Torsdag d. 30. juni – verdensberømt sangskriver, improviserende europæiske eksperimenter og stor label-fest fylder dagens program


Var det noget med en verdensstjerne i Amager Bio? En prisvindende dansk radiofavorit på Brønshøj Torv? Eller hvad med en storslået fejring af et af Københavns mest aktive jazzlabels i Huset? Torsdag eftermiddag og aften på årets festival er spækket med koncerttilbud med kunstnere som Elvis Costello og Astrid Engberg, nye kompositioner med Baryl, Amalie Dahl og Kaja Draksler i henholdsvis Byhaven og KoncertKirken, jazzkometen Benny Benack på Beta2300 – og mange andre spændende navne. Se hele dagens program her på Jazz.dk/koncerter og i appen.

Udvalgte highlights fra torsdag d. 30. juni:

Kl. 17:00 – Baryl + Amalie Dahl’s Dafnie (NO/DK) – Byhaven Pumpehuset
Baryl spiller originale kompositioner af bandets vibrafonist Viktoria Søndergaard. Musikken er skrevet med fokus på at udfordre og lege med lytterens forventninger til jazzmusik. Kl. 19 går saxofonist og komponist Amalie Dahl på scenen med sin norsk-danske kvintet, som former og farver Dahls stærke og melodiske kompositioner, der har improvisation og lydhørhed som de to vigtigste elementer.

Kl. 20:00 – Barefoot Records Labelfest – Barefoot Records / HUSET
Fra 30. juni til og med 2. juli inviterer det skæve københavnske jazzlabel Barefoot Records for 13. gang publikum med til tre dages fejring af selskabets mange kunstnere – for første gang i HUSET. Fokus ligger på improvisation og musikalsk mangfoldighed med navne som Henrik Olsson, Håkon Berre, Køs, Meinild/Anderskov/Tom, Barefoot Records All Star Band m.m.

Kl. 20:00 – Elvis Costello & The Imposters (UK) – Amager Bio
Sanger, sangskriver og guitarist Elvis Costellos pladekatalog rummer flere end tredive udgivelser, og han har arbejdet med folk som Paul McCartney, Burt Bacharach og mange andre. I 2022 udgav Costello sit seneste album, den rockede “The Boy Named If”.

Kl. 20:00 – Astrid Engberg – Brønshøj Sommer Jazz / Brønshøj Torv
Prisvindende dansk sanger, sangskriver og DJ, hvis musikalske univers rider på UK undergrundsjazz-bølgen – en blød lyd inspireret af R&B og hip hop i skøn fusion med skarpe jazzrytmer og -harmonisering.

Kl. 20:00 – Benny Benack III (US/SE) – Jazzhus Montmartre / Beta2300
Den blot 28-årige, amerikanske trompetist og sanger Benny Benack III er lidt af et stjerneskud på den internationale jazzscene, hvor hans elegante, modne og naturlige optræden har vakt opsigt og trukket sammenligninger med ikoner som Kenny Dorham, Blue Mitchell og Frank Sinatra. Koncerten finder sted på Beta2300.

Kl. 20:00 – Kaja Draksler Octet (SI/NL) – KoncertKirken
Det centrale projekt for den delvist herboende slovenske pianist og komponist Kaja Draksler samler en farverig gruppe af otte internationale musikere med base i Amsterdam. Gruppen er eksperimenterende Drakslers forsøg på at realisere nogle tanker, som hun har indsamlet under studier i jazz og klassisk komposition, såvel som hendes erfaringer som uhyre aktiv improvisator.

Kl. 22:00 – Jeppe Zeeberg and the Absolute Pinnacle of Human Achievement – H15 Scene
Komponist og pianist Jeppe Zeeberg er en af den danske musikscenes mest originale og egenrådige skikkelser. The Absolute Pinnacle of Human Achievement består udover Zeeberg af en håndfuld af Danmarks mest kompromisløse og idiosynkratiske instrumentalister, og gruppens musik er en slags eksperimenterende, funky post-postmodernistisk punkjazz-hybrid med rock’n’roll-attitude.

Glæd dig også til koncerter torsdag med Karmen Röivassepp w. Jacob Fischer Trio hos Paradise Jazz / HUSET, Yasmins Børneafro på Musiktorvet ved Børnekulturhus Ama’r, Jesper Thilo & Olivier Antunes Duo i Jazzcup, Emil de Waal feat. Nulle, Gustaf Ljunggren og Dan Hemmer på Ingolfs Kaffebar, Jakob Dinesen/Søren Lee/Yasser Pino/Victor Jones på Funke, Miriam Mandipira & The Soul Family på Bartof Station, Jacob Artved Group på Søhesten, Ubatuba på Kayak Bar, Anne Efternøler & Hilmar Jensson (DK/IS) i KoncertKirken, Homies på Christianias Børneteater m.m.

Copenhagen Jazz Festival 2022 finder sted fra 24. juni til 10. juli hos 130 arrangører i hele hovedstaden. Tak til Nordea-fonden, Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.