Søndag d. 10. juli – Udvalgte højdepunkter fra Copenhagen Jazz Festivals sidste dag


Der er allerede udsolgt til Melody Gardot i Koncertsalen og ethiojazz-ikonet Hailu Mergia, men der er stadig masser af spræl i Copenhagen Jazz Festival på 17. dag. Glæd dig blandt andet til traditionsrig afslutning på Palæ Bar, Daimi i familiehaverne på Frederiksberg, storslået iscenesættelse af Svaneborg Kardyb på Hotel Cecil, mellemamerikansk Trypical Cumbia i Byhaven, den excentriske Space Lady i Studenterhuset samt velkendte reggae-toner med Klumben & Raske Penge på Balders Plads, Jam Session og natjazz på henholdsvis La Fontaine og Apollo Bar og meget andet.

Udvalgte koncerter fra søndag d. 10. juli:

Kl. 14:00 – Daimi & Louisiana Jazzband – M.G. Petersens Familiehave
Vores alles Daimi er helt sin egen – og faktisk en fremragende jazzsangerinde, hvis rytmiske fornemmelse placerer hende blandt de allerbedste herhjemme. Find det gode humør frem på sidste festivaldag, når Daimi igen slår pjalterne sammen med Louisiana Jazzband, der spiller glad og swingende, dansevenlig jazz.

Kl. 15:00 – Svaneborg Kardyb x Nordkraft Big Band – Hotel Cecil
Minimalisme og storhed kolliderer på Hotel Cecil søndag, når den anerkendte jazzduo Svaneborg Kardyb (vinder af Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist ved DMA Jazz 2019) mødes med det nordjyske ensemble Nordkraft Big Band. Sammen spiller de ny musik skrevet af duoen til det jyske stororkester.

Kl. 17:00 – Jan Kaspersen Kvartet feat. Bob Rockwell – Palæ Bar
Efter to års pause er Jan Kaspersen Kvartet med Bob Rockwell, Niels Ryde og Ole Rømer tilbage på Palæ Bar. Kvartetten spiller musik med drive, fantasi og energi i kompositioner af Theloniuos Monk, Ellington, en jazzstandard eller to – og Kaspersens egne numre.

Kl. 19:00 – Trypical Cumbia – Byhaven
Tag med til dansefest, når Trypical Cumbia lukker festivalprogrammet i Byhaven med deres fortolkning af Cumbia-genren, som har sin oprindelse i 1950’ernes Colombia, men idag er en udbredt genre i hele Latinamerika. Den er god til fest, den er sensuel, modsætningsfyldt og sprællevende.

Kl. 19:00 – Hailu Mergia (ETH) – udsolgt – KLEIN – Karens Minde Kulturhus
Ethiojazz-legenden og kultmusikeren Hailu Mergia, der blandt andet er kendt fra “Awesome Tapes from Africa”, gæster Dansepavillonen ved Karens Minde Kulturhus til en udsolgt koncert søndag aften. Historien om Mergia er lang og snoet – konklusionen er en medrivende koncertoplevelse ud over det sædvanlige, der med hans Washington DC-trio tager publikum med helt ud til grænserne for ​​gruppeimprovisation og tilbage igen.

Kl. 19:00 – Klumben & Raske Penge / Reggae on the Block – Roots & Jazz / Balders Plads
De to mastodonter inden for den danske reggae/dancehall-scene, Klumben & Raske Penge, tog landet med storm, da de sang sig ind på hitlisten med sangen “Faxe Kondi” og har haft deres populære, prisbelønnede og dobbelt platinsælgende parløb siden det første fælles nummer “Rundt” udkom i 2011.

Kl. 20:00 – Melody Gardot (US) – udsolgt – DR Koncerthuset, Koncertsalen
Den 37-årige komponist, guitarist, pianist og sangerinde Melody Gardot fra New Jersey er ikke som mange andre verdensstjerner. Hun er en både følsom og udtryksfuld sjæl – og en dybt personlig sangskriver, der har måttet kæmpe sig tilbage til livet gennem sin musik. Søndag aften sætter hun punktum for årets festivalprogram i DR Koncerthuset, når hun optræder med sin anmelderroste Corona-udgivelse “Sunset in the Blue”, der har fået roser med på vejen af bl.a. Downbeat og Jazz Journal.

Kl. 20:00 – The Space Lady (US) – Studenterhuset
The Space Lady AKA den nu omtrent 74-årige Susan Dietrich er en ægte musikalsk original. I slutningen af 70’erne optrådte hun på gaderne i Boston med “outsider”-covers af pop-, country- og folknumre iklædt et sci-fi-inspireret kostume og den karakteristiske hjelm med vinger, som stadig er et kendetegn. I begyndelsen optrådte hun med en harmonika, men da hun i 80’erne erhvervede sig et Casio-keyboard, forvandlede hun sig for alvor til den kosmiske legende, hun er i dag.

Fra kl. 23.45 Natjazz @ La Fontaine & Apollo Bar
Copenhagen Jazz Festival slutter sent søndag nat. Festen fortsætter på bl.a. La Fontaine med Jam Session med byens musikere, og på Apollo Bar / Charlottenborg med Spacelab Salon med Hess/AC/Hess og udvalgte gæster.

Se hele dagens program her på Jazz.dk/koncerter og i appen.

Copenhagen Jazz Festival 2022 finder sted fra 24. juni til 10. juli hos 130 arrangører i hele hovedstaden. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.