Copenhagen Jazz Festival præsenterer to jazzede forårsdage med Jazz Remixed og Thunderstrucks i Byhaven


En dansk supergruppe fra jazzens skæve side vender tilbage, mens to pladesamlere med stort musikalsk udsyn leverer et live DJ-sæt under titlen “The Awakening”, når Copenhagen Jazz Festival indtager udendørsspillestedet Byhaven Pumpehuset med to gratis eftermiddage i foråret

Under overskriften “The Awakening” står den prisbelønnede DJ, musiker og producer Astrid Engberg og DJ og pladebutiksindehaver Anthon Stacks for et susende kig på jazzhistoriens fortid, nutid og eventuelle fremtid. Koncerten, der har form som et live DJ-sæt, finder sted under temaet Jazz Remixed.

Astrid Engberg er i år nomineret til Steppeulven som Årets Producer for debutalbummet “Tulpa” (2020). Kompositionerne  på pladen udspringer af Engbergs simple skitser skabt på samplere og synthesizere, før cello, violin, kor ensembler, tuba og et virvar af danske jazzmusikere blev inviteret til at akkompagnere hendes univers, herunder trommeslager Jonathan Jull Ludvigsen og pianist Jonas Cook (Athletic Progression), saxofonist Sven Meinild (tidl. The Asteroids Galaxy Tour) og sangerinde Berrin Bas (Tuhaf). Pladen indskriver sig som en dansk pendant til i en international tendens. Lige nu udforskes og udfordres jazz-genrens gængse metoder af en ny generation af musikere. Inspirationer fra hip-hop, house og afrikanske rytmer inkorporeres i en jazztradition, hvor netop det udforskende altid har været en del af DNA’en. Det samme gør sig gældende i Engbergs virke som DJ.

Anthon Stacks er ejer af pladebutikken Palmspree på Nørrebro, en del af kollektivet Super Bad Disco samt mangeårig DJ og radiovært, bl.a. på programmet “World News” på internetradioen Heartbeats. Showet præsenterer hver uge en samling ny og eklektisk musik fra verdens små hemmelige scener, og i hans DJ-sets kan man finde en stor blanding af alt fra ambient til jazz, afro og broken beat.

Jazz Remixed / The Awakening w. Anthon Stacks & Astrid Engberg
Torsdag 22/4, kl. 15:00 (musik fra ca. 18:00) – Byhaven Pumpehuset – Facebook-event / Fri entré


 

Thunderstrucks blev til under Musketer Festival 2006, hvor Kresten Osgoods freeform-karavane, Hvad Er Klokken, havde inviteret en lang række prominente gæster til at spille sammen på kryds og tværs.

Bandet gik i studiet to dage i april 2008 og samme år udkom gruppens hidtil eneste, selvbetitlede album – en blanding af helt frie improvisationer og Jonas Strucks til tider drømmende kompositioner. Albummet “Thunderstrucks” blev nomineret Nordisk Råds Musikpris i 2009.

Hver for sig er medlemmerne af Thunderstrucks blandt de mest benyttede og velkendte navne på den danske rock- og jazzscene. Der er god grund til at glæde sig til et længe ventet gensyn med denne frit improviserende supergruppe, når de efter mange års pause igen tørner sammen på en scene.

Line-up: Kasper Tranberg (trompet), Jonas Struck (guitar), Anders Christensen (bas), Kresten Osgood (trommer)

Copenhagen Jazz Festival presents Thunderstrucks
Onsdag 12/5, kl. 15:00 (musik fra ca. 18:00) – Facebook-event / Fri entré

 

Den hyggelige forgård ved spillestedet Pumpehuset i København – også kendt som Byhaven – har i årevis ageret populært koncertrum i forårs- og sommermånederne. På grund af stedets udendørs beliggenhed kan traditionen fortsætte, både med Copenhagen Jazz Festivals indtog og med en lang række andre koncerter den kommende tid.

Se Byhaven Pumpehusets fulde program i april, maj og juni 2021