UDSKUDT: Bremer/McCoy indtager et af landets smukkeste venues i december


OBS. Koncerten med Bremer/McCoy i Konservatoriets Koncertsal den 19. december er udskudt til en endnu ikke fastlagt dato.

Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy har gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes label Luaka Bop og koncerter i det meste af Europa. I december 2021 får publikum en enestående mulighed for at opleve den pladeaktuelle duo i optimale rammer, når de optræder i det smukke, gamle Radiohus på Frederiksberg

“Vi følte en større frihed denne gang, fordi vi nu har en meget dybere og mere grundlæggende forståelse for vores projekt. Det lader os tage den musikalske rejse endnu længere ud, end vi nogensinde før har gjort, fordi vi ved, at tingene som regel falder på plads”.

Sådan fortæller kontrabassist Jonathan Bremer om processen bag Bremer/McCoys seneste plade, “Natten”, der udkom den 29. oktober. Pladen er duoens femte fuldlængde udgivelse og med Morten McCoys ord også deres “mest kosmiske”. Publikum kan se frem til sange fra blandt andet denne nyeste plade, når de to enestående lydmagere rykker ind i de intenst sanselige rammer i det gamle Radiohus i december.

Væbnet med kontrabas og klaver har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet – sidstnævnte endda med pladekontrakt på Talking Heads-frontmanden David Byrnes label Luaka Bop i New York. Jonathan Bremer og Morten McCoy har kendt hinanden det meste af livet og spillet sammen siden 2012. Deres melodiske og meditative “dub jazz” går mod strømmen af nye udgivelser og fokuserer på det ordløse og telepatiske samspil. Det er håndspillet vellyd, indspillet analogt og med masser af improviserede elementer.

De har begge været nomineret til kritikerprisen Steppeulven for bl.a. ‘Årets Musiker’ og ‘Årets Komponist’ og givet udsolgte koncerter på Bremen Teater, Jazzhouse og Thorvaldsens Museum. Desuden har de leveret afgørende bidrag som instrumentalister og arrangører på albums fra Peter Sommer, Hans Philip, Halvcirkel, Raske Penge m.m.

Koncerten præsenteres af Smash! Bang! Pow! og Copenhagen Jazz Festival.

Bremer/McCoy
UDSKUDT

Jazz in Copenhagen samler overblikket over den levende musik i København i efteråret. Se alle kommende koncerter her: jazz.dk/koncerter

Photo: Søren Lynggaard Andersen
Courtesy: Ebbe Stub Wittrup, Martin Asbaek Gallery & Copenhagen Contemporary