Yussef Dayes, Sudan Archives og Joe Armon-Jones er første tre navne i ny koncertserie på Loppen


Loppen og Copenhagen Jazz Festival præsenterer i fællesskab en ny international koncertrække med nysgerrigt, beat-baseret, eksplosivt og fritænkende musikalsk udgangspunkt – lige i ånden af de to åbensindede institutioner i det københavnske musiklandskab.

Det er lyden af moderne jazz i en opdateret udgave med inspiration fra diy-metoder og fusioneret med hiphop, dub og elektroniske subgenrer. Oplev visionære musikere og producere fra toneangivende independent selskaber som Brownswood, Stones Throw Records og egne labelkollektiver, der indkapsler tidens nybrud. De første tre navne er:

Joe Armon-Jones (UK)
July 8, 22:00 – Loppen

Han er en af grundlæggerne af Ezra Collective og en visionær soloartist. Joe Armon-Jones kommer fra den sprudlende engelske jazzscene, der blander den moderne jazz og fusionsjazz med hiphop, dub og andre af Londons elektroniske genreforskydninger. Joe Armon-Jones kombinerer den frie og dynamiske energi med en musikalsk vision. Solodebuten “Starting Today” udkom på Brownwood Recordings og blev nomineret efterfølgende nomineret til årets jazzalbum hos Worldwide Awards.

Den talentfulde producer og tangentspiller har samlet et band fra den eklektiske, engelske musikscene, som man kan opleve for første gang i København på Copenhagen Jazz Festival 2019 –  den 8. juli åbner Joe Armon-Jones den nye koncertrække på Loppen.

Yussef Dayes (UK)
July 9, 22:00 – Loppen

Yussef Dayes er en af den fremadstormende London-scenes mest ekspressive og innovative trommeslagere og producere. Han er bedst kendt som den ene halvdel af Yussef Kamaal og fra kollektivet United Vibrations, og med et album på vej i 2019 bliver han fremhævet som en nøgleperson i den nye britiske bølge af spirituel jazz, afrobeat og hiphop.

Dayes er født og vokset op i en musikalske familie i den sydøstlige del af London. Hans far var bassist i 70’erne og hentede en masse jazzvinyler med hjem fra New York, som dannede en musikalsk base for Yussef og hans brødre Kareem og Ahmad, der senere udgjorde gruppen United Vibrations. Senere studerede Yussef Dayes bl.a. hos trommeikonet Billy Cobham.

Sudan Archives (US)
July 10, 22:00 – Loppen

Sudan Archives (US, Stones Throw Records) er skabt af vokalisten, violinisten og sangskriveren Brittney Denise Parks. Den 25-årige autodidakte musiker trækker inspiration fra så forskellige kilder som sudanesisk folkemusik, moderne R&B med tunge hiphop-beats samt de mere eksperimenterende dele af den elektroniske scene.

I 2017 debuterede Sudan Archives med sin selvbetitlede EP, og sidste år udkom “Sink” på det feterede pladeselskab Stones Throw (som også huser J Dilla, Madlib, Madvillain m.fl)., der høstede lovprisende ord i toneangivende medier som Pitchfork og New York Times.

Billetsalget til de tre koncerter åbner fredag den 12. april kl. 10.00 her.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted den 5.-14. juli på 120 venues. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk