Dianne Reeves: Amerikansk vokaldronning slutter sig til de internationale hovednavne på Copenhagen Jazz Festival


Dianne Reeves er af New York Times blevet kaldt den mest beundrede jazzdiva siden Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald og Billie Holiday. Den 9. juli 2022 er den femdobbelte Grammy-vinder fra Detroit tilbage i Koncertsalen på Copenhagen Jazz Festival – for første gang siden hun blev NEA Jazz Master, den højeste ærestitel i amerikansk jazz

Dianne Reeves er en performer, der formår at indtage en koncertsal og skabe musikalsk nærvær som i en dagligstue. Hun er født i Detroit og opvokset i Denver, Colorado, hvor hendes onkel introducerede hende til Sarah Vaughans musik. Derefter slog hendes livsbane hurtigt ind i musikken, hvor hun allerede i high school blev opdaget af trompetisten Clark Terry og siden optrådte med Sergio Mendes, Harry Belafonte og ikke mindst George Duke, der producerede flere af hendes første albums.

Hun har optrådt som solist for Wynton Marsalis and the Jazz at Lincoln Center Orchestra og de store symfoniorkestre i Chicago, Berlin og Los Angeles. Med et afsæt i jazzen har Dianne Reeves i løbet af sin karriere bredt sig over en række genrer fra soul og gospel til pop og r’n’b. Hun er dog først og fremmest en jazzvokalist – en kunstner, der med elegance, improvisatorisk lethed og overlegen musikalitet holder de klassiske dyder i hævd.

Efter fem Grammyer i kategorien Best Jazz Vocal Performance, optrædener i Det Hvide Hus, ærestitler fra bl.a. Berklee og The Juilliard School, samt udnævnelsen til NEA Jazz Master i 2018 troner Dianne Reeves efter mere end 40 år på allerhøjeste niveau som den måske største nulevende jazzvokalist i en stolt tradition af amerikanske jazzdivaer.

Derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset for første gang siden 2015 kan præsentere Dianne Reeves i Danmark, når hun lørdag den 9. juli indtager Koncertsalen med sit eget band.

Dianne Reeves (US) – Copenhagen Jazz Festival 2022
Lørdag d. 9. juli, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Læs mere / Køb billet