Tivoli skruer igen op for jazzen med Eliane Elias og “Nat King Cole Unforgettable”


Tivoli har i sommeren 2019 valgt at skrue markant op for antallet af jazzkoncerter. Programmet for Copenhagen Jazz Festival 2019 tæller navne som den internationale jazzdiva Eliane Elias, en koncert dedikeret til Nat King Cole med Danmarks Underholdningsorkester og solister, samt fyraftensjazz på Pantomime Teatret.

“Siden Louis Armstrong spillede her i 1933, har Tivoli haft jazz på programmet. I en periode har jazzen været mindre synlig i haven, men i år præsenterer vi rekordmange jazzkoncerter, og vi trækker jazzen helt frem under jazzfestivalen for at vise København, at Tivoli er tilbage på jazzlandkortet,” siger Tivolis nye underdirektør for Kultur, Frederik Wiedemann.

Eliane Elias er Tivolis festivalhovednavn
Tivoli sætter alle sejl til under Copenhagen Jazz Festival i juli, hvor den brasilianske jazzdiva, pianist, komponist og sangerinde Eliane Elias sammen med sin mand og musikalske partner bassist Marc Johnson og Tivolis Big Band giver en koncert, der blandt andet byder på ny musik fra et kommende album. Koncerten finder sted fredag den 12. juli i Glassalen, og der er også velkendte numre fra Eliane Elias’ enorme repertoire på programmet, ligesom koncerten krydres med klassikere fra den store brasilianske sangbog.

Nat King Cole – Unforgettable
Allerede lørdagen før, den 6. juli i Tivolis Koncertsal, hyldes en af jazzens helt store legender, Nat King Cole, der i år ville være fyldt 100 år. Med sin fløjlsbløde stemme blev han en vigtig medspiller i croonerbølgen på linje med Bing Crosby og Frank Sinatra.

Danmarks Underholdningsorkester står på scenen sammen med Tivoli Ensemblet og en række solister (Sinne Eeg, Bobo Moreno, Szhirley, Niels Jørgen Steen) for at fortolke hans største værker, som Dream a little dream, Unforgettable og Smile.

Fyraftensjazz
Udover disse highlights lyser Tivoli Ensemblet op på alle hverdage – fra den 8.-12. juli – med fyraftensjazz på Pantomime Teatret kl. 16.30. Ensemblet har inviteret gæster og kan opleves i samspil med Alice Carreri, Mathias Heise, Jan Harbeck og Peter Fuglsang.

Billetter til “Nat King Cole – Unforgettable” og Eliane Elias and the Tivoli Big Band featuring the music of Eliane Elias kan købes fra den 3. april via jazz.dk og tivoli.dk

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende frem til 1. juni.