Bisse giver klaverkoncerter på Copenhagen Jazz Festival 2021


Denne sommer giver Bisse en række klaverkoncerter i København – på den traditionsrige Copenhagen Jazz Festival – og i Aarhus, som går under fællesbetegnelsen Klaverkoncert Nr. 1.

Siden koncertdebuten i marts 2014 på Kulturhuset Islands Brygge er det blevet til en del band- og solokoncerter, hvor sidstnævnte både har inddraget computeren, guitaren og klaveret som instrumenter. Men denne sommer dedikerer Bisse sig udelukkende til klaveret. Samtidigt vender han for første gang tilbage til det lille kulturhus på den københavnske brygge – ganske tæt på hans eget hjem – hvor det hele startede for syv år siden. Et kortvarigt nostalgisk tilbageblik og lille statusopgørelse (– og opdatering) kan nok ikke forhindres.

Bisse udtaler: “Jeg har længe gerne villet udforske klaverkoncerten som genre. Jeg startede ud som pianist i mine helt unge år, og derfor har klaveret altid været en slags helle og kreativt frirum for mig, som jeg aldrig bliver træt af at vende tilbage til. Pianister som Bill Evans, Bud Powell, Thelonious Monk, Earl Hines, Art Tatum og Fats Waller var nogle af mine første musikalske helte. Det er både spændende og udfordrende at omarrangere mine sange til klaverkoncertens rammer, og jeg glæder mig til at dykke ned i de mange albums, som jeg har udgivet de seneste år og iklæde dem nye, mere spartanske, men ikke mindre forunderlige gevandter.”

Bisse “Klaverkoncert nr. 1”
1/7-3/7, kl. 20:00 – Kulturhuset Islands Brygge (salen)
Læs mere / Køb billet

 

Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted den 1.-24. juli i hele København og omegn. Programmet offentliggøres løbende her på www.jazz.dk