Vingesus i Nordvest er tilbage under Copenhagen Jazz Festival 2024


Vær med, når Copenhagen Jazz Festival, DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom og DRC Dansk Flygtningehjælp gentager succesen og inviterer til Vingesus i Nordvest ved AUTOPOUL – to dage med DJ’s, koncerter, talks, smagsprøver og udstillinger. Alle er velkommen, det er gratis, og man må medbringe egen mad

Vært og konferencier er Manila Ghafuri, som modtog menneskerettighedsprisen i 2022 og er medstifter af den afghanske velgørenhedsorganisationen AnaR og forperson i Rapolitics. Med sit stærke engagement tager hun gæsterne med på en rejse gennem programmets fortællinger og musikkens vingesus.

Fredag d. 12/7, kl. 14:00-22:00
14:00 – Resident DJ’s: BUKHAR – بخار
14:30 – Talk: Nadeen Aiche, ihsan saad ihsan tahir, Simin Stine Ramezanali, Tarek Ziad Hussein, Haya Termanini
16:00 – Koncert: La Maison d’Amour: Léonore Boulanger & Maam-Li Merati (IRN/FR)
17:30 – Talk: Solaf Masoud, Cengiz Güdücü, Fatimah Gabriella, Salah Zada, Somaja Noori
19:00 – Koncert: The Handover (EG/NO)
20:00 – DJ-set: BUKHAR – بخار

Lørdag d. 13/7, kl. 14:00-22:00
14:00 – Resident DJ: Oladipo
14:30 – Talk: Agob Yacoub, Besir Zeciri, Sidsel Ana Welden Gajardo, Rolin Ali, Yara Hussein
16:00 – Koncert: Nadin Al Khalidi & Cassius Lambert (IRQ/SE)
17:30 – Talk: Rosa Lois Balle Yahiya, Luna Ersahin, Turkman Souljah, Aya Abo Daher, Serdar Ahmed
19:00 – Koncert: Luna Ersahin (AySay)
20:00 – DJ-set: PAYDAR

Musikprogram med internationalt udsyn og lokal forankring
Vingesus i Nordvest byder i år på et sublimt internationalt musikprogram med rødder i Mellemøstens guldalder – gemte perler med referencer til persisk poesi, egyptisk shaabi, kurdiske tekster, traditionel instrumentering – alt sammen fremført af tværkulturelle topmusikere med en moderne klang og en improviserende tilgang fra jazzens verden.
Livemusik-programmet bliver krydret med toneangivende DJs og selectors fra den københavnske klubscene og byens community-radioer. Musikken er kurateret af Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med DRC Dansk Flygtningehjælp Integration og den progressive musikforening bag Fanø Free Folk Festival.

Nye forståelser af den verden vi deler
Talkprogrammet udspringer af DFUNK’s kreative meningsdanner-forløb, Udtaler, hvor unge med flugterfaringer udtrykker og engagerer sig i emner, de brænder for. Et fælles fokus for dette års fire talks vil være, hvordan de inviterede direkte og indirekte arbejder indigneret, kreativt, omsorgsfuldt og solidarisk med at skabe små og store forandringer for sig selv og andre, når de skaber fortællinger gennem det talte ord, film, podcast, billeder, kunst, musik, poesi, litteratur, jura, aktivisme, arkitektur, tøj, dans samt skuespil.

Der vil også være mulighed for at blive klogere på Dansk Flygtningehjælp og DFUNK’s arbejde gennem et Frivillighjørne, og fordybe sig i udstillinger skabt i samarbejde med blandt andet Røde Kors. Vi håber, at vi ses, og at du vil tage din partner, venner, familie eller kollegaer med.

Der skal lyde en stor tak til Augustinus Fonden, Nordea-fonden og Tuborgfondet for støtten til at muliggøre Vingesus i Nordvest 2024.

Vingesus i Nordvest – Copenhagen Jazz Festival 2024
12+13. juli, kl. 14-22 – AUTOPOUL, Kbh NV
Læs mere / Fri entré