Nyhavn er tilbage ved Mindeankeret fra fredag den 2. juli


Som én af de få udendørs steder under Copenhagen Jazz Festival 2021 flytter jazzen igen ind i Nyhavn. Det sker fra 2. juli kl. 16 til og med 10. juli, med i alt 14 koncerter

“Det er vores store glæde igen at kunne byde folk velkommen til et af de ældste stedr for jazz i hovedstaden. Ja, faktisk er det i år 70 år siden de første orkestre med traditionel jazz indtog Nyhavn”, fortæller Christian Rohde, der igen i år fra scenen præsenterer en lang række koncerter på foranledning af Nyhavns Erhvervsforening.

Med fly fra USA kommer sangerinden Gunhild Carling og spiller en koncert med en dugfrisk udgave af Kansas City Stompers, hvis kapelmester Niels Abild i år kan fejre 70(!) års jubilæum. Gunhild Carling er svensk, men har i de senere år spillet de helt store koncerter på den anden side af Atlanten, hvor hun bor i dag. Åbningskoncerten fredag 2.juli kl 16.00 er et 18-mands Big Band under ledelse af trommeslageren Roger Berg, og samme aften er der besøg af den amerikanske soulsanger Gregory Boyd sammen med det danske orkester Vooo Ca Rey. Ugen byder også på et besøg af Daimi, der udsendte sin første singleplade som 17-årig for præcis 60 år siden. Hun har bl.a. pianisten Ole Kock Hansen med i orkesteret, en af landets mest betydningsfulde pianister. Er man til blues, kan man opleve navne som Kenn Lending Blues Band og Tombstone Shadows, og er man til New Orleans-lyden, er der også både mulighed for de gode gamle Papa Bue-folk med legenden Jørgen Svare, de yngre folk i Jazz Five, og de festlige East Harbour Jazz Band.

“Vores sommerbidrag til kulturen tager udgangspunkt i, at vi skal nyde samværet, den gode musik og det uformelle og det trænger vi alle til”, siger Christian Rohde, der siden 2014 har stået for det kunstneriske ved Mindeankeret.

Hele programmet af gratiskoncerter ved Mindeankeret kan ses her på jazz.dk: Nyhavns Mindeanker på Copenhagen Jazz Festival 2021