Oplev jazzens stjerner på det store lærred under Musikfilm Festivalen 2018


Musikfilm Festivalen 2018 byder frem til den 23. september på et overflødighedshorn af portrætter, dokumentarer og koncertfilm med store navne fra et væld af genrer – ikke mindst jazzen – i Cinemateket i København

Blandt de mere end 30 film, der i år bliver vist på Musikfilm Festivalen er særligt tre af dem fokuserede på kunstnere, der enten har præget jazzhistorien fra karrierens begyndelse eller af omveje er endt som koryfæer inden for den. Du kan blandt meget andet se frem til film om John Coltrane, Bill Frisell og Ginger Baker. Alle film under Musikfilm Festival 2018 bliver vist i Cinemateket.

 

I hælene på Coltrane

Den kritikerroste dokumentar om John Coltrane (1926-67), Chasing Trane, fortæller hele historien om bebop og free jazz-maestroens korte liv: Raceurolighederne i barndommens i Brooklyn, 1950’ernes eskalerende heroinmisbrug, den forløsende medvirken på Miles Davis’ ‘Kind of Blue’ og alle de brillante kunstneriske outputs derimellem og -efter. Coltrane rejser sig fra jazz-junkie til stoffrit geni og kreerer nogle af jazzmusikkens centrale værker og melodier – herunder hjørnestenen ’A Love Supreme’. Filmen er klassisk bygget op af interviews med familie, kolleger med flere, men rummer desuden en række dragende rekonstruktioner, som Oscar-vinder Denzel Washington lægger stemme til.

Chasing Trane: The John Coltrane Documentary
Medvirkende: John Coltrane, Miles Davis, Wayne Shorter, Sonny Rollins, Denzel Washington
Instruktør: John Scheinfeld
Fredag den 21. september kl. 19:15
Læs mere / Køb billet

 

På rundtur i en klangmesters unikke univers

Den amerikanske guitarist Bill Frisell har i løbet af sin næsten 40-årige karriere skabt sit helt eget underfundigt swingende klangunivers ved at blande jazz, folk, country, filmmusik og alskens americana. Han har desuden været en hyppig gæst på Copenhagen Jazz Festival, hvor han i år optrådte med en anden legende, nemlig saxofonist Charles Lloyd. Dette er første gang en dokumentarfilm helliges ikonet Frisell, som publikum blandt andet følger i studiet, til en række koncerter og hjemme i den imponerende guitarsamling. Bill Frisells eminente tekniske, kompositoriske og menneskelige egenskaber beskrives her smittende af koryfæer som Paul Simon, Jim Hall, Bonnie Raitt og Paul Motian.

Bill Frisell: A Portrait
Medvirkende: Bill Frisell, Paul Simon, Nels Cline, John Zorn
Instruktør: Emma Franz
Lørdag den 22. september kl. 19:00
Læs mere / Køb billet

 

En hårdtslående nyser på tværs af lande- og genregrænser

Da dokumentaristen Jay Bulger opsøger den legendariske Cream- og Fela Kuti-trommeslager Ginger Baker i Sydafrika for at få et interview, må han forlade stedet med en brækket næse. Den iltre brite med det røde hår og de hurtige hænder er ikke en, man spiller Karl Smart med. Heldigvis lykkes det til sidst – og hvilke historier, der kommer ud af det! ‘Beware of Mr. Baker’ er et knojern af en film, fuld af medrivende arkivmateriale med den virtuose og dybt jazzede tøndebetvinger i close-up, krydset med billeder af junkien i frit fald og den aldrende herre, som kontrært charmerende fortæller om sit liv på kanten – herunder de hæsblæsende år i Nigeria i 1970’erne, hvor den stod på en cocktail af afrobeat, revolution og uhørt lovløshed.

Beware of Mr. Baker
Medvirkende: Ginger Baker, Jack Bruce, Eric Clapton, John Lydon
Instruktør: Jay Bulger
Tirsdag den 18. september kl. 21:15
Læs mere / Køb billet

 

Du finder meget mere information om Musikfilm Festivalen 2018 og dens mange forestillinger, events og koncerter her: Musikfilm Festivalen 2018