Fanø Free Folk Festival præsenterer Księżyc (PL), Eric Arn (US) og Annelies Monseré (BE) i afslutningsweekenden


Copenhagen Jazz Festivals afslutningsweekend på ALICE byder på to dage præsenteret i samarbejde med Fanø Free Folk Festival. Fredag den 23. juli kan publikum se frem til det særprægede kult-band Księżyc – en totaloplevelse af folkemusik, elektroniske klange, performance og magiske ritualer. Lørdag den 24. kan man opleve flot dobbeltprogram med den amerikanske guitarist Eric Arn og den belgiske multiinstrumentalist Annelies Monseré

En uudgrundelig aura af mystik hviler over den polske kultgruppe Księżyc. Navnet betyder “måne”, og indfanger på smuk vis musikkens stemning af natlige ritualer og magiske besværgelser. Live er Księżyc en totaloplevelse, hvor gamle folkemusikalske instrumenter, elektroniske klange og rituel performance flettes sammen og løftes af de to dragende vokalister. Gruppen udgav i sin tid et enkelt album i 1996, inden de helt i tråd med deres mystiske aura forsvandt. I 2013 genopstod Księżyc så – til stor succes med betagende koncerter på en række store festivaler, bl.a. Roskilde Festival i 2017.

Eric Arn har i flere årtier vandret af egne personlige stier gennem et landskab mellem folk, eksperimenterende rock, improv og psych med projekter som Crystalized Movements og Primordial Undermind. Han har udsendt en lang række plader i eget navn og er lige nu helt aktuel med albummet “Higher Order” – et album, der slår hans navn fast som både en nysgerrig rejsende i den skæve folk og en spændende guitarist, der søger inspiration i alt fra John Fahey og Jack Rose til kosmiskkrautede Popol Vuh.

Belgiske Annelies Monseré har i over tyve år skabt en på én gang minimalistisk, sfærisk og fascinerende musik – i starten overvejende orienteret omkring det instrumentale udtryk og klaveret. Gradvist har hun dog nærmet sig et mere sangorienteret udtryk, dog stadig båret af flydende strukturer, field recordings og atmosfæriske lag af lyd. Referencer som Shirley Collins, Nico, Movietone og Richard Youngs spøger i kulissen. Hendes seneste album i eget navn er det fremragende “Happiness is Within Sight” fra 2018.

23/7, kl. 17:00 – ALICE Summer Series – Fanø Free Folk Festival presents: Księżyc (PL) – Læs mere / Køb billet
24/7, kl. 17:00 – ALICE Summer Series – Fanø Free Folk Festival presents: Eric Arn (US) + Annelies Monseré (BE) – Læs mere / Køb billet

Copenhagen Jazz Festival finder sted den 1.-24. juli på 100 venues i hele København. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond og København Kommune.