Dagbladet Politiken gør status: “Copenhagen Jazz Festival 2021 blev en fuldvoksen succes”


Politikens musikredaktør Thomas Michelsen gør status på næsten fire ugers jazzfestival: Selvom Copenhagen Jazz Festival måtte undvære udenlandske navne, blev festivalen en fuldvoksen succes.

“Copenhagen Jazz Festival er ikke som Roskilde Festival eller Smukfest. Det er en festival, hvor man kommer og går. Derfor er den ikke på samme måde et parallelunivers. Ydermere har den i år ikke været en festival med amerikanske og andre udenlandske topnavne. Det har ikke været muligt. Intet er helt som før. Men Copenhagen Jazz Festival gjorde det rigtige.

Mere end 1.200 koncerter fordelt på 100 spillesteder med den der udefinerbare, improvisationsbårne genre, vi stadig kalder jazz, er det blevet til. Når det slutter i morgen, har festivalen varet 24 dage i træk, og der har været musik over det hele.

Det har føltes som en fuldvoksen festival.”

Læs hele artiklen på www.politiken.dk/kultur/musik/copenhagenjazzfestival, hvor du også finder Thomas Michelsens rosende anmeldelse af de unge jazzkometer Tabloid + Nebula.

Copenhagen Jazz Festival 2021 slutter lørdag nat med bl.a. Nebula på H15 og Birgitte Soojin på Christianias Børneteater. Se weekendens koncerter her på Jazz.dk

Tak til alle spillesteder, musikere, publikum og frivillige, og en særlig tak til festivalens tilskudsgivere Nordea-fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.