Nye offentliggørelser til Copenhagen Jazz Festival 2021


Følg strømmen af seneste nye offentliggørelser til sommerens festival herunder. Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted den 2.-11. juli på spillesteder i hele København og på Frederiksberg.

Se i øvrigt alle offentliggjorte koncerter i oversigten her.


 

Storbandet bag Årets Danske Jazzudgivelse 2020 samles i Haveselskabet


Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai er fundet sammen om en fælles passion for at skrive musik til et 13-personers ensemble, og de tre samlede i 2017 et stærkt hold af erfarne musikere, kendt fra mange andre sammenhænge. Maluba Orchestras debutalbum har modtaget overstrømmende anmeldelser fra danske og udenlandske medier og vandt i 2020 en Danish Music Award for Årets Jazzudgivelse. De tre komponisters musik blander elementer fra alverdens stilarter og spænder fra lyrisk og sakral til vild og medrivende. Besætningen er bredt sammensat, både hvad angår alder, køn, baggrund og musikalsk stil, og skaber sammen et sprudlende og mangfoldigt musikalsk output, båret af både tæt ensemblespil og nogle af den danske jazzscenes stærkeste personlige stemmer.

Mandag 5/7, 2021 – Sommer i Haveselskabet / Haveselskabets Have, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

Jesper Bodilsen præsenterer sin internationale drømmegruppe


Landets storaktive bassist Jesper Bodilsen har på opfordring af Jazzhus Montmartre samlet sit “Dream Team”, der får sin debut under Copenhagen Jazz Festival 2021. Bodilsen viderefører med stolthed den danske basfakkel og tilfører den ekstra gnister, inspireret af sit omfattende internationale virke. Med sig har han den svenske tenorsaxofonist Joakim Milder – blandt broderlandets mest respekterede musikere de sidste mange år, den tyske pianist Florian Weber med en flot international karriere med blandt andet udgivelser på legendariske ECM, samt den italienske trommeslager Roberto Gatto (Lee Konitz, Chet Baker, Bob Berg, Tommy Flanegan, Joe Zawinul og Joe Lovano). Alt i alt kan publikum forvente en aften med rigt varieret, nutidig europæisk musik med tyk streg under jazz.

Lørdag 3/7, 2021 – Jazzhus Montmartre – Læs mere / Køb billet


 

Prisvindende dansk duo inviterer til meditativ jazzaften


Efter udgivelsen af Svaneborg Kardybs debutalbum, Knob, i 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 hvor de modtog prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres “meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.” I efteråret 2020 kom opfølgeren, Haven, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg (piano, keys) og Jonas Kardyb (trommer, percussion).

Lørdag 10/7, 2021 – KU.BE, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

The Savage Rose fejrer gruppens fortsatte triumf i Koncertsalen

The-Savage-Rose_foto-Daniel-Buchwald-scaled-2-1200x800
The Savage Rose har hørt til i toppen af dansk musik i mere end 50 år, og der hersker ingen tvivl om, at bandet stadig kan levere en levende koncert i topklasse, når det rutinerede band besøger DR Koncerthusets Koncertsal under Copenhagen Jazz Festival 2021. Den legendariske gruppe modtog i 2020 Danish Music Awards Ærespris. Det er ikke mange, der kan udgive store plader med mere end 20 års afstand, men The Savage Rose har gjort det med klassikere som “Dødens Triumf” og “Black Angel”. Med de seneste udspil – “Universal Daughter” (2007), ”Love And Freedom” (2012) og “Homeless” (2017), viste Annisette og The Savage Rose, at der også var liv i bandet efter afskeden med det mangeårige kompositoriske midtpunkt, Thomas Koppel, der pludseligt døde i 2006. Til de to koncerter under årets festival kommer The Savage Rose rundt i sange fra hele den lange karriere.

Fredag 2/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Udsolgt/venteliste
Lørdag 3/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Udsolgt/venteliste


 

Carsten Dahl Trinity – en komplet treenighed i Den Sorte Diamant


Den danske pianist Carsten Dahl besidder en enorm iderigdom, virtuositet og et musikalsk nærvær uden sidestykke – både solo og i grupper som GinmanBlachmanDahl og Carsten Dahl TRINITY. I 2019 udkom sidstnævnte med det anmelderroste album “Painting Music” – en poetisk triojazzplade med både raffinerede nyfortolkninger af kendte jazzstandarder og egne, nye kompositioner. I januar 2021 blev den fulgt op af “Mirrors Within”, der blev skabt i en kontinuerlig række af ‘first takes’, og alt blev improviseret uden forudgående aftaler. Foruden Carsten Dahl består trioen af trommeslager Stefan Pasborg og bassist Nils Bo Davidsen, som begge er nogle af sværvægterne inden for dansk jazz og har optrådt i utallige sammenhænge på såvel den danske som den udenlandske musikscene.

Mandag 5/7, 2021 – Den Sorte Diamant – Køb billet / Læs mere


 

Albumaktuel Caroline Henderson spiller sine største sange med topband


Caroline Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer. Inspiration har hun fundet i både jazz, blues, pop og elektroniske toner, og hendes solokarriere tog i 2003 en drejning, da hun begyndte at synge og udgive jazz, stadig på engelsk. Endnu et nybrud kom i 2020, hvor Henderson udgav sin første soloplade på dansk, “Den danske sang…”, som GAFFA gav 5 stjerner. Caroline Henderson spiller de største sange fra sin lange karriere til en koncert i Haveselskabets Have under Copenhagen Jazz Festival 2021. På scenen får hun selskab af et velspillende band bestående af Nikolaj Hess (klaver/orgel), Daniel Franck (bas) og Jakob Høyer (trommer)

10/7, 2021 – Sommer i Haveselskabet / Haveselskabets Have, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

Takykardia leverer genrenedbrydende totaloplevelse på Hotel Cecil


Takykardia er progressive popsmede, der med sikker tæft kombinerer elementer fra trip-hop, alternativ r’n’b, UK jazz, dream-pop og sågar 90’er-dance i alternative sangstrukturer, hvilket kan høres på deres anmelderroste debutalbum ‘Better’. Med et opmærksomt øje på omverdenen og et soleklart talent for at udtrykke sine observationer og erfaringer er Luna Matz en af de mest unikke sangskrivere og interessante sangerinder i Danmark i øjeblikket. Med en baggrund inden for dans og performancekunst skaber gruppen spektakulære, koreograferede livekoncerter – visuelle overflødighedshorn, hvor frontkvinden interagerer med publikum som et funklende, flamboyant og nærværende popidol.

Fredag 2/7, 2021 – Hotel Cecil – Køb billet / Læs mere


 

Hørslev/Mouritz med originalt band, gæster og nyt album


Mouritz/Hørslev Projektet kommer til Bremen Teater den 4. juli under Copenhagen Jazz Festival i anledning af udgivelsen af et spritnyt album “Lykkelige Mennesker” – det første i otte år. Koncerten bliver samtidig deres eneste koncert i København i år og de tager særlige gæster med. Efter 8 års pause er Mouritz/Hørslev tilbage i det originale lineup med bassist og violinist Thomas Vang, guitarist Jacob Funch og trommeslager Mads Andersen – og Mads Mouritz som guitarspillende troubadur og Lone Hørslev som den reciterende digter.

Søndag 4/7, 2021 – Bremen Teater – Køb billet / Læs mere


 

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra fejrer 40 års jubilæum i 2021

NJO_anno_2017_0-thumb-1200Med inspiration fra både bigbandjazzen og verdensmusikken har New Jungle Orchestra, med guitarist og komponist Pierre Dørge ved roret, skabt deres helt eget musikalske univers siden 1980’erne. I 2021 fejrer Pierre Dørge & New Jungle Orchestra deres 40 års jubilæum på Den Sorte Diamant med et brag af en koncert, spækket med nye værker og improvisationer samt enkelte gamle jungle hits.

Onsdag 7/7, 2021 – Den Sorte Diamant – Køb billet / Læs mere


 

Athletic Progressions futuriske jazz på Bremen Teater

athletic-thumb-1200
Athletic Progression er et af de senere års mest roste og hypede, nye danske jazzbands. Bandet består af Jonas Cook (keyboard), Jonathan J. Ludvigsen (trommer) og Justo Gambula (bas), og i 2020 udsendte de det selvbetitlede album, der bl.a. kastede 5 hjerter i Politiken af sig. Den aarhusianske trio, der blander jazz med hiphop-beats og soul-harmonier, spiller på Bremen Teater under Copenhagen Jazz Festival søndag den 11. juli.

Søndag 11/7, 2021 – Bremen Teater – Køb billet / Læs mere


 

Transatlantiske kunstnermøder fylder plakaten på Montmartre

kirk-thumb-1200
Under Copenhagen Jazz Festival 2021 byder Jazzhus Montmartres legendariske lokaler i Store Regnegade på en række kunstneriske møder mellem danske og nordamerikanske musikere fra øverste hylde. Foruden føromtalte Jesper Bodilsen kan publikum se frem til den brasilianske sangerinde Rosalia De Souzas. De Souzas har samlet en international gruppe med trommeslager Jonas Johansen og pianist Steen Rasmussen, guitarist Mats Andersson, den canadiske bassist Graig Earle og special guest Hans Ulrik på tenorsax. Desuden står det danske jazz-es, trommeslager Snorre Kirk, i spidsen for sin kvartet, der til sommer får særligt besøg af den amerikanske tenorsax Stephen Riley – en velkendt gæst på den københavnske jazzscene og især på Montmartre.

Se Jazzhus Montmartres program på Copenhagen Jazz Festival 2021


 

Bremer & McCoy i Koncertsalen – flyttet til Copenhagen Jazz Festival 2021

BM-poster-u_tekst-kopi
Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy havde op til Coronapausen gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes label Luaka Bop og planlagte koncerter i det meste af Europa. Den populære duo skulle have givet den hidtil største koncert i DR Koncerthusets koncertsal som hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2020. Nu er deres to koncerter udskudt til 9. og 10. juli på CJF 2021 – ligeledes i Koncertsalen.

Fredag 9/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Venteliste
Lørdag 10/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Køb billet / Læs mere


 

Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted fra 2.-11. juli. Tak til Nordea-Fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.