VIDEO: Apollonian Circles skiftede navn og vendte tilbage live som stream fra Xenon


Som Apollonian Circles har de tidligere taget publikum på både Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz med storm med en række totaloplevelser i grænselandet mellem koncert, teater og installationskunst. Fredag den 12. marts vendte Hess is More med musikalske gæster tilbage under banneret Apollonian Corner som streaming-koncert fra Huset-KBH

Se koncerten her:

Det transatlantiske ensemble Hess is More – anført af trommeslager m.m. Mikkel Hess – udforskede under Copenhagen Jazz Festival 2019 rammerne for en koncert i et åbent laboratorieforløb på Apollo Bar & Kantine på Charlottenborg. De ti koncerter under navnet “Apollonian Circles” med en række gæsteoptrædender blev en stor succes, og projektet vendte derfor allerede året efter tilbage under Vinterjazz 2020 med fire koncerter på Xenon-scenen i Huset-KBH.

Samme scene lagde igen ramme til stororkestrets musikalske grundforskning, da Hess is More blev til Apollonian Corner og live-streamede hele herligheden til et globalt publikum fredag den 12. marts. Oprindeligt skulle gruppen have gentaget det transatlantiske møde mellem danske og udenlandske musikere, men den plan blev forpurret af den verserende pandemi. I stedet blev det til en mindre og mere intim udgave, hvor en række af de bedste hjemlige musikere sluttede sig til gruppen, der også fik besøg af lokale gæster som cellist Josefine Opsahl, bassist Anders ‘AC’ Christensen, sangerinde Mette Lindberg og pianist Nikolaj Hess.

Koncerten blev præsenteret i et samarbejde mellem Huset-KBH, Kaja Management og Copenhagen Jazz Festival.