Ny generation af legendariske krautrockere optræder i København


De legendariske tyskere bag Embryo har siden 1969 udgivet flere end 30 albums og haft besøg af over 400 gæstemusikere. Nu lægger de igen vejen forbi København med en ny generation ved roret

“That German hippy group (Embryo) where Mal (Waldron) used to play; they are doing interesting things. You know, man? They are creative, good musicians, just playing good shit”, udtalte Miles Davis i 1975 om de tyske legender, der med deres energiske blanding af psykedelisk space rock, jazz og etniske musikgenrer har markeret sig som et af historiens mest innovative og originale krautrock-bands. Gruppen blev dannet i 1969 af vibrafonisten Christian Burchard, der forinden havde været organist i forskellige jazz- og avantardeprojekter, og bl.a. spillet med medlemmer fra det toneangivende Amon Düül. Siden 2016 har multiinstrumentalist Marja Burchard ledt bandet videre fra sin far.

Embryo indskriver sig i rækken af grupper opstået i efterkrigstidens Tyskland i 1960’erne, som alle havde fællesskabet og det genreoverskridende til fælles. Britiske musikjournalister gav senere etiketten ‘krautrock’ til grupper som CAN, Amon Düül I og II, Faust, Harmonia, Ash Ra Tempel, Tangerine Dream, Neu! og mange andre åndsfæller – et spraglet kludetæppe af vildtvoksende musikalske udtryk og inspirationer fra rock, jazz, verdensmusik, electronica og meget mere. Det spraglede har Embryo mere end mange andre holdt fast i – ikke mindst gennem deres mange musikalske samarbejder med folk som jazzpianisten Mal Waldron, saxofonisten Charlie Mariano og internationale stjerner som Trilok Gurtu og Fela Kuti.

Når gruppen optræder på ALICE den 13. september er det med multiinstrumentalisten Marja Burchard i front. Som barn af Embryos sidste stiftende medlem, Christian Burchard, har hun drevet gruppen siden 2016 og fortsat dens virke trods faderens død i januar 2018. Marja Burchard har bogstaveligt talt fået gruppens musik ind med modermælken og selv bidraget som medspiller de seneste 11 år.

Da bandet med Christian Burchard i spidsen gæstede Global i 2015, kvitterede GAFFA med 5 stjerner og skrev: “En usædvanlig koncert med pionerer, der var solidt plantet i morgendagens virkelighed.” Hvordan en Embryo-koncert kommer til at forløbe er dog aldrig helt til at vide, men nye kræfter står klar til at give deres bud på ‘krautrock’ med inspiration fra et bredt spektrum af stilarter fra både Indien, Mellemøsten og Afrika.

Line-up:
Jan Weissenfeldt – guitar
Maasl Maier – bas, irsk bouzouki
Wolfi Schlick – fløjte, Wawa Sax, sopran-sax
Jakob Thun – trommer, percussion
Marja Burchard – keys, vibrafon, trombon

Embryo (DE)
Torsdag 13. september, kl. 20:00 på ALICE
Læs mere / Køb billet