Nu åbner spillestederne: Tag med til årets første forlængede weekend med koncerter i København


Københavns spillesteder viser sig fra deres bedste side, når de i denne uge endelig igen kan slå dørene op for publikum. En række koncerter må allerede melde udsolgt, men der er stadig masser af muligheder for at genbesøge den levende musik på byens spillesteder. Jazz.dk guider dig til årets første forlængede koncertweekend

Torsdag den 6. maj er store genåbningsdag på landets spillesteder. Det gælder i den grad også i København, hvor de helårsaktive venues hidtil har været tvunget til at lukke eller rykke udendørs i det omfang, der var muligt. Ikke overraskende har byens store publikum stået klar ved billetlugerne, så en række koncerter nu må melde udsolgt – ikke mindst takket være den stadig begrænsede kapacitet, som de fleste er underlagt. Det drejer sig blandt andet om koncerterne med Carsten Dahl Trinity og Pierre Dørges New Jungle Orchestra, Tabloids debutkoncert og den aarhusianske trio Hvalfugl.

Det er dog stadig i den grad muligt at fejre musikernes genkomst på byens scener. Jazz.dk har udvalgt en række højdepunkter, der spænder fra (næsten) fri impro til jazzens klassiske sangskrivningsdyder:

Læs mere: Se det samlede koncertudbud i København i maj og juni

Torsdag 6/5, kl. 19:00
BACK TO MUSIC! IMPROFEST – Westgaard/Kullberg/Osgood – Anker/Oswald – Ericsson/Klapper/Fite
LiteraturHaus, København N – Læs mere / Køb billet
Der er lagt i ovnen til en slags showcase for jazzede improvisationer, når LiteraturHaus på Nørrebro inviterer til Improfest på åbningsdagen med kunstnere som Kresten Osgood, Lotte Anker og Sture Ericson.

Torsdag 6/5, kl. 19:30
Oilly Wallace Quartet
Søhesten, København K – Læs mere / Dørsalg
Den prisnominerede altsaxofonist Oilly Wallace er et af den unge danske jazz’ største talenter, særligt inspireret af legendariske “boppere” som Charlie Parker og Cannonball Adderley. På Søhesten får han følge af sin helt egen kvartet.

Torsdag 6/5, kl. 20:00
Carsten Dahl Trinity – UDSOLGT
Jazzhus Montmartre, København K – Læs mere
Mesterpianisten Carsten Dahl har med Trinity skabt én af sine mest skrappe og rå konstellationer. Med sig har Dahl en af landets mest opmærksomme bassister, Nils ’Bosse’ Davidsen, og den ultradynamiske trommeslager Stefan Pasborg.

Torsdag 6/5, kl. 20:00
Pierre Dørges New Jungle Orchestra & Palle Mikkelborg – UDSOLGT
KoncertKirken, København N – Læs mere / Køb billet
KoncertKirken får med genåbningen endelig mulighed for at afholde deres “nytårskoncert” med en af Danmarks største musikermagere, trompetist og komponist Palle Mikkelborg, i musikalsk leg med Pierre Dørges fabulerende Jungleorkester.

Fredag 7/5, kl. 17:00
Girls In Airports x Aarhus Jazz Orchestra [ekstrakoncert]
Hotel Cecil, København K – Læs mere / Køb billet
Et af landets mest eventyrlystne jazzbands Girls in Airports præsenterer deres nye musikalske samarbejde omkring værket “LEAP” med det prisvindende bigband Aarhus Jazz Orchestra. Oplev dem udforske rammerne for bigband-formatet med to unikke koncerter på Hotel Cecil. Obs. Koncerten med Girls In Airports x Aarhus Jazz Orchestra samme aften er udsolgt.

Fredag 7/5, kl. 20:00
Carsten Dahl Trinity – UDSOLGT
Jazzhus Montmartre, København K – Læs mere

Kresten Osgood Kvintet
Fredag 7/5, kl. 20:00
Kulturhuset Islands Brygge, København S – Læs mere / Køb billet
Lørdag 8/5, kl. 14:30
Jazzcup, København K – Læs mere / Køb billet
Søndag 9/5, kl. 16:00
Jazz Club Loco / Karens Minde Kulturhus, København SV – Læs mere / Køb billet
I godt 20 år har trommeslager, komponist m.m. Kresten Osgood været centralt placeret i dansk musikliv. De seneste år har Osgood taget favntag med en ny kvintet, som er helt hans egen. Sammen tager de markante medlemmer af kvintetten udgangspunkt i Osgoods kompositioner i en legesyg og kreativ udforskning af jazzens væsen.

Lørdag 8/5, kl. 19:00
Favorite Things: Jonathan Jull Ludvigsen + Puyain Sanati
Huset, København K – Læs mere / Køb billet
Under overskriften “Favorite Things” præsenterer Huset på genåbningslørdagen to koncerter. Først med Jonathan Jull Ludvigsen, trommeslager i fremadstormende Athletic Progression og nomineret til en Steppeulv 2020 som Årets Musiker – siden med den moderne komponist Puyain Sanati og hans elektroakustiske udforskninger med Uldís Vítols på kontrabass og Lorenzo Colocci på fløjte og flaubosax.

Lørdag 8/5, kl. 20:00
Peter Rosendal Kvintet
Jazzhus Montmartre, København K – Læs mere / Køb billet
Hans kompositioner og eftertænksomme spil placerer pianist Peter Rosendal som en af tidens store originale musikere. Rosendal bevæger sig med lige stor selvfølgelighed i jazz og folkemusik, og hans musikalske udtryk bærer præg af inspirationer fra det nordiske såvel som fra Brasilien og USA.

Søndag 9/5, kl. 15:00
Mikkel Ploug “Balcony Lullabies”
Jazzcup, København K – Læs mere / Køb billet
Den internationalt anerkendte guitarist Mikkel Ploug spillede under Danmarks nedlukning 28 aftener i træk fra sin altan for naboer og fans, der lyttede med fra hele verden. En video af Elefantens Vuggevise gik viralt og Ploug crowdfundede penge til soloalbummet “Balcony Lullabies” – oplev det live på Jazzcup.

Søndag 9/5, kl. 19:00
Hvalfugl – UDSOLGT
Loppen, København K – Læs mere
Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Sammen har de skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium.

Søndag 9/5, kl. 20:00
Tabloid – UDSOLGT
Jazzhus Montmartre,  København K
Den nye danske supergruppe Tabloid med bandleder, guitarist Johannes Wamberg, spiller denne aften sin debutkoncert. Med inspirationer fra Donald Fagen, Aske Bentzon og Wayne Shorter præsenterer Tabloid nyskreven musik med et eklektisk mix af alt fra soul, jazz, hiphop til gospel og pop.

 

Foto: neue.pink / Mike Højgaard