“The Empress of Soul” er første store hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2019


Gladys Knight, også kendt som “The Empress of Soul”, er syvdobbelt Grammy-vinder og kendt for indspilningerne af tidløse klassikere som “Midnight Train to Georgia”, “Baby Don’t Change Your Mind”, “I Heard It Through the Grapevine” og “That’s What Friends Are For” med Dionne Warwick, Elton John og Stevie Wonder.

”Vi er superstolte over at have landet selveste ”The Empress of Soul” på programmet til den 41. udgave af Copenhagen Jazz Festival – og så at kunne præsentere hende i DR Koncerthusets forholdsvis intime rammer! Gladys Knight har, sammen med Aretha Franklin, været med til at definere og udvikle den amerikanske soul, og hun er på alle måder et vaskeægte kvindeikon i amerikansk musik,” udtaler Kenneth Hansen, festivalleder for Copenhagen Jazz Festival.

Siden Gladys Knight begyndte sin karriere i slutningen af 1950’erne med The Pips, har hun indspillet adskillige nr. 1-hits inden for pop, soul og gospel. Gladys Knight & The Pips var på kontrakt med Motown og Buddah Records i 60’erne og 70’erne, hvor de toppede tidens hitlister. Senere steg Knights stjernestatus med Dionne Warwick-nummeret “That’s What Friends Are For” i 1985 og James Bond-sangen “Licence To Kill” i 1989, og i dag er den amerikanske souldronning både at finde på Hollywood Walk of Fame og i Rock ‘N’ Roll Hall of Fame.

Med i alt 38 albumudgivelser, en lang karriere inden for film og tv samt optrædener i Det Hvide Hus, i Royal Albert Hall og så sent som i februar til Super Bowl 2019 i hjembyen Atlanta står Gladys Knight som et ikon inden for den amerikanske soul og gospel.

Derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset kan præsentere Gladys Knight som det første store festivalhovednavn, fredag den 12. juli i Koncertsalen.

Gladys Knight (US)
12. + 13. juli, kl. 20:00 i DR Koncerthuset
Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979. Den 41. udgave finder sted den 5.-14. juli på flere end 120 venues i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende i foråret her på Jazz.dk.