Ekvilibristisk britisk trio optræder to gange på Vinterjazz 2019


Den ekvilibristiske, engelske klavertrio GoGo Penguin er en af de mest fremsynede grupper i den moderne smeltedigel af jazz og elektronisk musik. I 2019 vender de tilbage til Vinterjazz med deres album nummer to på legendariske Blue Note Records.

Manchester-gruppen GoGo Penguin er blevet kaldt ”the Radiohead of British jazz”. For selv om GoGo Penguin først og fremmest er en klavertrio med afsæt i jazzen, forhindrer det ikke gruppens nysgerrige medlemmer i at trække på et bredt arsenal fra elektronisk musik til moderne komposition. Her er alt fra knækkede breakbeats, nostalgiske arkadespilslyde, hypnotiske melodier á la Aphex Twin og rumlende lave frekvenser. Trioens unikke lyd er blandt andet blevet beskrevet som ”akustisk electronica”, og det er ikke meget galt.

De fleste af GoGo Penguins kompositioner begynder nemlig som en skitse i trommeslager Rob Turners computer. Siden er det op til den samlede gruppe, der foruden Turner tæller bassist Nick Blacka og pianist Chris Illingworth, at oversætte de digitale stumper til det helt særegne udtryk, der har drevet GoGo Penguin frem gennem utallige koncerter verden over siden debuten i 2012. Inspirationskilder tæller 1990’ernes IDM, Philip Glass, Brian Eno, Shostakovich, Massive Attack og mange andre åndsbeslægtede kunstnere.

Trioen slog for alvor igennem i jazzlandskabet, da de i 2015 blev signet på det anerkendte pladeselskab Blue Note Records. Året efter udkom ”Man Made Object” til anmelderroser. I februar 2018 var gruppen klar med opfølgeren, ”A Humdrum Star”, og det er det album, der er i fokus, når GoGo Penguin igen lægger vejen forbi Vinterjazz i februar 2019. Under festivalen kan du opleve dem på både Musikhuset Posten i Odense og i DR Koncerthuset i København.

GoGo Penguin (UK) – Vinterjazz 2019
Fredag den 22. februar, kl. 21:00 i Musikhuset Posten, Odense
Køb billetter / Læs mere

Lørdag den 23. februar, kl. 21:00 i DR Koncerthuset, Studie 3
Køb billetter / Læs mere