Ung svensk trommeslager og danske anmelderfavoritter giver koncert til den officielle åbning


Den officielle åbning af Copenhagen Jazz Festival foregår fredag 5. juli i Kongens Have med live-koncerter, velkomsttale og indbydende jazz-DJs. Arrangementet begynder kl. 16.00, men allerede fra kl. 15.00 er haven åben. Alle er velkomne.

15:00 – Jazzplænen åbner + dj’s
16:00 – Girls In Airports
17:00 – Cornelia Nilsson Trio feat. Anders Fjeldsted & Gabor Bolla

Svenske Cornelia Nilsson (f. 1992) er lynhurtigt blevet en efterspurgt trommeslager. Hun er medlem af gruppen “Daniel og Dundret” i Stockholm og er en vigtig del af de yngre jazz- og impro-scene i København og Øresundsregionen. Cornelias nærværende spil har kunnet opleves med bl.a. Bernt Rosengren, Roland Keijser, Maria Faust, Nina de Heney, Harald Svensson, George Garzone, Aaron Parks, Calle Brickman, Karl-Martin Almqvist, Krister Andersson, Kasper Tranberg samt en række af de fremadstormende unge navne, der markerer sig på jazzklubberne i København i øjeblikket.

Med fem anmelderroste albums og en lang række medrivende koncerter har Girls In Airports slået deres navn fast som et af Danmarks stærkeste bud på en moderne jazzgruppe med en sfærisk lyd og inspiration fra alverdens musikkulturer. De udkommer på det britiske label Edition Records og har fyldt koncertsale rundt omkring i Europa – og har også givet flere store oplevelser på Copenhagen Jazz Festival gennem årene bl.a. i DR Koncerthuset, Jazzhouse og på Det Kgl. Teaters Gamle Scene. Girls In Airports, som er netop vendt hjem fra en koncertturné i Washington og New York, spiller et sæt til den officielle åbning med udgangspunkt i den serie af singler, de har udgivet i foråret 2019. (Bandets koncert på ALICE den 9. juli er for længst udsolgt)

DJ’s fra kollektivet Super Bad Disco vender plader fra kl. 15.00.

Den 41. udgave af Copenhagen Jazz Festival finder sted 5.-14. juli på 120 venues i København og på Frederiksberg. Se programmet her: www.jazz.dk