Guide til Jazz in Copenhagen: Fem udvalgte oaser med koncerter under åben himmel


Årets Copenhagen Jazz Festival er endegyldigt aflyst som følge af den verserende COVID-19-pandemi. Det har heldigvis ikke afholdt Københavns mange jazzspillesteder og -arrangører i at arrangere levende jazz i et væld af afskygninger henover sommeren – naturligvis inden for de rammer, som myndighederne løbende har udstukket. Derfor har sekretariatet på Copenhagen Jazz Festival helt ekstraordinært valgt at udvide paraplyen Jazz in Copenhagen (normalt kun aktiv forår og efterår) til også at være aktiv i disse festivaltørre sommermåneder.

Se alle koncerter på Jazz in Copenhagen: www.jazz.dk/jazz-in-copenhagen/koncerter

Med flere end 400 koncerter præsenterer Jazz in Copenhagen – Summer 2020 jazzhovedstaden København fra sin absolut bedste og mest musikalske side i juli og august. Her stiller Jazz.dk skarpt på fem helårsaktive jazzarrangører, der er rykket udendørs og præsenterer udendørs koncerter i denne sommer:

 

ALICE Summer Series – se kommende koncerter
Hvornår: Fredage og lørdage i juli og august
Hvem: Astrid Sonne, Sonja LaBianca, Kogekunst, Dawda Jobarteh, Josefine Opsahl, Basco m.fl.

ALICE og UNION byder på ALICE Summer Series – en sommerlig koncertserie i den hyggelige gård på Nørre Allé 7. Sommeren bringer lys – og efter flere måneders nedlukning lysner det nu også for den levende musik på ALICE. Hen over sommeren byder ALICE på en række spændende koncerter i gårdmiljøet mellem spillestedet og kulturhuset UNION.

 

Byhaven Pumpehuset – se kommende koncerter
Hvornår: De fleste eftermiddage (programmet offentliggøres løbende)
Hvem: Sean Nicholas Savage, Kå, EmmaDop, TERESE m.fl.

Hver sommer siden 2013 har Pumpehuset åbnet portene til Københavns hyggeligste sommerbegivenhed, Byhaven, der giver dig en lille grøn oase til de lyse, glade sommeraftener. Byhaven fortsætter de sommerlige takter med åbne døre i juli og august. Her er fokus især på unge, hjemlige talenter med afsæt i sangskrivning inden for genrer som singersongwriter, jazz og hiphop.

 

Haveselskabets Have – se kommende koncerter
Hvornår: Fredag den 3/7 til og med fredag den 31/7
Hvem: Ibrahim Electric, Jakob Bro, Sinne Eeg, Cæcilie Norby, Peter Sommer m.fl.

Arrangøren Sommer i Haveselskabet inviterer til en række koncerter med populære danske topnavne i Haveselskabets Have ved Frederiksberg Runddel. Her er rig mulighed for at tage del i en unik oplevelse med koncerter i det fri – med mulighed for at nyde en skøn 3-retters picnic middag tilberedt af Mielcke & Hurtigkarl.

 

Onkel Dannys Plads / Paradise Jazz – se kommende koncerter
Hvornår: Fredag den 3/7 til og med fredag den 10/7
Hvem: Steen Rasmussen Quinteto, Scandinavian All Stars, Monday Night Big Band m.fl.

Paradise Jazz, der i årevis har været fast inventar som jazzarrangør i Huset-KBH i Magstræde, rykker i anledning af myndighedernes påbud ud under åben himmel på Onkel Dannys Plads i Kødbyen. Koncerterne finder sted i det, der ville have været festivalperioden, og her kan du opleve en række uomgængelige danske kunstnere.

 

Tivoli / Jazzhus Montmartre presents – se kommende koncerter
Hvornår: Søndag den 5/7 til og med onsdag 26/8
Hvem: Kathrine Windfeld & Jesper Løvdal Quartet, Mathias Heise med Tivoli ensemblet, Montmartre All-stars m.fl.

Denne sommer står Tivoli i den grad i jazzens tegn. Over 40 koncerter er på programmet frem til slut-august, hvoraf en række af dem præsenteres i samarbejde med Jazzhus Montmartre. Her er alt fra bossa nova til big bands og ekvilibristisk mundharpe, og koncertbilletten følger med i entréprisen til den gamle forlystelseshave.

 

Jazz in Copenhagen samler jazzen i hovedstaden og opdateres løbende i juli og august her på Jazz.dk. Tak til Nordea-Fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.