Fredag d. 1. juli – Flere åbne scener, cyklende folkefest i Fælledparken og ambitiøse værker tegner anden weekend


Copenhagen Jazz Festival fortsætter ufortrødent fredag 1. juli og skærer igennem Tour de France-feberen med et mangfoldigt program, der omfatter den franske sangerinde Cyrill Aimée, den britisk-gambiske koraspiller Sona Jobarteh og blues-guitaristen Robert Cray. Festivélo er den folkelige Tour-fest for alle i Fælledparken, hvor man bl.a. kan opleve Hilal Kaya & Kalaha, Efterklang og en fransk særudgave af Jazz Remixed som en del af Copenhagen Jazz Festivals bidrag til programmet. Gå heller ikke glip af ambitiøse kunstneriske satsninger som Svins “Elegi” i Koncertkirken og den nye udgave af Apollonian Circles med sangerinden Nomi Ruiz – det kan du sagtens nå efter mink-pressemøder, Tour-enkeltstart og andre forbigående fænomener. Se hele dagens program her på Jazz.dk/koncerter og i appen.

Udvalgte highlights fra fredag d. 1. juli:

Kl. 12:30 – Kalaha feat. Hilal Kaya – FestiVélo / Fælledparken
Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz improvisation, er DMA-vindende Kalahas musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Gruppen, der består af Emil de Waal, Niclas Knudsen, Jens ‘Rumpistol’ Christiansen og Anders Stig Møller, suppleres her af herboende tyrkiske Hilal Kaya på vokal.

Kl. 17:30 – Sona Jobarteh (UK/GM) – Roots & Jazz Copenhagen / Balders Plads
Gambiansk multiinstrumentalist, kora-virtuos og singer-songwriter. Sona Jobarteh er et relativt ubeskrevet blad herhjemme, der har turneret det meste af verden og arbejdet sammen med blandt andre Jools Holland, Cassandra Wilson, BBC Symphony og Youssou N’Dour.

Kl. 20:00 – Cyrille Aimée (FR/US) – Roots & Jazz Copenhagen / Balders Plads
Den Grammy-nominerede franske sangerinde Cyrille Aimée besidder en stor musikalsk nysgerrighed. Hun bevæger sig boblende frit mellem den vokale jazztradition og det elektroniske udtryk – mellem Sarah Vaughan, Edith Piaf og dansabel pop – med et show, der både rummer humor, skønhed og karisma.

Kl. 20:00 – Svin “Elegi” – KoncertKirken
Trioen Svin har befundet sig i frontlinjen af dansk progressiv rock gennem det sidste årti, både som rost pionérband og som velbevaret hemmelighed. Værket “Elegi” blev oprindeligt skrevet til, og opført med, Århus Sinfonietta i et 12 personers ensemble til Aarhus Festuge i 2019. Til denne koncert har Svin allieret sig med de skarpeste musikere fra den eksperimenterende musikscene for at opføre værket i en mindre besætning.

Kl. 20:00 – Robert Cray (US) – Amager Bio
I over 40 år har den amerikanske blues-guitarist Robert Cray og hans band udgivet 20 studieudgivelser, hvoraf 15 har været på Billboard-hitlisterne, og spillet barer, koncertsale, festivaler og arenaer over hele verden. Cray har vundet fem Grammy Awards og stået i spidsen for sit eget band – Robert Cray Band – samt en anerkendt solokarriere.

Kl. 20:30 – Efterklang – FestiVélo / Fælledparken
Siden debuten i 2003 har danske Efterklang spillet sin egenkomponerede, orkestrale, klangrige og eksperimenterende genre-frigørende kammerpop verden over. Tidligere i år udkom gruppens sjette album, “Windflowers” – resultatet af en global, men også personlig undtagelsestilstand, der medførte en stærk ny og kreativ energi.

Kl. 21:00 – Hess Is More: Apollonian Circles feat. Nomi Ruiz (DK/US) – Copenhagen Distillery
Hess Is More indtager de unikke rammer hos Copenhagen Distillery til en ny opsætning af den musikalske totaloplevelse Apollonian Circles. Fredag kan du opleve den første af fem aftener i koncertrækken, hvor trommeslager, komponist og sanger Mikkel Hess udforsker rammerne for en koncert med gæstemusikere, teaterinstruktør Tue Biering, scenograferne Christian Friedländer og Dicki Lakha og designer Henrik Vibskov.

Glæd dig også til koncerter fredag med Daimi & Louisiana Jazzband hos Børnekulturhus Ama’r, Andorra på Balders Plads, Ignacio Córdoba på Metronomen, Rasmus Oppenhagen Krogh på Krudttønden, Jeppe Zeeberg i KoncertKirken, Klanglys på Hovmester, Bobo Moreno/Ole Koch/Bo Stief hos Drop Inn, Barefoot Records Labelfest: Grafiske Mutationer i Huset, Aske Jacoby Trio på Mojo, DJ Maphorisa i Pumpehuset, Hess / AC / Hess : Spacelab / Facetap : Salon / Saloon hos Apollo Bar på Charlottenborg m.m.

Copenhagen Jazz Festival 2022 finder sted fra 24. juni til 10. juli hos 130 arrangører i hele hovedstaden. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.