Gilberto Gil vender tilbage til Copenhagen Jazz Festival – ekstrakoncert i salg nu


Sanger, guitarist, komponist, aktivist og fhv. kulturminister Gilberto Gil er én af Brasiliens mest elskede og visionære kulturelle skikkelser. Til sommer er han tilbage på Copenhagen Jazz Festival 2022, når han optræder i DR Koncerthuset med “Nós A Gente – We the People” – en fejring af livet og Gils mangfoldige musikalske arv

I slutningen af 60’erne spillede Gilberto Gil en hovedrolle i den revolutionære musik- og kunstbevægelse Tropicalia, der resulterede i, at han blev tilbageholdt af Brasiliens militærjunta og sendt i tre års eksil i Europa sammen med Caetano Veloso. I 1972 vendte han tilbage til Brasilien som et musikalsk ikon, fyldt med inspiration fra tidens rock og jazz, men også afrobeat og reggae.

Siden da har Gilberto Gils musik været med til at definere Música Popular Brasileira ved at inkorporere moderne stilarter og kombinere dem med hjemlandets bossa nova, samba og traditionel musik fra de brasilianske regioner. I dag er han et gigantisk navn, der samler publikummer verden over – en Grammy-vinder og UNESCO Artist for Peace, der er hædret for sin politiske og musikalske indsats et utal af gange.

Gilberto Gil skulle have givet to eksklusive koncerter i DR Koncerthuset i kølvandet på sin Grammy-vindende udgivelse “OK OK OK”, men da Gilberto Gil og hans hold landede i København i nogle hektiske dage i marts 2020, var Danmarks kulturinstitutioner blevet lukket ned.

Ikke mindst derfor er det en stor glæde for Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset endelig at byde velkommen til Gilberto Gil og fuldt band med “Nos a Gente – We the People”, der samler Gils allernærmeste til en musikalsk fejring med hans største sange. Musikere, sangere, kunstnere af alle slags, hele hans musikalske familie er med på scenen i Koncertsalen – ført an af Gilberto Gil, der har revolutioneret vores forståelse for Brasiliens rige musikkultur.

Grundet det hastige billetsalg til koncerten den 29. juni kan Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset nu med stor glæde annoncere en ekstrakoncert dagen efter, den 30. juni.

Gilberto Gil “Nós A Gente” (BRA) – Copenhagen Jazz Festival 2022
Onsdag d. 29/6, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – få billetter
Onsdag d. 30/6, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen – ekstrakoncert

Læs mere / Køb billet

OBS! FOTO/LYD- OG TV-OPTAGELSE