London-scenens ypperstepræst bekræftet til Copenhagen Jazz Festival 2020


I det seneste årti har den britiske jazzscene oplevet en enorm kreativ opblomstring. En central skikkelse er saxofonist og komponist Shabaka Hutchings, der med grupperne Sons of Kemet, The Comet Is Coming og Shabaka and the Ancestors giver London-scenen en spirituel, afrofuturistisk og politisk kant.

Han har besøgt København med grupperne Sons of Kemet og The Comet Is Coming, og til Copenhagen Jazz Festival 2020 kan man for første gang i Danmark opleve ham med albumaktuelle Shabaka and the Ancestors, der består af musikere fra Johannesburg og griber ned i den sydafrikanske kulturarv, rytme og poesi.

I 2020 udgiver Shabaka and the Ancestors deres længe ventede opfølger til “Wisdom of the Elders” og skifter det hippe britiske label Brownswood Recordings ud med det ikoniske Impulse!, der mest er kendt for at udgive Pharoah Sanders’ og John Coltranes spirituelle mesterværker.

“We Are Sent Here by History” er ifølge bandet “en meditation over det faktum, at vi som art står over for udryddelse. Det er en refleksion fra de brændende ruiner. En stillingtagen til de individuelle og samfundsmæssige skridt, vi tager som begyndelsen til enden, hvis det skal ses som andet end et tragisk nederlag. For de liv, der er tabt, og de kulturer, der er opløst af århundreder af Vestens ekspansionisme, kapitalistiske tankegang og hvidt overherredømme, som alt for længe har været den herskende legemliggørelse af vores verdens nærdødstilstand.”

Shabaka Hutchings er født i England, men vokset op på Barbados med afro-caribisk musik, indtil han vendte tilbage til London via Birmingham. Han studerede klassisk klarinet, men udviklede sit saxofonspil i byens jazzmiljø – stærkt influeret af hiphop, grime, jungle og dub fra den multikulturelle undergrundsscene i London. Hutchings har spillet med så forskellige navne som Soweto Kinch, Mulatu Astatke, Sun Ra Arkestra, Louis Moholo, Makaya McCraven, Yussef Kamaal, Pete Wareham, Dean Blunt og Hieroglyphic Being, samtidig med at han har høstet en række priser og nomineringer som bandleder for Shabaka and the Ancestors, Sons of Kemet og The Comet Is Coming.

Copenhagen Jazz Festival og Loppen fortsætter de gode takter fra sidste års festival og præsenterer en ny koncertrække i 2020 med fremsynede kunstnere og nysgerrige dj’s. Programmet offentliggøres løbende.

Shabaka and the Ancestors (UK/ZA)
Loppen 11. juli, 2020, 22:00
Pris: 200 kr. inkl gebyr
Læs mere / Køb billet