fatman Forever! – Morten Lindbergs nærmeste musikalske venner gav kærlig jazzhyldest i Kongens Have.

Kommende festivaldatoer
– Vinterjazz 2020, 6.-29. februar (20. udgave)
– Copenhagen Jazz Festival 2020, 3.-12. juli