Årets danske jazzkometer sætter tempoet ned og finder smukke, organiske melodier


Hvis du ikke allerede har stiftet bekendtskab med navnet Svaneborg Kardyb, så kan du godt begynde at vænne dig til det. Den unge jazzduo, Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb, har fået et fantastisk gennembrud i 2019, der kulminerede med to priser ved Danish Music Awards som Årets Danske Komponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

I februar kan du opleve den prisvindende duo på en omfattende turné som en del af Vinterjazz 2020. Den landsdækkende festival danner vanen tro ramme om turnéer med unge jazztalenter, nykomponerede specialprojekter og internationale gæstestjerner.

Svaneborg Kardyb er nytænkende dansk jazz spillet på trommer, synthesizer og Würlitzer elklaver. Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et meditativt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

De to århusianske musikeres debutalbum, Knob, udkom i marts 2019, blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to priser til Danish Music Awards i november som Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

“Det vindende band har fundet ind til kernen af deres egen lyd og leverer det med sikkerhed. De leverede smukke melodier med organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenterede os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk.” – sagde juryen for Jazzkonkurrencen om Svaneborg Kardyb.

På albummet medvirker den fremadstormende jazzsangerinde og sangskriver fra Tromsø, Eline Hellerud Åsbakk på “Et lite øyeblikk bare.”

Se ny live-session med Svaneborg Kardyb fra Motherland-studiet fra Godsbanen i Aarhus, hvor de opfører fire numre fra deres debutalbum “Knob”:

 

Oplev Svaneborg Kardyb på Vinterjazz 2020:

6/2: Svaneborg Kardyb – Radar, Aarhus – Læs mere / Køb billet
7/2: Svaneborg Kardyb – Klaverfabrikken, Hillerød – Læs mere / Køb billet
8/2: Svaneborg Kardyb – MoorJazz / Fermaten, Herning – Læs mere / Køb billet
15/2: Svaneborg Kardyb – Studenterhuset, Aalborg – Læs mere / Køb billet
20/2: Svaneborg Kardyb – Kayak Bar, Kbh – Læs mere / Køb billet
25/2: Svaneborg Kardyb – Dexter, Odense – Læs mere / Køb billet
28/2: Svaneborg Kardyb* – Karens Minde Kulturhus, Kbh – Læs mere / Køb billet

* med special guest Eline Hellerud Åsbakk

 

Koncerterne er en del af den landsdækkende Vinterjazz, der finder sted i sin 20. udgave den 6.-29. februar 2020. Festivalens line-up offentliggøres løbende på www.jazz.dk/vinterjazz-2020/program