Official opening: Jakob Bro samler 12 originale stemmer til åbningskoncert i Kongens Have


Den prisvindende guitarist Jakob Bro åbner Copenhagen Jazz Festival fredag den 24. juni med en konstellation af originale stemmer på tværs af generationer og genremæssige udgangspunkter. En musikalsk tilkendegivelse og en ekstraordinær begivenhed, der vil vidne om spændvidden i Bros kunstneriske udfoldelse og samtidig afspejle den mangfoldighed og eksperimenterelyst, som ligger i festivalens dna.

Jakob Bro udtaler selv om gruppen:

“Lineuppet er en afspejling af min gamle 10-tet men med en del nye ansigter og lyde. Jeg har lyst til at afsøge yderområderne af mine kompositioner, hvor går de til, kan de yderligere strækkes? Jeg kommer til at sammensætte en koncert med flere små afdelinger, små øer af lyd, der hver især skal kaste lys på de forskellige musikere, jeg har bedt om at være med”.

Line-up: Lotte Anker (tenor), Signe Emmeluth (alt), Jesper Zeuthen (alt), Hanne De Backer (bariton), AC (kontrabas), Matthias Petri (kontrabas), Adi Zukanovic (keys), Jakob Høyer (trommer), Cornelia Nilsson (trommer), Peter Laugesen (ord), Jørgen Leth (ord), Jakob Bro (guitar)

Jakob Bro har været et fast navn i dansk jazz i en årrække, hvor han har udgivet musik med Beautiful Day, I Got You On Tape, Jakob Bro Tentet feat. Peter Laugesen, Bro/Knak, samt i egne grupper med Jørgen Leth, Andrew D’Angelo, Chris Cheek, Mark Turner, Ben Street m.fl. Han fik sit internationale gennembrud i 00’erne som en del af Paul Motian & The Electric Bebop Band og Tomasz Stanko Quintet, inden han som bandleder udgav Balladeering-trilogien med Lee Konitz, Bill Frisell og Paul Motian og i de seneste år har stået bag en serie ECM-udgivelser i selskab med bl.a. Joey Baron, Thomas Morgan, Arve Henriksen, Palle Mikkelborg, Jon Christensen m.fl. (Foto øverst: Anita Soukizy)

Jakob Bro er kort tid efter Copenhagen Jazz Festival centrum for en koncertrække på det i jazzsammenhæng legendariske spillested The Village Vanguard i New York. Til september indspiller han et nyt album på ECM med bassisten Anders AC Christensen og trommeslageren Brian Blade.

Jakob Bro ‘Special Edition’
Fredag 24. juni, kl. 16:00 – Kongens Have
Gratis adgang

Kongens Have er tilbage på programmet for første gang siden 2019

Samtidig markerer Jakob Bro-koncerten en tilbagevenden til den traditionsrige Kongens Have-scene på Copenhagen Jazz Festival. Her vil vi i løbet af festivalens første seks dage stifte bekendtskab med Niels Jørgens Steens A-Team, Nulle & Verdensorkesteret og The Music of Charles Mingus samt prisvindende grupper som Girls In Airports og KALEIIDO.

Der er som altid fri entré og en mulighed for samlende begivenheder på tværs af generationer og syn på jazzsproget. Så tag venner og familiemedlemmer med til eftermiddagskoncerter på den historiske jazzplæne i centrum af vores stolte hovedstad og jazzcentrum, København.

Se programmet for Copenhagen Jazz Festival på Jazz.dk