Al Di Meola giver tre koncerter på Montmartre i oktober


Al Di Meola brød igennem med et brag, da han i årene 1974-1976 håndterede guitaren i gruppen Return to Forever, der var ledet af pianisten Chick Corea. Siden har han produceret flere end 20 albums. Fra solokarrierens første albums som Land of the Midnight Sun, Elegant Gypsy og Casino, der var blandt de absolut bedst sælgende instrumentale albums i sin tid til de anmelderroste albums Elysium fra 2015 og Opus fra 2018.

Læs anmeldelsen af Opus i All About Jazz: 4/5 stjerner til personligt solo-opus

Den italiensk-amerikanske guitarist betragtes i dag som en pioner for hans blanding mellem world music, rock og jazz. Hans fortsatte fascination for komplekse rytmer kombineret med provokerende lyriske melodier og harmonier har været i hjertet af hans musik gennem en lang og hæderkronet karriere. Den Grammy Award-vindende guitarist har opnået verdensomspændende berømmelse, både som solo artist og for sine optrædener med navne som Frank Zappa, Jimmy Page, Paco de Lucia, Stevie Wonder, Chick Corea, Paul Simon, Phil Collins, Herbie Hancock og mange flere.

Igen og igen har han vist sig som en talentfuld og nutidig komponist. En virtuos, der gennem hele sin karriere har skiftet mellem akustisk og elektrisk guitar, og og som har formået i årtier at være en af de mest toneangivende guitarister på den instrumentale jazzscene.

Læs Downbeats interview fra april 2018: Q&A with Al Di Meola: In a Good Place

Med et CV rigt på spændende musikalske øjeblikke og fabelagtige værker, fortsætter Al Di Meola med at skubbe sin musik i nye retninger, men med en hidtil uset afslappet måde at anskue tingene på, og i løbet af de sidste par år har han bogstaveligt talt startet helt forfra. For at genopfinde sig selv i livet og i sin musik. Besøget i Montmartre i efteråret er en sjælden mulighed for at opleve Al Di Meola helt tæt på. (Foto: Francesco Cabras)

Al Di Meola w. Peo Alfonsi & Fausto Beccalossi
14/10-15/10 i Jazzhus Montmartre
Læs mere & køb billet