Skuespilhuset runder af med tre udgivelser fra toppen af ny dansk jazz


Copenhagen Jazz Festival og Det Kgl. Teater præsenterer foyerkoncerter med et forrygende line-up af albumaktuelle danske jazzprofiler og grænsenedbrydende moderne jazz samt enkelte internationale gæstestjerner. Koncertrækken fortsætter ind i sin sidste weekend, når de tre sidste koncerter i Skuespilhusets foyer løber af stablen fredag-søndag d. 16.-18. juli – Pernille Bévort, Makiko Hirabayashi og Rasmus Oppenhagen Krogh præsenterer alle tre deres seneste albumprojekter.

NB: Koncerterne i Skuespilhusets foyer er gratis, men kræver billetreservation (15 kr). Copenhagen Jazz Festival 2021 fortsætter frem til 24. juli på spillesteder i hele hovedstaden. Se hele programmet her.

Den danske saxofonist, komponist og bandleder Pernille Bévort er kendt for sit livlige og kreative spil. Bévorts nye album “On Fire” udkom 21. maj 2021. Albummet er inspireret af klassiske trioindspilninger med saxofonister som Joe Henderson og Sonny Rollins. På albummet hører man trioen i tæt, legende sammenspil i musik, som er både energisk, eftertænksom, rummer levende melodier, organiske kvaliteter og en del regulært swing. Trioens meget åbne format, uden akkordinstrument, giver musikerne mange muligheder for at fortolke og for at skifte retning sammen i øjeblikket. Her kan lytteren høre den tætte kommunikation og det glædesfyldte, energiske sammenspil mellem de tre musikere, som alle spiller med åbenhed og nysgerrighed, altid klar til at tage en chance. I okt. 2020 blev Pernille nomineret til en Danish Music Awards Jazz som årets komponist.

Fredag 16/7, kl. 16:00 – Bévort 3 – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Køb billet

Den japansk fødte, men nu danske, pianist og komponist Makiko Hirabayashi har siden 2006 ledet og turneret over det meste af verden med sin trio med Klaus Hovmark og Marilyn Mazur. Efter “Where the Sea Break” fra 2018 udvidede pianisten og komponisten sit kreative arbejdsfelt ved at introducere en ny gruppe, Weavers, bestående af saxofonist Fredrik Lundin, bassist Thommy Andersson og trommeslager Bjørn Heebøll. Weavers debuterede egentlig som pianotrio i 2018 ved en palæstinensisk jazzfestival i Haifa, hvor musikken fandt sig selv og gik sine egne spirituelle veje. I foråret 2020 fik hun også noget af en åbenbaring i duosamspil med Fredrik Lundin. Som en naturlig følge fusionerede hun de to projekter og dannede Weavers med fokus på den kollektive kreative proces, hun værdsætter så højt. Albummet med samme navn udkom i april 2021. “Weavers” er et atmosfæremættet album hovedsageligt med Hirabayashis kompositioner, der opfordrer til at spille med alle de sanser og de følelser, der kan udtrykkes på et instrument.

Lørdag 17/7, kl. 16:00 – Makiko Hirabayashi ‘Weavers’ – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Køb billet

“Whereabouts” er det seneste projekt fra guitarist og komponist Rasmus Oppenhagen Krogh. Projektet har været undervejs de seneste par år og har senest manifesteret sig i albummet af samme navn, der udkom d. 2. oktober 2020 på April Records. Albummet markerer Kroghs anden soloudgivelse efter hans roste debutalbum “Distill” fra 2017. “Whereabouts” har høstet rosende anmeldelser og været fremhævet som ’Ugens Album’ på DR P8 Jazz. Albummet undersøger krydsfeltet mellem komposition/improvisation og simplicitet/kompleksitet, forholdet mellem tid og rum og de soniske kvaliteter af musikerne som en samlet enhed. Gruppen består af nogle af de førende stemmer på den danske jazzscene, der alle arbejder på kryds og tværs af stilarter og udtryk, og som er kendt fra deres arbejde med navne som Jakob Bro, Simon Toldam Trio, Girls In Airports m.fl.

Line-up:
Simon Toldam – keys
Anders ’AC’ Christensen – bas
Lars Greve – reeds
Victor Dybbroe – percussion
Jakob Høyer – trommer
Rasmus Oppenhagen Krogh – guitar

Søndag 18/7, kl. 16:00 – Rasmus Oppenhagen Krogh ’Whereabouts’ – Skuespilhusets foyer – Læs mere / Køb billet