ALICE præsenterer americana-duoen Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi i nye rammer på Musikhuset København


Med sin partner og faste medmusiker Francesco Turrisi bringer den Grammy-vindende multiinstrumentalist og sanger Rhinannon Giddens de amerikanske folkemusik-traditioner til live i Musikhuset København mandag den 25. oktober.

NB: Koncerten er aflyst!

Sanger og multiinstrumentalist Rhiannon Giddens har imponeret med det Grammy-vindende roots-band Carolina Chocolate Drops og projektet Songs of Our Native Daughters, men er i stigende grad også et navn, der nævnes i egen ret, når talen falder på kunstnere, som gør folkemusikkens rødder relevante i vores tid. Som solo-kunstner debuterede hun i 2015 med albummet “Tomorrow Is My Turn” (Nonesuch Records), som af The Guardian blev udråbt til “a solo debut of phenomenal vocal power, effortlessly jumping between gospel holler, tender folk song and lachrymose country ballad.”

Giddens er ikke blot en blændende musiker og fortolker af den amerikanske folk. Hun har også et særligt blik for at formidle de brudflader mellem sociale og historiske lag, der forvandler folkemusikken fra en statisk kulturarv til en levende stemme i samtiden: en stemme, der rusker op i vante forestillinger om musikhistorien og historien i det hele taget. Med sin partner og faste medmusiker Francesco Turrisi bringer Rhinannon Giddens amerikanske folkemusik-traditioner til live med et udtryk, der både har blik for den personlige fortælling og de mange politiske og historiske lag, der er flettet ind i americanaen og gør den til et spejl for vores tid.

Rhiannon Giddens with Francesco Turrisi (US)
Mandag 25. oktober, kl. 20:00
ALICE cph / Musikhuset København – NB: Koncerten er aflyst!

Jazz in Copenhagen samler overblikket over livescenen i København året rundt. Se programmet på www.jazz.dk