Det trykte program for Vinterjazz 2020 er på gaden – læs det som PDF her


Den 20. udgave af Vinterjazz finder sted den 6.-29. februar 2020 over hele landet. Festivalens trykte programavis giver dig overblikket over alle koncerter fordelt på 130 spillesteder landet rundt samt masser af læsestof.

Læs programavisen som PDF via Issuu her: Trykt program for Vinterjazz 2020

Den landsdækkende musikfestival Vinterjazz fejrer i år sin 20. udgave. Festivalen har dermed siden 2001 været fast holdepunkt for et stort udsnit af landets mange spillesteder, der hvert år i februar får mulighed for at tyvstarte koncertsæsonen med internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz Remixed, Future Sound of Jazz, Wild at Heart, Jazz for Kids m.fl.

I år er ingen undtagelse. Her er du som musikinteresseret lytter i løbet af festivalens tre uger sjældent langt fra den levende musik, der spreder sig fra Skagen til Bornholm. Blandt årets højdepunkter finder du den amerikanske trompetist, komponist og bandleder Wynton Marsalis med sit berømte Jazz at Lincoln Center Orchestra i Aalborg og København, Chick Corea solo, den albumaktuelle aktivist, digter og musiker Moor Mother i Aarhus og København.

Vinterjazz byder på landsdækkende turnéer med bl.a. dette års store DMA Jazz-overraskelse Svaneborg Kardyb, dansk-amerikanske Reed/Petri/Svendsen/Moores albumturné med Prism og den estiske sangerinde Karmen Rõivassepp. I anledningen af det dansk-tyske venskabsår kan du desuden opleve særprojektet Kraut Remixed, der sætter fokus på de musikalske og produktionsmæssige nybrud, der spredte sig fra Tyskland i 70’erne.

Med programavisen i hænderne – eller i digitalt format på mobiltelefonen – får du overblikket og kan i år desuden læse interviews med en række af festivalens spillesteder, få P8-værternes skarpeste anbefalinger til festivalprogrammet, læse store features om den særligt tyske genre “krautrock”, om Miles Davis’ albumklassiker “Bitches Brew” og om filmverdenens mesterlige jazzsoundtracks.

Alt det og meget mere kan du blive klogere på med det trykte program for Vinterjazz 2020, der er på vej ud til alle 130 spillesteder og udvalgte biblioteker, caféer og kulturhuse i hele landet. Tak til Nordea-fonden og Statens Kunstfond.

Vinterjazz er en landsdækkende festival og musikbegivenhed, der finder sted i sin 20. udgave den 6.-29. februar 2020. Festivalens line-up kan ses på www.jazz.dk/vinterjazz-2020/program