Se de seneste programopdateringer til Copenhagen Jazz Festival 2021 her


Følg strømmen af seneste nye offentliggørelser til sommerens festival herunder. Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted den 1.-24. juli på spillesteder i hele Københavns omegn og på Frederiksberg.

Se i øvrigt alle offentliggjorte koncerter i oversigten her.


 

Polsk kultband og internationale eksperimentalister tilføjet til ALICE Summer Series


Copenhagen Jazz Festivals afslutningsweekend på ALICE byder på to dage præsenteret i samarbejde med Fanø Free Folk Festival. Fredag den 23. juli kan publikum se frem til det særprægede kult-band Księżyc (dansk: måne) – en totaloplevelse af folkemusik, elektroniske klange, performance og magiske ritualer. Lørdag den 24. kan man opleve flot dobbeltprogram med den amerikanske guitarist Eric Arn og den belgiske multiinstrumentalist Annelies Monseré.

23/7, kl. 17:00 – ALICE Summer Series – Fanø Free Folk Festival presents: Księżyc (PL) – Læs mere / Køb billet
24/7, kl. 17:00 – ALICE Summer Series – Fanø Free Folk Festival presents: Eric Arn (US) + Annelies Monseré (BE) – Læs mere / Køb billet


 

Tre dages Tabloid-residency på H15 i Kødbyen


Den eftertragtede guitarist og bandleder Johannes Wamberg har samlet et orkester med nøje udvalgte musikere fra den danske musikscene, der hver især er i fuld gang med en succesfuld karriere. Med inspirationer fra Donald Fagen, Aske Bentzon og Wayne Shorter fremfører Tabloid nyskreven musik og inviterer publikum med på en musikalsk rejse, der byder på et eklektisk mix af alt fra soul, jazz, hiphop til gospel og pop. Med sig har han Oilly Wallace (sax), Malthe Rostrup (piano), Jonathan Bremer (bas) og Felix Ewert (trommer). Gruppen debuterede med udsolgte koncerter i Jazzhus Montmartre og DR Koncerthuset i 2020 og har deres første plade på vej til august 2021. Under Copenhagen Jazz Festival 2021 indtager gruppen over tre aftener spillestedet H15 Scene i Kødbyen på Vesterbro.

21-23/7, kl. 19:00 – Tabloid – H15 Scene, Kbh V – Læs mere / Køb billet


 

Escho præsenterer dobbeltkoncert med fri impro og charmerende lofi pop


På årets festivals sidste fredag rykker det danske pladeselskab og kunstnerkollektiv Escho ind i Copenhagen Distillerys unikke rammer med to særlige skikkelser på den danske musikscene – Rune Kielsgaard og iB101. Rune Kielsgaard er en ikonisk figur på den danske trommescene indenfor alt fra improvisation og avantgarde til pop og eksperimenterende postproduktion. Denne aften præsenterer han for første gang en samling af sine duo- og trio opsætninger i ét stort værk: To timers flydende improforløb med Niels Kristian Eriksen (guitar), Nis Bysted (guitar), Ned Ferm (tenor sax), Agnete Hannibal (cello), Sofie Westh (cello), Tettix Hexer (gamer), Troels Damgaard (guitar), Wiseflow (Søren Buschmann og Gustav Berntsen) og Jesper Zeuthen (sax).

iB101 aka irrelevantbitch101 er det legesyge og ligefremme alias for Martin Tangsgaard. Med kompromisløse tekster over lo-fi pop-produktioner og soulede harmoniseringer er iB101 en helt unik sangskriver og performer, der formår at blande inspiration fra Nicki Minaj, The Emotions, Shania Twain og Prince i en og samme vending. Debutpladen “Persona Non Grata” fra 2020 blev beskrevet som et album, der byder på både dans og glimt i øjet, og denne aften medbringer han nyt materiale, der kan få selv fædrene i bilerne til at bobbe med.

23/7, kl. 19:00 – Copenhagen Distillery, Kbh S – Læs mere / Køb billet


 

Jazzcup udvider programmet med Jazzcup’s Afterparty frem til 23. juli


Jazzcup har taget den usædvanlige festivalsommer i brug og præsenterer derfor nu koncerter næsten hver dag fra 12/7-23/7 i den ekstraordinært udvidede festivalperiode under overskriften “Jazzcup’s Afterparty”. Her kan publikum se frem til en pose blandede bolcher fra den danske jazzscenes øverste hylde som Thomas Fonnesbæk, Jakob Dinesen og Ned Ferm – alle med fri entré.

Se alle Jazzcup’s Afterparty-koncerterne her (Fri entré)


 

H15 Scene tilføjer to futuristiske jazzaftener med Yellow Spoon og Jonathan J. Ludvigsen


Der er fremsynede toner i luften, når H15 Scene byder på to aftener med henholdsvis Yellow Spoon og soloprojektet tmrw under temaet Future Sound of Jazz. Yellow Spoon er en impro-baseret duo, der spiller fri musik med inspiration fra jazz, hiphop, house, avantgarde og meget mere. Duoen har etableret sig som et af de stærkeste navne på den ellers travle danske scene for crossover jazz/beats, siden de skrev kontrakt med pladeselskabet Super Bad disco i 2019. Bag kunstnernavnet tmrw gemmer sig trommeslager Jonathan J. Ludvigsen, bedst kendt fra trioen Athletic Progression og i 2019 nomineret til en Steppeulv som Årets Danske Musiker. Ludvigsen er én af landets mest aktive og eklektiske musikere, der debuterede med sin første koncert på egne ben til en udsolgt optræden i Aarhus tidligere i år. Begge aftener står DJ og pladebutiksindehaver (Palmspree) Anthon Stacks for pladevenderiet.

Mandag 19/7, 2021 – tmrw (solo performance) + support by denise + DJ Anthon Stacks – H15 Scene, Kbh V – Læs mere / Køb billet

Tirsdag 20/7, 2021 – Yellow Spoon & Friends + DJ Anthon Stacks – H15 Scene, Kbh V – Læs mere / Køb billet


Folkekære Nulle indtager Byhaven og Gammel Strand med sit Verdensorkester


Nulle & Louise startede i 1982 Verdensorkestret som et gadeorkester der i flere år turnerede i Europa og U.S.A. Orkestret spillede bl.a. som Cirkus Orkester på Sicilien i Zirco Zavatta. Med tiden kom anerkendelsen, og orkesteret har gennem årene fejret store triumfer i både udlandet og på den hjemlige scene, festivaler, klubber, restauranter og diverse spillesteder rundt om i verden.

Det folkekære Verdensorkester plejer traditionen tro at give to koncerter på Vandkunsten under Copenhagen Jazz Festival, men i år er der ikke musik på Vandkunsten, så derfor er det en stor fornøjelse at kunne invitere publikum til fire koncerter med Nulle & Verdensorkestret i Byhaven og på Gammel Strand, nærmere bestemt ved baren El Cava.

Tirsdag 13/7, 19:00 – Byhaven Pumpehuset – Læs mere / Fri entré
Tirs 13/7+Fre 16/7+Søn 18/7, 16:00 – El Cava, Ved Stranden 16 – Læs mere / Fri entré


 

Ancestral Modernism sætter oldgamle klange i nutidigt fokus


Ancestral Modernism er et internationalt koncertkoncept, der tilbyder en magisk oplevelse af tidløs sammenhørighed gennem nutidige og fortidige kompositioner, rodfæstet i årtusinders traditioner. Konceptet blev etableret i 2014 af percussionist og pianist Ying-Hsueh Chen, og har præsenteret 60 koncerter på højt, internationalt niveau i Danmark, Sverige, Taiwan og Korea.

På årets festival kan publikum se frem til hele tre koncerter under Ancestral Modernisms paraply – først en udforskning af klangforskellene mellem sten og metal i form af et møde mellem den fransk-italienske litofonist og instrumentbygger Tony Di Napoli og Chens metalliske slagtøj i KoncertKirken. Senere følger to koncerter på Christianshavns Beboerhus, der viser spændet fra de ”primitive” steninstrumenter til den “civiliserede” lyd og historiefortælling af (anslåede) strengeinstrumenter: biwaen fra Japan, koraen fra Gambia, og clavichordet, der har sit historiske ophav i Europa.

15/7-17/7: Se alle koncerter med Ancestral Modernism på Copenhagen Jazz Festival 2021


 

Tue Track spiller op til dans på toppen af København


Tag med til en fest på toppen af hovedstaden, når DJ Tue Track (Malk De Koijn, Nobody Beats the Beats, Booty Cologne m.fl.) vender plader på det nye festivalspillested CopenhHill – den offentlige park øverst på Amager Bakke. Tue Track indtager pladespillerne fredag og lørdag den 9. og 10. juli, så pak danseskoene ud og medbring det gode humør – begge aftener har fri entré.

Fredag + lørdag, 9-10/7 – Læs mere /  Fri entré


 

Programændringer i forbindelse med semifinalen i EM i fodbold den 7/7


En række koncerter på årets festival bliver ramt af de lykkelige omstændigheder i forbindelse med det danske fodboldlandsholds fortsatte deltagelse i EM-slutrunden. Det gælder blandt andre koncerten med norske Øyunn i Brorsons Kirke, der rykker koncertstart fra kl. 21 til kl. 23. Flere ændringer følger.


 

Jazzhus Montmartre tager i Tivoli


På Copenhagen Jazz Festival 2021 har publikum mulighed for at opleve jazzen på en af landets måske smukkeste scener. Tivoli har i samarbejde med Jazzhus Montmartre arrangeret fire eksklusive koncerter i Orangeriet, der ligger placeret midt i Tivoli. Koncerterne løber fra den 6. juli til den 9. juli.

Jazzhus Montmartre i Tivoli – Copenhagen Jazz Festival 2021:

6/7, kl. 19:00 – Cornelia Nilsson Trio – Læs mere / Fri entré med billet til Tivoli
7/7, kl. 19:00 – Iris Bergcrantz Quartet – Læs mere / Fri entré med billet til Tivoli
8/7, kl. 19:00 – Mathæus Bech – Læs mere / Fri entré med billet til Tivoli
9/7, kl. 19:00 – Astrid Engberg – Læs mere / Fri entré med billet til Tivoli


 

Røgsignal erstatter Magic Spirit Quartet lørdag kl. 16 i Skuespilhuset


Snakken falder næsten altid på Røgsignal, når DR P8-Jazz fremhæver den nye lyd i dansk, eksperimenterende jazz. “Bodies” (2019), har været ‘Ugens Album’ og med hundredvis af afspilninger har kanalen i det hele taget kastet sin kærlighed på de fire Aarhus-baserede gutters farverige og pulserende strøm af indiebeats og bølgende lydflader.

Røgsignal er blevet fremhævet for et gennemgribende produceret lydbillede på plade, og et intenst og dragende liveudtryk på scenen. Det har bl.a. ledt til udsolgte koncerter i Danmark, en live optræden i radioen under P8’s Jazz Sessions i Rundetårn og senest en plads som det danske bidrag til den anerkendte showcase ‘Nordic Jazz Comets’ i Paris.

Gruppen skulle oprindeligt have spillet i Byhaven Pumpehuset, men er blevet flyttet til Skuespilhusets foyer efter aflysningen af Magic Spirit Quartet samme sted og tid.

3/7, kl. 16:00 – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Køb billet


 

The KutiMangoes spiller deres eneste sommerkoncert fredag den 9. juli


Den internationalt anerkendte afrojazz-gruppe The KutiMangoes vender tilbage til Kulturhuset Islands Brygge med farverige grooves og analoge synthesizere. I 2019 udkom deres seneste album, “Afrotropism” på Tramp Records, og de flotte anmeldelser væltede ind. Politiken bedømte albummet til at være det 9. bedste af de 12 bedste danske udgivelser i 2019.

“Afrotropism” var opfølgeren til The KutiMangoes’ prisvindende første to albums, der sammenlagt modtog otte DMA-nomineringer, to DMA-priser og en nominering til “Preis der deutschen Schallplattenkritik.”

9/7, kl. 20:00 – Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere / Køb billet


 

Danmarks kvartfinale ved EM flytter koncertstart for Bisse, Palle Mikkelborg og Røgsignal


Det danske herrelandsholds kvartfinale ved EM i fodbold lørdag den 3. juli medfører enkelte justeringer i programmet for Copenhagen Jazz Festival. Koncerten “Universal Melodies” med Nikolaj Hess, Palle Mikkelborg, Cæcilie Balling og Spacelab i Konservatoriets Koncertsal starter kl. 20:30 (flyttet fra 20:00). Bisse går på scenen kl. 21:00 til sin “Klaverkoncert nr. 1” på Kulturhuset Islands Brygge i stedet for kl. 20:00. Og koncerterne med Høbama + Røgsignal er flyttet fra lørdag tidlig aften i Pumpehusets Byhave. Høbama giver koncert søndag 4/7 kl. 14:00, og Røgsignal indtager Skuespilhusets foyer lørdag 3/7 kl. 16:00 i stedet. Yasmin Kirkegaard/Jakob Dinesen på Apollo Courtyard lørdag kl. 18:00 er aflyst.

Hvis man slet ikke kan leve uden EM og jazz, så kan vi til gengæld anbefale Toldam/Osgood/EM-finale søndag den 11. juli, hvor de to danske improvisatorer Simon Toldam og Kresten Osgood vil spille et livesoundtrack til EM-finalen. Det foregår i Literaturhaus på Nørrebro.


 

Josefine Opsahl og Dinesen/Sonne/Franck er på programmet til den officielle åbning


Traditionen tro inviterer Copenhagen Jazz Festival til den officielle åbning, og i år finder åbningskoncerten sted i Byhaven, der også danner ramme om et vildtvoksende open air-program i de kommende uger. Den 42. udgave af festivalen skydes officielt i gang torsdag den 1. juli kl. 17:00.

Den klassisk uddannede, genrenedbrydende cellist Josefine Opsahl giver et kort solosæt, og derefter kan man høre Jakob Dinesens trio med trommeslager Laust Sonne og bassist Daniel Franck spille et sæt blandt andet med prøver fra musikken på albummet “Blessings”. Alle er velkomne. Dørene åbner kl. 15:00.

Officiel åbningskoncert: Josefine Opsahl & Dinesen/Sonne/Franck – Deltag her: https://www.facebook.com/events/321371132797462/


 

Nulle modtager Ben Websters Ærespris og giver gratiskoncert på Christianshavn Beboerhus lørdag d. 3. juli


Ben Websters Ærespris bliver tildelt den enestående klarinettist og kapelmester ”Nulle”, som i dagens anledning spiller koncert med sit orkester Nulle & Verdensorkestret! Elith “Nulle” Nykjær er en legende med sin klarinet og sit fantastisk udtryksfulde og swingende spil. Nulle har spillet verden tynd de sidste 50 år bl. a. med sit Verdensorkester og indtaget stuerne i diverse tv-programmer i samarbejde med Poul Nesgaard igennem årene. Nulle & Verdensorkestret har været et fast del af Copenhagen Jazz Festivals program i alle årene, og nu indtager de salen på Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34 på festivalens første lørdag – og og den splinternye CD med Verdensorkestret ”Det Gyllene Strau” vil være til salg i lokalet. Husk Corona-pas! Foto: Gorm Valentin.

3/7, 2021: Nulle & Verdensorkestret – Christianshavns Beboerhus – Læs mere / Fri entré


 

Dansk supergruppe hylder Chick Coreas musikalske arv i salen på KIB


Den ikoniske pianist og komponist Chick Corea har forladt os i år i en alder af 79 år. En stærk dansk intergenerationel gruppe er gået sammen for at spille hans musik med den respekt og kærlighed, han fortjener. Chick Corea var i starten af sin karriere fra midt-60’erne med til at videreføre jazzen hos bl.a. Stan Getz, Miles Davis, Joe Henderson og Roy Haynes og har siden skabt ufatteligt megen fantastisk musik i eget navn. Koncerten koncentrerer sig om den akustiske del af Coreas musik og fokuserer på hans samarbejde med folk som Roy Haynes, Steve Gadd, Brian Blade, Marcus Gilmore m. fl.

Line-up: Jakob Dinesen – Tenorsax, Zier Romme Larsen – Piano, Felix Moseholm – Bas, Frands Rifbjerg – Trommer

Torsdag 8/7, 2021 – Kulturhuset Islands Brygge, Kbh S – Læs mere / Køb billet


 

Tyske gæster checker ind på Huset i sidste øjeblik


Den tyske trio Triorität har døbt deres egen musik “dancefloor jazz”. Med inspiration fra 70’ernes fusionsjazz, disco, house og hiphop, bevæger de sig mellem svævende melodier på keys og synth til hårdtslående og tunge grooves på trommer og bas. Trioen består af de to fætre Gerrit Ebeling og Alexander Hoffmann på keys og trommer samt Grégoire Pignède på bass. Deres energi på scenen bærer tydeligt præg af et stærkt venskab og gensidig forståelse for hinanden, som fælles drivkraft. Den skøre trio får sat krop og sjæl i bevægelse til deres eksplosive beats og give publikum fornemmelsen af at overvære en improviseret jam helt tæt på. Samme aften i Huset kan publikum se frem til et skud ung Aarhus-jazz med gruppen Clapper, der blander lyden af gospelmusik fra den amerikanske vestkyst med moderne fusionsjazz samt den københavnske producer og hiphop DJ, Shatter Hands.

Torsdag 8/7, 2021 – Triorität + Clapper + DJ ShatterHands – Huset – Læs mere / Køb billet


 

Officiel åbning af Copenhagen Jazz Festival + bredspektret gratisprogram i Byhaven


Copenhagen Jazz Festival rykker ind i skyggen af Byhavens store kastanjetræ med to ugers grænsesøgende, nyskabende og udfordrende musik med bands, der helst går egne veje. Kom ind i dejlige omgivelser, nyd Byhavens håndplukkede barsortiment, og bliv blæst omkuld af jazzfestivalens mest eksplosive og vildtvoksende open air-program.

1/7 Officiel åbningskoncert + Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement 2/7 Yellow Spoon + Brother Magnus 3/7 Høbama + Røgsignal 4/7 KosmiK KloK + Marcela Lucatelli’s Brazilian Songbook 5/7 Homies + RKDIA 6/7 Neu Sierra + Thor de Force 7/7 SVIN + New Kids 8/7 Whistler + Harmony Gilgamesh Infamous Musical Circus 9/7 Shitney + Leizure 10/7 Astrid Engberg + Nejrup Trio 13/7 Mija Milovic + LALALAR

Fri entré. Haven åbner kl. 15, og der er koncerter dagligt kl. 17 og kl. 19. Læs mere om programmet her.


 

The Crossroads Quartet feat. Jorge Rossy


Til denne specielle koncert i Skuespilhusets foyer søndag den 11. juli er fire musikere af ekstraordinær klasse samlet for første gang. Gruppen består af de to erfarne musikere Niels Vincentz og Jorge Rossy, og de fremadstormende musikere og barndomsvenner, Jacob Artved og Felix Moseholm, fuldender gruppen. Jorge Rossy er en af nutidens mest anerkendte trommeslagere og har bl.a. med sit mangeårige samarbejde med Brad Mehldau fået sit navn cementeret.

Bandet er samlet af Niels Vincentz, der har beriget den danske og internationale jazzscene i mange år med sit saxofonspil – heriblandt med den legendariske trommeslager Billy Hart, som han har haft et musikalsk forhold med gennem mere end 20 år.

Alle koncerter i Skuespilhusets foyer under Copenhagen Jazz Festival 2021 er gratis, men kræver reservation af adgangsbillet. Se programmet og læs mere her.

Søndag 11/7, kl. 16:00 – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Fri entré med billetreservation


 

Prisvindende duo inviterer til salonaftener på æskefabrikken med Lea Marie Løppenthin, Rune Lykkeberg m.fl.


Duoen bestående af multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren/trommeslager Emil de Waal har, siden udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum i 2018, konsekvent og målrettet inviteret unge, lokale musikudøvere fra Frederikshavn til Rønne til at spille med til duoens koncerter – en kærlig og bevidst rækken ud til musikkens vækstlag, udsprunget af Ljunggrens og de Waals nysgerrige væsen og deres lyst til at blive ved med at søge musikalske udfordringer. Til Copenhagen Jazz Festival 2021 har duoen valgt at udfordre sig selv yderligere ved at invitere musikalske gæster, som ikke er musikere, men i stedet skuespillere, forfattere, dansere og pap-ekvilibrister fra Æskefabrikken Elvo. I koncertrækkens titel, “Form og indhold”, ligger der implicit et spørgsmål om, hvad der kommer til at blive præsenteret til koncerterne? Det får publikum kun svar på, hvis de dukker op. Gæsterne er Tammi Øst, Rune Lykkeberg, Michael Moritzen, Niclas Bendixen, Lea Marie Løppenthin, Jens Jørn Spottag og Joan, Michael m.fl. fra Æskefabrikken Elvo.

1/7, kl. 21:30 – feat. Lea Marie Løpenthin og Rune Lykkeberg
2/7, kl. 21:30 – feat. Joan, Michael m.fl. fra Æskefabrikken Elvo
3/7, kl. 21:30 – feat. Tammi Øst og Michael Moritzen
4/7, kl. 21:30 – feat. Niclas Bendixen og Jens Jørn Spottag

1/7-4/7, 2021 – ELVO, Kbh S – Læs mere / Billet TBA


 

Jakob Bro solo erstatter den aflyste koncert med Claire Martin på Hotel Cecil


En af dansk jazz’ mest hyldede guitarister, Jakob Bro giver en eksklusiv koncert under CJF 2021, når han optræder med sit eksperimenterende solo-format på Hotel Cecil d. 8. juli.

Jakob Bro har de seneste år udforsket solo-formatet til en række udvalgte koncerter i blandt andet Japan, Estland og Danmark. At opleve Bro solo er som at komme helt ind i maskinrummet, hvor klangfarver, stemninger og temaer udfoldes og udforskes. Bro har selv beskrevet det som at være til stede i hans øvelokale. Man mærker en anderledes legende tilgang, hvor der eksperimenteres med lyden, fra det helt skrøbelige til det støjende og skrattende. Men samtidig med Bros klare sans for atmosfære og lyrisk skønhed.

Om Bros seneste solokoncert skrev Aarhus Stiftstidende: ”Ingen anden dansk guitarist er i stand til – og tør – hoppe ud i improvisationer, hvor kontrol og de frie tøjler går så godt i spænd. Og ofte lød det altså, som om der var et helt hold bag ham” og kvitterede med 5 stjerner.

Torsdag 8/7, 2021 – Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet


 

Europæisk avantgarde fra øverste hylde i Skuespilhusets foyer


Punkt.Vrt.Plastik bringer Kaja Draksler, Petter Eldh og Christian Lillinger sammen – tre af de mest spændende og alsidige musikere på den europæiske jazzscene. Trioen har netop udgivet deres andet album ’Somit’ som en opfølger på deres roste debut hos Intakt Records i 2018.

Trioens udtryk er som en trevejssamtale mellem tre meget originale stemmer med hver deres individuelle lydæstetik. Det seneste album er et overbevisende eksempel på mikro-tonalitet og sofistikeret post-produktion. Et spind af akustiske og manipulerede lyde, der demonstrerer hvilken særlig lyd og unik vision, Punkt.Vrt.Plastik besidder.

Alle koncerter i Skuespilhusets foyer under Copenhagen Jazz Festival 2021 er gratis, men kræver reservation af adgangsbillet. Se programmet og læs mere her.

Lørdag 10/7, kl. 16:00 – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Fri entré med billetreservation


 

Hess Is More feat. Mette Lindberg genbesøger de apollinske cirkler i ny besætning og nye omgivelser hos Copenhagen Distillery


Hess Is More og Copenhagen Jazz Festival udforsker rammerne for en koncert, når det succesfulde tværæstetiske projekt Apollonian Circles genopsættes i en ny udgave på Copenhagen Distillery under Copenhagen Jazz Festival 2021. Over tre dage kan publikum opleve det cirkulære ensemble iscenesat af teaterinstruktør Tue Biering, scenograferne Christian Friedländer og Dicki Lakha og designer Henrik Vibskov med besøg af udvalgte musikalske gæster. Hess Is More har altid været en transatlantisk gruppe med både europæiske og amerikanske medlemmer. I år har Mikkel Hess dog håndplukket en række hjemlige navne til at optræde som Hess Is More under Apollonian Circles-banneret, der også får besøg af en række endnu ikke offentliggjorte gæster.

Line-up: Mikkel Hess – trommer og vokal, Mette Lindberg – vokal, Rune Harder Olesen – percussion, Greta Eacott – percussion, Daniel Nentwig – synthesizer, Rasmus Bille Bähnke – SH-101 og synthesizer, Raisa Castro – vokal og percussion, Nira Kehar – A Vessel For The Six Tastes + gæster.

8/7-10/7, 2021 – Copenhagen Distillery, Kbh S – Læs mere / Køb billet


 

Jakob Bro og Palle Mikkelborg giver eksklusiv festivalkoncert med Marilyn Mazur og Helen Davies


Oplev tre af dansk jazz’ største kapaciteter, når Jakob Bro og Palle Mikkelborg genbesøger musikken fra deres roste ECM-plade “Returnings” på Copenhagen Jazz Festival 2021. Med sig har de percussion-ikonet Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier samt den mangeårige Mikkelborg-medspiller, harpenist Helen Davies.

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”. Sådan beskriver guitaristen Jakob Bro sit nye trio-samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler – Marilyn Mazur og Palle Mikkelborg. Sidstnævnte fyldte 80 år i marts 2021, men pga. nedlukningen var det så som så med den folkelige fejring, så mon ikke netop denne aften vil markere den runde fødselsdag på den ene eller anden måde?

Lørdag 10/7, 2021 – Kulturhuset Islands Brygge – Læs mere / Køb billet


 

Oplev albumaktuelle Girls in Airports i Koncerthusets smukke lydkulisse


Siden Girls in Airports fandt sammen i 2009, har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek.

Gruppen udgav i maj 2021 albummet ”Leap”, der er kulminationen på et toårigt samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra. Bigbandets fjorten medlemmer tilfører sammen med violinist Nils Gröndahl en organisk detaljerigdom til kvartettens særlige lyd. Det er et ambitiøst værk, som flytter bigband-lyden ind i nutiden, og viser hvor magisk og levende et stort jazzorkester kan lyde.

Lørdag 17/7, 2021 – DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere / Køb billet


 

Bisse giver klaverkoncerter på Copenhagen Jazz Festival 2021


Denne sommer giver Bisse en række klaverkoncerter på Copenhagen Jazz Festival under fællesbetegnelsen “Klaverkoncert Nr. 1”. Siden koncertdebuten i marts 2014 på Kulturhuset Islands Brygge er det blevet til en del band- og solokoncerter, hvor sidstnævnte både har inddraget computeren, guitaren og klaveret som instrumenter. Men denne sommer dedikerer Bisse sig udelukkende til klaveret. Samtidigt vender han for første gang tilbage til det lille kulturhus på den københavnske brygge – ganske tæt på hans eget hjem – hvor det hele startede for syv år siden. Et kortvarigt nostalgisk tilbageblik og lille statusopgørelse (– og opdatering) kan nok ikke forhindres.

1/7-3/7, 2021 – Kulturhuset Islands Brygge (salen) – Læs mere / Køb billet


 

Coco O. og August Rosenbaum indtager Koncertsalen med nærvær og sjæl


Oplev albumaktuelle Coco O. i en helt særlig duokoncert sammen med én af medskaberne af hendes anmelderroste nye album “It’s a Process”, pianist og producer August Rosenbaum. De to musikere har kun meget sjældent optrådt sammen, siden de rejste verden rundt med Quadron – derfor byder denne aften på en unik oplevelse, når Coco og Rosenbaum spiller nye versioner af den musik, de i fællesskab har produceret gennem tiden, samt ikoniske numre der har inspireret deres musikalske venskab. Publikum kan glæde sig til et møde mellem en af Danmarks største nulevende sangstemmer og en af landets dygtigste musikere i et tidløst udtryk mellem soul og jazz, der er skåret helt ind til benet: Kun flygel, en trommemaskine og Coco O’s vokal vil bære publikum gennem en aften af nærhed og sjæl i DR Koncerthusets koncertsal.

Lørdag 17/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Maria Faust præsenterer nyt, storslået korværk i Brorsons Kirke


Brorsons Kirke og Copenhagen Jazz Festival inviterer publikum til en unik koncert, når Maria Faust præsenterer Danmarkspremieren på sit nye, storslåede korværk, der sætter fokus på en række relevante samfundsemner som misbrug, traumer og vold i hjemmet. “Mass of Mary” er titlen på et nyt, sakralt værk komponeret af den herboende estiske saxofonist og komponist Maria Faust, skrevet til det estiske kammerkor Collegium Musicale og et mindre hornensemble dirigeret af landsmanden Endrik Üksvärav. Værket havde urpremiere i Tallinn i august 2020, hvor det både blev fremført foran et levende publikum og sendt live i æteren fra Estlands nationalradio. “Mass of Mary” er helliget ofrene for vold og misbrug i hjemmet – problemer, der rammer både individer og familier på tværs af geografi, nationalitet, race, køn og klasse. I tilblivelsen af værket arbejdede Faust kompositorisk og teknisk med traditionelle messeformer såvel som hellig liturgi, der tilsammen fungerer som ramme for en række originale historier (skrevet af Faust og den estiske kunsthistoriker og dramatiker Eero Epner) fortalt fra tre arketypers synspunkt – Moderen, Barnet og Samfundet.

Lørdag 3/7, 2021 – Brorsons Kirke, Kbh N – Læs mere / Køb billet


 

Kira Skov offentliggør ekstrakoncert med Spirit Tree


Under det seneste halvandets års COVID-lockdown følte Kira Skov trang til at række ud med sin musik. Hun greb fat i musikere og sangere, hun enten tidligere har arbejdet sammen med, kendte eller beundrede, for sammen med dem at skabe mening i en ellers meningsløs tid trods lang distance. På forunderlig vis lykkedes det ambitiøse foretagende, og resultatet foreligger nu i form af et opløftende og varieret album med bidrag fra sangere og musikere som Jenny Wilson, Mark Lanegan, Bonnie Prince Billy, John Parish, Bill Callahan, Lionel Liminana samt danske Mette Lindberg, Marie Fisker, Stine Grøn og Steen Jørgensen. Det er særligt sangene fra dette album, “Spirit Tree” (2021), som Kira Skov, hendes band og en række prominente gæstevokalister giver publikum mulighed for at opleve live under Copenhagen Jazz Festival 2021 i Bremen Teater.

Mandag 5/7, kl. 17:00 + 20:00 – Jazzcup @ Bremen Teater – Læs mere / Køb billet

Foto: Søren Rønholdt


 

Mikael Simpson indtager DR Koncerthuset med nyt band og ny lyd


I 2019 begyndte Mikael Simpson igen at turnere i eget navn, og efter i mange år at have haft en stor kærlighed til jazzen, så har han til årets festival samlet et liveband til at fremføre de største sange i DR Koncerthuset i håndspillede, analoge liveudgaver. Bandet består af hans faste pianist Asger Baden, en meriteret rytmegruppe med AC på bas og Jakob Høyer på trommer (også Raveonettes, The Savage Rose, Sort Sol, Kira Skov m.fl.), samt den efterspurgte trompetist Kasper Tranberg, der har spillet med alle fra Yusef Lateef til C.V. Jørgensen. Den prisvindende sanger, sangskriver og radiovært har modtaget både Steppeulven, Danish Music Awards og P3-prisen for sine udgivelser i eget navn. Da Mikael Simpson feat. Baden, AC, Høyer & Tranberg gav snigpremiere på Hotel Cecil i maj 2021, skrev Politikens musikredaktør Simon Lund, at Mikael Simpson havde fået en radikalt anderledes lyd og kvitterede med fem hjerter.

Torsdag 22/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Gå på opdagelse i tid og sanselighed med CTM og August Rosenbaum


Kom og oplev performancen skabt til udstillingen Celeste på Copenhagen Contemporary – et tværkunstnerisk værk skabt i samarbejde mellem Cæcilie Trier (CTM), August Rosenbaum, Lea Guldditte Hestelund og Ea Verdoner. Udstillingen forbinder lyd, skulptur, video, musik og performance i en totalinstallation, der igennem tempo, placering, skala og tilgængelighed understreger individets forbundethed til andre og andet. Centreret omkring et cirkelrundt krater folder Celeste sig ud som en visuel og musikalsk fortælling, der lader publikum fordybe og fortabe sig i et dragende og sanseligt rum. En række performances er med til at underbygge udstillingens udforskning af tid og tilstedeværelse, hvor kunstnerne indtager rummet med en solodanser. Disse performances udgør et centralt spændingspunkt, hvor installationen forvandles til et sammenhængende kredsløb af relationer mellem mennesker og væsener, mellem publikum og solist, og ender i en koncert fremført af Cæcilie Trier og August Rosenbaum.

1-3/7, 2021 – Copenhagen Contemporary, Refshaleøen – Læs mere / Køb billet


 

Fra Det Onde – mørkt nordisk topmøde på den rockede side af jazzen


I januar 2020 mødtes tre af Norges mest vitale musikere til en unik session, og i samarbejde med den legendariske musiker og producer, Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh m.fl.), var Fra Det Onde født. Resultatet blev et enestående album af samme navn, som udkom på El Paraiso Records sidste år og placerer trioen på skuldrene af de store amerikanske mestre inden for improvisation og den europæiske tradition for elektrisk jazzpoesi. Fra Det Onde dækker over et nærmest uhørt niveau af musikalske kræfter med tre musikere, der med baggrund i et utal af bands har bevæget sig i et hav af forskellige kunstneriske retninger: Olaf Olsen – bedst kendt for sit trommearbejde for danske Tim Christensen, live-trommer for lillebroren Todd Terje og med det berømte progensemble Bigbang, Rune Nergaard, kendt som bassist i supergruppen, Exoterm, og sidst men ikke mindst trompetist Erik Kimestad Pedersen, der er fast inventar på den alternative jazzscene i København. Med sig har de Emil Nikolaisen på live-mix.

Lørdag 3/7, 2021 – Loppen – Læs mere / Køb billet


 

“Universal Melodies” feat. Spacelab, Palle Mikkelborg, Cæcilie Balling & Danmarks Underholdningsorkester


Danmarks Underholdningsorkester udforsker til koncerten ’Universal Melodies’ det musikalske univers, som opstår i mødet mellem den klassiske musik og jazzmusikkens traditioner. I samarbejde med solisterne Palle Mikkelborg (trompet), Cæcilie Balling (violin) og Nikolaj Hess’ jazztrio ’Spacelab’ præsenteres musik af tidens genrekrydsende komponister under ledelse af dirigent Carsten Seyer-Hansen. Koncerten bliver et gnistrende flot take på, hvordan to traditioner kan spejle sig i og løfte hinanden med et nutidigt blik på den akustiske, nordiske jazz og den ny-klassiske musik.
Program:
Bryce Dessner: Réponse Lutosławski, 1. sats: ‘Resonance’ for strygeorkester
Nikolaj Hess: Melody for soloviolin, strygeorkester, trommer og bas
Nikolaj Hess: Værker for jazztrio, solist og strygeorkester

Lørdag 3/7, 2021 – Konservatoriets Koncertsal, Frb. – Læs mere / Køb billet

Foto: Viola Ellehammer Dasseville / dasseville.com


 

Frk. Jacobsen præsenterer: I/O – en koncert i ni scener


I/O er en koncert med nyskrevet tekst og musik af Frk. Jacobsen, der har urpremiere på Xenon i Huset under Copenhagen Jazz Festival. I/O er en musikalsk myte om de skabende og destruktive kræfter i menneskets digitale og fysiske verden. Koncerten udfolder sig som et stiliseret skuespil i ni scener, der angiver, hvor vi befinder os: ved kirsebærtræet, i haven, for foden af træet, på marken, ved porten, i haven år 2070, i drivhuset, i skoven, i skovbunden. Publikum rejser med I/O’s søster Mira gennem et forvandlende landskab i en søgen efter I/O. Karakteristisk for Frk. Jacobsens univers blander I/O avancerede rytmiske eksperimenter med kosmisk fabulerende tekst og tankegods fra den antikke verden. Kompositionerne indarbejder pop-traditioner, fri improvisation, ny kompositionsmusik og stærke rytmiske forløb.
Line-up: Lars Bech Pilgaard (guitar), Lil Lacy (keyboard, kor), Ida Duelund (bas, kor) og Anja Jacobsen (trommer, vokal). Scenografi og lys: Sara Laub og Sofie Alsbo. Dramaturgi: Sara Hamming.

Fredag 2/7, 2021 – Huset, Xenon – Læs mere / Køb billet


 

Eksperimenterende vokalkollektiv indtager Thorvaldsens Museum med gæstestjerner


IKI: MASSES II er en performance art- og koncertoplevelse fra det eksperimenterende og prisvindende vokalensemble IKI. Arrangementet finder sted over tre dage i Thorvaldsens Museum og udforsker begrebet “Masses”. IKI: MASSES II er en todelt begivenhed i de inspirerende omgivelser i Thorvaldsens Museum: Den første del består af en performance med meget lav publikumskapactitet, hvor sangere fra IKI optræder i separate rum på museet – sammen, men adskilt. Ledsaget af ord fra digteren Nicolaj Stochholm, skrevet specielt til arrangementet, udfordrer IKI publikums traditionelle roller som henholdsvis modtagere og deltagere. Anden del er en koncert i museets smukke gårdhave med bedre plads til publikum. Her spiller IKI først alene, siden sammen med saxofonist Maria Faust den 10. og med trommeslager/percussionist Marilyn Mazur den 11.

9-11/7, 2021 – Thorvaldsens Museum – Læs mere / Køb billet


 

Pieranunzi/Fonnesbæk forenes på nyt festivalvenue


Gennem de sidste 100 år har Svenska Kyrkan på Østerbro fungeret som kirkerum for Københavns mange borgere med svensk baggrund. I år er kirken for første gang med som intimt spillested på Copenhagen Jazz Festival. Her kan du blandt andet opleve den italienske pianist Enrico Pieranunzi, der efter genåbningen endelig igen kan møde én af sine faste duo-partnere, nemlig den danske bassist Thomas Fonnesbæk – én af årets to Ben Webster Pris-vindere. Pieranunzi er en hyppig gæst på Copenhagen Jazz Festival og blandt den absolutte elite på den europæiske jazzscene. Begge musikere er ekvilibrister og i verdensklasse på deres respektive instrumenter. Fonnesbæk har synæstesi (= oplever musikken som farver), og Pieranunzi har absolut gehør. Til sammen resulterer det i et sammenspil, hvor næsten alt er muligt, og musikaliteten har frit spil.

Lørdag 10/7, 2021 – Svenska Kyrkan – Læs mere / Køb billet

Foto: Annett Ahrends


 

Albumaktuel dansk supertrio udforsker formatets velsignelser


Saxofonist Jakob “Dino” Dinesen og bassist Anders “AC” Christensen har begge været aktive på den danske jazzscene siden 90’erne, hvor de spillede sammen i det nu legendariske Once Around the Park. Her slår de sig sammen med trommeslager Laust Sonne. De tre musikere har kendt hinanden i mange år, og i deres unge dage endte de tit med at jamme sammen sent om natten samt til lejlighedsvise koncerter i festligt lag. Da Covid-19 brød ud i første halvdel af 2020, blev de tre musikere bragt sammen på ny, da deres andre planer blev aflyst på grund af virussen. Heldet i uheldet resulterede i debutalbummet “Blessings”, der udkom til anmelderroser den 9. april i år.

Torsdag 1/7, 2021 – Jazzcup – Læs mere / Køb billet


 

Marius Neset og Miho Hazama præsenterer nyt album med DR Big Band i Koncertsalen


Den norske jazzkomet Marius Neset, chefdirigent Miho Hazama og DR Big Band stiller skarpt på albummet ”Tributes”, som er blevet kaldt ”genialt” og ”årets lækreste album” i international presse. Under Copenhagen Jazz Festival 2021 præsenterer DR Big Band, chefdirigent Miho Hazama og med Marius Neset som både virtuos saxofonsolist og original komponist en aften med numre fra deres fælles album ”Tributes”, som udkommer på det anerkendte tyske pladeselskab ACT og er resultatet af et helt års intenst samarbejde. Her er bl.a. titelværket ”Tributes”, en større jazzsuite komponeret specielt til DR Big Band med satser som ”Children’s Day” – en hyldest til børnene – og ”Bicycle Town”, en hyldest til Nesets tidligere hjemby – København.

Tirsdag 13/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Oplev Kira Skovs mesterlige Billie Holiday-fortolkninger i Koncertsalen


Kira Skov har samlet et fantastisk hold af musikere fra jazzens og den klassiske musiks verden til en nyfortolkning af ikonet Billie Holiday i DR Koncerthuset. Akkompagneret af Nikolaj Hess, AC og Mikkel Hess fra Spacelab og Nordic String Quartet skaber Kira Skov sit eget univers omkring én af jazzens største stemmer. Skovs Holiday-fortolkninger på udgivelsen “Memories of Days Gone By” (2011) blev en kæmpe succes, der kastede flotte anmelderroser af sig, og hun har efterfølgende spillet et hav af koncerter med pladens originale line-up af musikere. I år har hun valgt at blande kortene på ny og ser frem til at præsentere nogle af de største evergreens i en helt ny opsætning. ”Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet”, fortæller Kira Skov.

20 + 21/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Oplev Peter Sommer og musikalsk legekammerat i intimt duomøde


Under Copenhagen Jazz Festival 2021 lægger en af Danmarks største sangskrivere Peter Sommer og orgelkongen Palle Hjorth vejen forbi Haveselskabets Have på Frederiksberg for at fortolke Sommers store bagkatalog og fortælle historier fra en lang musikkarriere. I 2019, før Coronaen brød ud, fik Peter Sommer idéen om, at hans sange skulle synges og fortælles på helt nye måder. I selskab med Palle Hjorth – pianist i Sommers faste band Tiggerne – drog han ud på landets mindre spillesteder for at give publikum en helt anden og væsentligt mere intim oplevelse. Udover at kunne opleves på den store scene i skønne omgivelser i Haveselskabet, kan Peter & Palle nu også opleves i nære rammer på den lokale Ingolfs Kaffebar på Amager. Denne aften med support fra den danske upcoming sangerinde Mercedess, der i 2020 udgav sin overbevisende debut-single “Shy Gangster” på eget label, Big Benz Records. Universet er drømmende, sejt, følsomt, fuld af personlig attitude og længselsfulde historier.

Fredag 2/7, 2021 – Ingolfs Kaffebar, Amager – Læs mere / Køb billet
Torsdag 8/7, 2021 – Sommer i Haveselskabet / Haveselskabets Have, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

Prisvindende eksperimentalister præsenterer nyt album


Siden 2015 har Shitney (Maria Faust, Katrine Amsler, Qarin Wikström) skabt og undersøgt kontraster i krydsfeltet mellem akustiske og elektroniske lydlandskaber. Deres debutalbum “Earth Core” blev nomineret til DMA Jazz 2017 i kategorien Årets Særudgivelse, og de er nu aktuelle med med deres anden udgivelse på pladeselskabet ILK: “Post Vocal”. Fra nye vinkler formår Faust, Amsler og Wikström på ny at forene det organiske med det syntetiske og kaste nyt lys over urgamle temaer, der skaber relevant genklang i 2021.

Søndag 4/7, 2021 – ILK / 5e – Læs mere / Dørsalg


 

Oplev et syret dansk/tyrkisk frimærke fra 70’ernes psykedeliske guldalder


Det dansk/tyrkiske orkester Tuhaf spiller funky anatolsk syrerock med rødder i 70’ernes psykedeliske guldalder i Tyrkiet. Gamle folkesange og moderne budskaber flettes sammen i et musikalske univers, der både hylder syrerockens skæve, sære og vilde fester, men også kendetegnes af vemod, hjemve og nostalgi. I midten af G-Funk synthesizers, groovende trommer og rå psych-guitarer tøjler frontkvinde Berrin Bas musikkens mange udsyrende, højtflyvende, ærlige og rå bølger.

Torsdag 8/7, 2021 – Onkel Dannys Plads (+ Addisabababand) – Læs mere / Køb billet
Lørdag 19/7, 2021 – Spillestedet Stengade – Læs mere / Køb billet


 

Efterklang-trommeslager spiller sin alternative pop i Brorsons Kirke


De seneste år har den norske trommeslager og multiinstrumentalist Øyunn turneret med og indspillet trommer for danske Efterklang, og har sideløbende arbejdet med anerkendte bands, bl.a. Trondheim Jazzorkester, Troels Abrahamsen og Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz. I eget navn laver Øyunn ærlig alternativ pop/hip hop/indie, fremført af et håndplukket band med overskud og original sound. Hendes tekster rummer både håb, vrede, perspektiv og et ønske om forbindelse. I efteråret 2020 udgav hun singlen ”Reach Out”. Til koncerten i Brorsons Kirke under Copenhagen Jazz Festival 2021 har Øyunn helt ny musik med – med en endnu hemmelig udgivelsesplan.

Onsdag 7/7, 2021 – Brorsons Kirke – Læs mere


 

Ung DMA-vinder inviterer publikum med på sonisk opdagelsesrejse


Den danske komponist og trommeslager Laurits Hyllested vandt i 2020 en DMA Jazz som “Årets komponist” for sin debutudgivelse “Darling River”, der desuden var nomineret i kategorien “Årets udgivelse”. Med sit nye projekt “Leafer” inviterer Hyllested lytteren ind i et univers af stærke klare farver, improvisatorisk fordybelse, sansning og samhørighed. Musikken dyrker forholdet mellem det organiske og syntetiske og spiller på elektronisk processering af akustiske instrumenter i et forsøg på at udvide instrumentets klanglige univers. Under Copenhagen Jazz Festival 2021 spiller Hyllested en enestående koncert, der præsenterer ny musik, der endnu ikke har fundet sin form, og derfor bliver koncerten også et indblik i en søgende, foranderlig proces.

Fredag 9/7, 2021 – Karens Minde Kulturhus – Læs mere / Dørsalg


 

Ung duo møder yndlingsmusikere til koncertrække på årets festival


“Mundt&Forchhammer Meets..” er en koncertrække, hvor de to unge musikere, kontrabassist Jacob Mundt og trommeslager Simon Forchhammer, møder nogle af deres absolutte yndlingsmusikere i koncert under Copenhagen Jazz Festival 2021. Koncerterne finder sted på forskellige venues i København og inkluderer nogle af Danmarks stærkeste jazznavne som Lotte Anker, Kasper Tranberg, Sölvi Kolbeinsson og Søren Kjærgaard.

Se alle koncerter med “Mundt&Forchhammer Meets..” på Copenhagen Jazz Festival 2021 – opdateres løbende


 

Marilyn Mazur vender tilbage med legendarisk fusionsgruppe


I 1989 havde en plan bidt sig fast i Marilyn Mazur. Næret af oplevelser, hun fik på verdensturnéer med nogle de store mestres grupper – Gil Evans, Wayne Shorter og Miles Davis – vendte hun tilbage til hjemlandet Danmark for at skabe sit eget drømmeorkester. ”Jeg havde fået lyst til at samle en gruppe, hvor medlemmerne kommunikerer på et mere intimt plan, på en mere telepatisk måde. En gruppe, der giver alle plads til at udfolde sig med deres eget, individuelle udtryk”. Resultatet blev Future Song med et skandinavisk hold bestående af musikalsk ligesindede markante musikere, der alle har bestrålet den internationale jazzscene. Under Copenhagen Jazz Festival 2021 vender Future Song tilbage til live-scenen – en sjælden og enestående mulighed for at høre et unikt fusionsband af de allerstørste.

Onsdag 7/7, 2021 – Jazzcup / Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet


 

Oplev mesterlige GinmanBlachmanDahl med pladeaktuel gæstevokal


Lennart Ginman, Thomas Blachman og Carsten Dahl er en af Skandinaviens fremmeste eksponenter for den moderne jazztrio, der bedre end nogen forstår at forene spiritualitet med frigjorthed og traditioner med fornyelse. De tre gamle venner har spillet sammen i en årrække, og da de for snart 20 år siden fik en international pladekontrakt med Verve Records, havde de også det sigte at arbejde som en selvstændig enhed omgivet af en række danske og internationale solister ved pladeindspilninger og koncerter. Til denne koncert har de inviteret den svenske sangerinde og digter Julia Werup, der netop er aktuel med den anmelderroste udgivelse, “The Thrill of Loving You”, produceret af Thomas Blachman.

Tirsdag 6/7, 2021 – Bremen Teater – Læs mere / Køb billet


 

Under Byen-frontkvinde markerer nybrud med første soloalbum


Henriette Sennenvaldt, frontkvinden fra det anmelderroste og prisvindende band Under Byen, markerede i slutningen af 2020 en ny æra i sin karriere med udgivelse af albummet “Something Wonderful” – hendes første udgivne solomateriale. Albummet er blevet skamrost godt op i de helt høje luftlag af en række danske musikkritikere, og albummet har endvidere givet Henriette Sennenvaldt hele tre nomineringer til Steppeulven 2021: ’Årets vokalist’, ’Årets komponist’ samt ’Årets producer’ (sammen med Peter Barnow). På “Something Wonderful” bliver lytteren omsluttet af et tilbagelænet og eksperimenterende lydbillede, og Sennenvaldt skaber med sit særegne udtryk og fascinerende stemme et album, hvor romancen bliver sat i spil – og på spil.

Tirsdag 6/7, 2021 – Karens Minde Kulturhus – Læs mere / Køb billet


 

Kom til koncertrække med årets Ben Webster Pris-vindere


Den velrenommerede Ben Webster Prisen uddeles i år for 45. gang. Som noget særligt tildeles årets pris til to danske jazzmusikere, nemlig bassisterne Thomas Fonnesbæk og Anders ’AC’ Christensen. Prisoverrækkelsen og de efterfølgende koncerter med vinderne finder sted på Bartof Station på Frederiksberg på sommerens første jazzfestivaldag.
Line-up: Anders Christensen Sekstet – Jacob Bro (guitar), Simon Toldam (piano), Kasper Tranberg (trompet), Ned Ferm (sax), Jakob Høyer (trommer). Frands Rifbjerg (Ben Webster Prisen 2020) Kvartet – Søren Kjærgaard (piano), Anders “AC” Christensen (bas), Kasper Tranberg (trompet). Jesper Thilo (æresmedlem) duo m. Thomas Fonnesbæk

Torsdag 1/7, 2021 – Bartof Station, Frb – Læs mere / Køb billet


 

Udfordrende amerikansk trio byder på telepatisk sammenspil


Den amerikanske trio Thumbscrew bestående af et af den moderne avantgardes største esser, guitarist Mary Halvorson, samt bassist Michael Formanek og trommeslager Tomas Fujiwara blev til ved et tilfælde. De tre musikere var alle blevet hyret til et tilfældigt job, men fandt ud af, at deres musikalske kemi var så unik, at de fortsatte samarbejdet. Med tiden har de oparbejdet stor respekt fra et taknemmeligt publikum for deres evne til at indgå i et nærmest telepatisk samspil. Musikken er åben, levende, humoristisk og ikke mindst udfordrende. Når man er hoppet med på vognen, er man garanteret en stor og tilfredsstillende oplevelse.

Tirsdag 6/, 2021 – Jazzhus Montmartre – Læs mere / Køb billet


 

Copenhagen Trashzzfestival præsenterer 2-dages impro på Lygten


Den alternative minifestival Copenhagen Trashzzfestival fejrer 11 år på ydersiden af eksperimentaljazzen. På den uafhængige non-profit festival kan man den 5.-6. juli blandt andet opleve to duoer:
Czajka Puchacz består af Kaja Draksler og Szymon Pimpon Gąsiorek, der begge er toneangivende improvisatører på den europæiske freejazz-scene, bosat i København. I deres fælles projekt, der udforsker alt mellem rock riffs og musique concrete, mødes semi-komponerede sekvenser og tekstural improvisation med polsk og slovensk folklore.
Jørgen Teller og Maria Laurette Friis kan med rette kaldes for veritable fyrtårne inden for dansk improviseret musik. Begge kunstnere har igennem årtier nedbrudt barrierer, opbygget fællesskaber og inspireret nye generationer.

Mandag 5/7 + Tirsdag 6/7 – Copenhagen Trashzzfestival / Lygten Station – Læs mere / Dørsalg


 

Sprudlende europæisk kvartet samles i København for første gang


Gideon Tazelaar og Ian Cleaver stormer frem på den unge hollandske jazzscene, hvor de imponerer med deres saxofon/trompet-samarbejde. I 2020 lokkede den erfarne catalanske trommeslager Jorge Rossy, der blev kendt som en del af Brad Mehldau Trio og senest har medvirket i Jakob Bros ECM-trio, samt den New York-baserede københavnske bassist Felix Moseholm til en serie koncerter i Holland, hvorefter de spontant gik i studiet for at indspille et album. Det album udkommer i foråret 2021, og takket være Felix Moseholm og Paradise Jazz kan københavnerne nu opleve Tazelaar/Cleaver/Moseholm/Rossy Quartet til Copenhagen Jazz Festival den 10. juli.

Lørdag 10/7, 2021 – Paradise Jazz / Huset-KBH – Læs mere / Køb billet


 

Storbandet bag Årets Danske Jazzudgivelse 2020 samles i Haveselskabet


Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai er fundet sammen om en fælles passion for at skrive musik til et 13-personers ensemble, og de tre samlede i 2017 et stærkt hold af erfarne musikere, kendt fra mange andre sammenhænge. Maluba Orchestras debutalbum har modtaget overstrømmende anmeldelser fra danske og udenlandske medier og vandt i 2020 en Danish Music Award for Årets Jazzudgivelse. De tre komponisters musik blander elementer fra alverdens stilarter og spænder fra lyrisk og sakral til vild og medrivende. Besætningen er bredt sammensat, både hvad angår alder, køn, baggrund og musikalsk stil, og skaber sammen et sprudlende og mangfoldigt musikalsk output, båret af både tæt ensemblespil og nogle af den danske jazzscenes stærkeste personlige stemmer.

Mandag 5/7, 2021 – Sommer i Haveselskabet / Haveselskabets Have, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

Jesper Bodilsen præsenterer sin internationale drømmegruppe


Landets storaktive bassist Jesper Bodilsen har på opfordring af Jazzhus Montmartre samlet sit “Dream Team”, der får sin debut under Copenhagen Jazz Festival 2021. Bodilsen viderefører med stolthed den danske basfakkel og tilfører den ekstra gnister, inspireret af sit omfattende internationale virke. Med sig har han den svenske tenorsaxofonist Joakim Milder – blandt broderlandets mest respekterede musikere de sidste mange år, den tyske pianist Florian Weber med en flot international karriere med blandt andet udgivelser på legendariske ECM, samt den italienske trommeslager Roberto Gatto (Lee Konitz, Chet Baker, Bob Berg, Tommy Flanegan, Joe Zawinul og Joe Lovano). Alt i alt kan publikum forvente en aften med rigt varieret, nutidig europæisk musik med tyk streg under jazz.

Lørdag 3/7, 2021 – Jazzhus Montmartre – Læs mere / Køb billet


 

Prisvindende dansk duo inviterer til meditativ jazzaften


Efter udgivelsen af Svaneborg Kardybs debutalbum, Knob, i 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 hvor de modtog prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres “meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.” I efteråret 2020 kom opfølgeren, Haven, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg (piano, keys) og Jonas Kardyb (trommer, percussion).

Lørdag 10/7, 2021 – KU.BE, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

The Savage Rose fejrer gruppens fortsatte triumf i Koncertsalen

The-Savage-Rose_foto-Daniel-Buchwald-scaled-2-1200x800
The Savage Rose har hørt til i toppen af dansk musik i mere end 50 år, og der hersker ingen tvivl om, at bandet stadig kan levere en levende koncert i topklasse, når det rutinerede band besøger DR Koncerthusets Koncertsal under Copenhagen Jazz Festival 2021. Den legendariske gruppe modtog i 2020 Danish Music Awards Ærespris. Det er ikke mange, der kan udgive store plader med mere end 20 års afstand, men The Savage Rose har gjort det med klassikere som “Dødens Triumf” og “Black Angel”. Med de seneste udspil – “Universal Daughter” (2007), ”Love And Freedom” (2012) og “Homeless” (2017), viste Annisette og The Savage Rose, at der også var liv i bandet efter afskeden med det mangeårige kompositoriske midtpunkt, Thomas Koppel, der pludseligt døde i 2006. Til de tre koncerter under årets festival kommer The Savage Rose rundt i sange fra hele den lange karriere.

Torsdag 1/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet
Fredag 2/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet

Lørdag 3/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Carsten Dahl Trinity – en komplet treenighed i Den Sorte Diamant


Den danske pianist Carsten Dahl besidder en enorm iderigdom, virtuositet og et musikalsk nærvær uden sidestykke – både solo og i grupper som GinmanBlachmanDahl og Carsten Dahl TRINITY. I 2019 udkom sidstnævnte med det anmelderroste album “Painting Music” – en poetisk triojazzplade med både raffinerede nyfortolkninger af kendte jazzstandarder og egne, nye kompositioner. I januar 2021 blev den fulgt op af “Mirrors Within”, der blev skabt i en kontinuerlig række af ‘first takes’, og alt blev improviseret uden forudgående aftaler. Foruden Carsten Dahl består trioen af trommeslager Stefan Pasborg og bassist Nils Bo Davidsen, som begge er nogle af sværvægterne inden for dansk jazz og har optrådt i utallige sammenhænge på såvel den danske som den udenlandske musikscene.

Mandag 5/7, 2021 – Den Sorte Diamant – Læs mere / Køb billet


 

Anmelderrost ung saxofonist markerer sig på Den Sorte Diamants fredagsscene


Den albumaktuelle saxofonist Cecilie Strange har trods sin unge alder allerede markeret sig på den danske jazzscene som både en stærk og intuitiv instrumentalist og en visionær komponist. Hun er dybt forbundet til Nordens musikalske landskaber og mestrer en tonal farve-pallette, der både rummer det melankolske, det håbefulde, mørket og et særligt strålende lys. I 2020 udgav Cecilie Strange ”Blue” med håndplukkede danske musikere på April Records, og nu er hun aktuel med den anmelderroste “Blikan”. Cecilie Strange Quartet indtager Den Sorte Diamants fredagskoncept, der finder sted ude foran koncerthuset i alt fire fredage under Copenhagen Jazz Festival 2021.

Fredag 9/7, 2021 – Den Sorte Diamant (open air) – Læs mere / Fri entré


 

Albumaktuel Caroline Henderson spiller sine største sange med topband


Caroline Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, radiohits, anmelderroste koncerter og udsolgte turnéer. Inspiration har hun fundet i både jazz, blues, pop og elektroniske toner, og hendes solokarriere tog i 2003 en drejning, da hun begyndte at synge og udgive jazz, stadig på engelsk. Endnu et nybrud kom i 2020, hvor Henderson udgav sin første soloplade på dansk, “Den danske sang…”, som GAFFA gav 5 stjerner. Caroline Henderson spiller de største sange fra sin lange karriere til en koncert i Haveselskabets Have under Copenhagen Jazz Festival 2021. På scenen får hun selskab af et velspillende band bestående af Nikolaj Hess (klaver/orgel), Daniel Franck (bas) og Jakob Høyer (trommer)

10/7, 2021 – Sommer i Haveselskabet / Haveselskabets Have, Frb. – Læs mere / Køb billet


 

Copenhagen Phil genskaber Hollywoods guldalder i Tivoli


Oplev lyden af Hollywood live under åben himmel på Plænen, når Tivolis eget symfoniorkester – Tivoli Copenhagen Phil – præsenterer evergreens fra Hollywoods guldalder. Tre søndage i træk – to af dem under Copenhagen Jazz Festival 2021 –  føres publikum gennem et velorkestreret katalog af melodier og sange fra amerikanske Hollywood-film og musicals fra 1930’erne og cirka 30 år frem. Kom med på den nostalgiske rejse og nyd tryllestøvet fra komponister som Cole Porter, George Gershwin og Irving Berling i symfoniske arrangementer, dirigeret af Maria Badstue med gæstevokalerne Christina Boelskifte og Caspar Phillipson.

Søndag 4/7, 2021 – Plænen, Tivoli – Læs mere / Fri entré ved køb af indgang til Tivoli
Søndag 11/7, 2021 – Plænen, Tivoli – Læs mere / Fri entré ved køb af indgang til Tivoli


 

Takykardia leverer genrenedbrydende totaloplevelse på Hotel Cecil


Takykardia er progressive popsmede, der med sikker tæft kombinerer elementer fra trip-hop, alternativ r’n’b, UK jazz, dream-pop og sågar 90’er-dance i alternative sangstrukturer, hvilket kan høres på deres anmelderroste debutalbum ‘Better’. Med et opmærksomt øje på omverdenen og et soleklart talent for at udtrykke sine observationer og erfaringer er Luna Matz en af de mest unikke sangskrivere og interessante sangerinder i Danmark i øjeblikket. Med en baggrund inden for dans og performancekunst skaber gruppen spektakulære, koreograferede livekoncerter – visuelle overflødighedshorn, hvor frontkvinden interagerer med publikum som et funklende, flamboyant og nærværende popidol.

Fredag 2/7, 2021 – Hotel Cecil – Læs mere / Køb billet


 

Hørslev/Mouritz med originalt band, gæster og nyt album


Mouritz/Hørslev Projektet kommer til Bremen Teater den 4. juli under Copenhagen Jazz Festival i anledning af udgivelsen af et spritnyt album “Lykkelige Mennesker” – det første i otte år. Koncerten bliver samtidig deres eneste koncert i København i år og de tager særlige gæster med. Efter 8 års pause er Mouritz/Hørslev tilbage i det originale lineup med bassist og violinist Thomas Vang, guitarist Jacob Funch og trommeslager Mads Andersen – og Mads Mouritz som guitarspillende troubadur og Lone Hørslev som den reciterende digter.

Søndag 4/7, 2021 – Bremen Teater – Læs mere / Køb billet


 

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra fejrer 40 års jubilæum i 2021

NJO_anno_2017_0-thumb-1200Med inspiration fra både bigbandjazzen og verdensmusikken har New Jungle Orchestra, med guitarist og komponist Pierre Dørge ved roret, skabt deres helt eget musikalske univers siden 1980’erne. I 2021 fejrer Pierre Dørge & New Jungle Orchestra deres 40 års jubilæum på Den Sorte Diamant med et brag af en koncert, spækket med nye værker og improvisationer samt enkelte gamle jungle hits.

Onsdag 7/7, 2021 – Den Sorte Diamant – Læs mere / Køb billet


 

Old News – et tilbageblik på eviggrønne klassikere uden nostalgi


Trommeslager og kapelmester Emil de Waal har sammen med veteranen ‘Nulle’, sangerinden Randi Laubek, multiinstrumentalist Peter Rosendal og flere af de ypperste musikere i den nutidige danske jazz og elektroniske musik sat sig for at puste nyt liv i fortidens klassikere – inden for flere genrer. Med dyb rod i traditionen, men samtidig stor grad af frihed, åbenhed og nyskabelse, udsættes klassikerne for både vokal, elektronik, fire blæsere, to tangentspillere og masser af strenge og trommer. Dette skaber tilsammen unikke og moderne versioner af velkendte amerikanske og danske sange af så forskellige komponister som bl.a. Sidney Bechet, Fats Waller, Bessie Smith, Hans Henrik Ley, Aske Bentzon, Kenneth Knudsen, Fuzzy, Sven Gyldmark og John Mogensen.

Lørdag 10/7, 2021 – Brønshøj Sommer Jazz / Kulturhuset Pilegården – Læs mere / Køb billet


 

Athletic Progressions futuriske jazz på Bremen Teater

athletic-thumb-1200
Athletic Progression er et af de senere års mest roste og hypede, nye danske jazzbands. Bandet består af Jonas Cook (keyboard), Jonathan J. Ludvigsen (trommer) og Justo Gambula (bas), og i 2020 udsendte de det selvbetitlede album, der bl.a. kastede 5 hjerter i Politiken af sig. Den aarhusianske trio, der blander jazz med hiphop-beats og soul-harmonier, spiller på Bremen Teater under Copenhagen Jazz Festival søndag den 11. juli.

Søndag 11/7, 2021 – Bremen Teater – Læs mere / Køb billet


 

Transatlantiske kunstnermøder fylder plakaten på Montmartre

kirk-thumb-1200
Under Copenhagen Jazz Festival 2021 byder Jazzhus Montmartres legendariske lokaler i Store Regnegade på en række kunstneriske møder mellem danske og nordamerikanske musikere fra øverste hylde. Foruden føromtalte Jesper Bodilsen kan publikum se frem til den brasilianske sangerinde Rosalia De Souzas. De Souzas har samlet en international gruppe med trommeslager Jonas Johansen og pianist Steen Rasmussen, guitarist Mats Andersson, den canadiske bassist Graig Earle og special guest Hans Ulrik på tenorsax. Desuden står det danske jazz-es, trommeslager Snorre Kirk, i spidsen for sin kvartet, der til sommer får særligt besøg af den amerikanske tenorsax Stephen Riley – en velkendt gæst på den københavnske jazzscene og især på Montmartre.

Se Jazzhus Montmartres program på Copenhagen Jazz Festival 2021


 

Bremer & McCoy i Koncertsalen – flyttet til Copenhagen Jazz Festival 2021

BM-poster-u_tekst-kopi
Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy havde op til Coronapausen gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes label Luaka Bop og planlagte koncerter i det meste af Europa. Den populære duo skulle have givet den hidtil største koncert i DR Koncerthusets koncertsal som hovednavn på Copenhagen Jazz Festival 2020. Nu er deres to koncerter udskudt til 9. og 10. juli på CJF 2021 – ligeledes i Koncertsalen.

Fredag 9/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Venteliste
Lørdag 10/7, 2021 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – Læs mere / Køb billet


 

Copenhagen Jazz Festival 2021 finder sted fra 1.-24. juli. Tak til Nordea-Fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.