Guide til Jazz in Copenhagen: Fem udvalgte spillesteder med gratis jazz denne sommer


Årets Copenhagen Jazz Festival er endegyldigt aflyst som følge af den verserende COVID-19-pandemi. Det har heldigvis ikke afholdt Københavns mange jazzspillesteder og -arrangører i at arrangere levende jazz i et væld af afskygninger henover sommeren – naturligvis inden for de rammer, som myndighederne løbende har udstukket. Derfor har sekretariatet på Copenhagen Jazz Festival helt ekstraordinært valgt at udvide paraplyen Jazz in Copenhagen (normalt kun aktiv forår og efterår) til også at være aktiv i disse festivaltørre sommermåneder.

Se alle koncerter på Jazz in Copenhagen: www.jazz.dk/jazz-in-copenhagen/koncerter

Med flere end 400 koncerter præsenterer Jazz in Copenhagen – Summer 2020 jazzhovedstaden København fra sin absolut bedste og mest musikalske side i juli og august. Her stiller Jazz.dk skarpt på fem helårsaktive jazz-venues, der præsenterer gratis jazz denne sommer:

 

Apollo Bar / Charlottenborg – se kommende koncerter
Hvornår: Torsdag den 2/7 til og med lørdag den 11/7
Hvem: Hess / AC / Hess, Jakob Dinesen Kvartet m.fl.

Apollo Bar i Kunsthal Charlottenborg ved Nyhavn er igen klar med musikalske totaloplevelser, når de denne sommer præsenterer gratis koncerter både inden- og udenfor. Foruden Jakob Dinesen Kvartet agerer spillestedet hjemmebane for Hess / AC / Hess’ Spacelab, der får besøg af musikalske gæster i Charlottenborgs gårdmiljø.

 

Brorsons Kirke – se kommende koncerter
Hvornår: Weekenden den 4-5/7
Hvem: Lauritsen/Gunde, Nilsson/Artved/AC m.fl.

Brorsons Kirke på Rantzausgade er en eksperimenterende sognekirke med en rytmisk musikprofil, som ligger i hjertet af det hippe Nørrebro, hvor det lyriske og spirituelle udtryk er i højsædet. Brorsons Kirke har i flere år været et fast holdepunkt i de årlige jazzfestivaler, og trods manglende festival er sommeren 2020 ingen undtagelse her, når kirken inviterer til tre gratis koncerter i første weekend af juli. Koncerterne afholdes udendørs, hvis vejret tillader det.

 

Copenhagen Street Food – Reffen – se kommende koncerter
Hvornår: Tirsdage den 7/7 og 14/7
Hvem: Svaneborg Kardyb, Nejrup Trio m.fl.

Tirsdage i juli inviterer det ellers gastronomisk orienterede Copenhagen Street Food på Refshaleøen til gratis koncerter kurateret af P8 Jazz-værten Jonas Visti. Glæd dig til ung ”space age jazz” med Nejrup Trio og DMA Jazz-vindende ambient-jazz med duoen Svaneborg Kardyb.

 

Den Sorte Diamant – se kommende koncerter
Hvornår: Fredage i juli og august
Hvem: Wamberg/Petri/Svendsen, Gunde/Munck/Fuglsang, Trio Domison m.fl.

Den Sorte Diamant har i situationens anledning rykket sine sædvanlige sommerkoncerter ud i det fri. Her tager de form som fredagsbar, hvor publikum hele juli gratis kan opleve unge jazznavne og inciterende latin-jazz i bibliotekets billedskønne havneramme. Ved regn gennemføres koncerterne indendørs.

 

Kayak Bar – se kommende koncerter
Hvornår: Alle tirsdage fra 7/7 til 4/8
Hvem: Tirsdagsjam med Jacob Artved m.fl.

Kayak Bar er med sin placering under Knippelsbro et af Københavns unikke hotspots. I samarbejde med guitaristen Jacob Artved hylder baren og spillestedet de danske jazzmusikere og præsenterer gratis tirsdagsjams i hele juli.

 

Jazz in Copenhagen samler jazzen i hovedstaden og opdateres løbende i juli og august her på Jazz.dk. Tak til Nordea-Fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.