Flere highlights i efteråret: Internationale jazznavne og grænseoverskridende særprojekter


Efteråret en højtid for folk, der også elsker at høre levende musik uden for festivalsæsonen. Udbuddet af livekoncerter i København har aldrig været større, og det følger Jazz.dk op på med nyheder, anbefalinger og en koncertkalender, der dækker hele året – også uden for Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz.

Her kan du læse mere om 10 af efterårets koncerter med både veletablerede internationale og lokale kunstnere, enestående særprojekter og meget mere. God fornøjelse!

Læs mere: Se alle kommende koncerter i København

 

Yellowjackets (US)
Yellowjackets (billedet) har udgjort en særlig kreativ styrke på jazz-scenerne siden 1981 og er konstant optaget af modstand over for tidens kulturelle og politiske understrømme. Gruppen består af Bob Mintzer på saxofon, Dane Alderson på bas, trommeslager Will Kennedy samt gruppens pianist og medskaber Russell Ferrante.

31/10, kl. 20:00 – Amager Bio
Læs mere / Køb billet

 

Ethan Iverson/Joe Sanders/Jorge Rossy (US/ES)
Den amerikanske pianist Ethan Iverson var stiftende medlem af 00’ernes anerkendte, moderne klavertrio The Bad Plus. Den nytænkende tilgang til jazzen tager Iverson med videre i sin nye trio. Her møder han den amerikanske bassist Joe Sanders og ikke mindst den spanske trommeslager og pianist Jorge Rossy. Rossy har siden midten af 1990’erne markeret sig som en stor musikalsk skikkelse, særligt i kraft af sine mange samarbejder med folk som Jakob Bro, Chick Corea, NHØP og Brad Mehldau – gennem knap ti år var han fast mand bag trommerne i Mehldaus trio.

Torsdag 12. september, kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre
Læs mere / Køb billet

 

John Scofield & DR Big Band (US/DK)
DR Big Band åbner sin nye koncertsæson med guitar-guruen John Scofield i DR Koncerthuset. Glæd dig til en aften fuld af Scofields unikke sound og virtuose solospil krydret med helt nye bigband-arrangementer af højdepunkter fra en enestående karriere.

26/10, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet

 

Enrico Pieranunzi (IT)
Den italienske pianist, komponist og arrangør Enrico Pieranunzi er anerkendt som en af de største europæiske jazzmusikere. På Montmartre kan du opleve ham i fornemt duospil med bassist Thomas Fonnesbæk. Pieranunzi og Fonnesbæk har spillet sammen siden 2015, hvilket bl.a. har resulteret i live-pladen “Blue Waltz” fra Copenhagen Jazz Festival.

26/10, kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre
Læs mere / Køb billet

 

DR Big Band præsenterer Miho Hazama (JP)
Den 32-årige japansk-amerikanske jazzkomet Miho Hazama er den første kvindelige chefdirigent i DR Big Bands historie. Hazama er et af de hotteste navne på både den amerikanske og europæiske jazzscene lige nu og blev i 2016 af det internationale jazzmagasin DownBeat kåret som en af 25 jazzmusikere, der vil forme jazzen i fremtiden – på verdensplan.

Denne aften kan det danske publikum for første gang opleve Miho Hazama i glansrollen som komponist med en række helt nye numre, som helt sikkert kommer godt rundt i bandets enorme udtryksregister.

Fredag 22. november, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Studie 2
Læs mere / Køb billet

 

Kira Skov fortolker Billie Holiday: “Memories of Days Gone By”
Billie Holidays stemme og uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip har påvirket både lyttere og musikhistorien som sådan. Holidays sange har fulgt og haft uendelig stor betydning for danske Kira Skov. Hør hende fortolke den uafrystelige sangerindes største klassikere med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.

22/11, kl. 20:00 – Kvarterhuset / Amagerbro Jazz
Læs mere / Køb billet

 

Blicher Hemmer Gadd (US/DK) – pladerelease
Orgeltrioen bestående af Michael Blicher, Dan Hemmer og legenden Steve Gadd har sammen turneret jorden rundt på rejser til bl.a. Australien, Japan, Thailand, Hong Kong, England, Schweitz, Luxembourg og har på den måde fået fans i hele verden. Denne release-turné bringer bandet tilbage til Skandinavien med nyt, tredje album i bagagen.

19/11, kl. 20:00 – Amager Bio
Læs mere / Køb billet

 

Jakob Bro feat. Mark Turner, Thomas Morgan & Joey Baron (DK/US)
Guitarist Jakob Bro er tilknyttet det anerkendte tyske pladeselskab ECM, spiller på internationale festival verden over, og er i det hele taget en af Danmarks største internationale jazzkunstnere. Bros delikate, enkle, melodiske, intime og imødekommende musik iføres her den allerbedste iklædning med de tre amerikanske musikere Mark Turner, Thomas Morgan og Joey Baron.

5-7/12, kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre
Læs mere / Køb billet

 

Space Series feat. Palle Mikkelborg, Wayne Siegel, Helen Davies
Det imponerende 12-kanalers højtalersystem i Den Sorte Diamants højloftede atrium er hovedpersonen i denne koncert med Wayne Siegels elektronik, Palle Mikkelborgs trompet og Helen Davies’ harpe. Samtidig følger belysningen musikkens dynamik og får rum, lyd, lys og musik til at gå op i en højere enhed.

9/11, kl. 21:00 – Den Sorte Diamant
Læs mere / Køb billet