Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer Balstyrko med fuldt band den 2. februar


Balstyrko genbesøger nyklassikeren Jagten Paa Noget med fuldt band i Koncertsalen den 2. februar 2022. Billetsalget åbner 1. oktober kl. 10.00 via https://drkoncerthuset.dk/event/balstyrko/

Det er svært at fatte, at det snart er 12 år siden, den københavnske trio Balstyrko udkom med deres hidtil eneste album, Jagten Paa Noget. For deres musik virker stadig lige så sprød og søgende efter det ukendte som dengang. Jagten Paa Noget er blevet en dansk nyklassiker, som ikke er bundet til en bestemt tid eller generation, men som udsender en uforklarligt universel, balstyrisk stemning. Sangene fra albummet voksede med det samme ud af det snævre undergrundsformat, og bredte sig til radio og TV, hvor Balstyrko fortsat rumsterer.

Balstyrko er foreningen af musikerne Ane Trolle, Blæs Bukki og Anders Ormen. I samarbejdet om Jagten Paa Noget skabte de en hjemmelavet lyd, som det danske publikum aldrig havde hørt før. Balstyrko blander tilbagelænet trip hop med traditionel, dansk visesang, og den esoteriske lyrik holdes flyvende af energiske, underliggende reggaerytmer. I et sommerhus ved Vesterhavet skrev og komponerede Balstyrko i løbet af 3 år uforglemmelige numre som ”Intet Stopper Helt”, ”Roennebaer” og ”Kaffe MDMA”, der hver især kradser op i dagligdagens eksistentielle patina. De indeholder både traditionelle arrangementer og impulsive feltoptagelser fra hverdagen; kødsovs, der koger på et komfur, ild i brændeovnen og et æggeurs monotone tikken. Albummet er et sydende sammenkog af flyvske storby-strofer og ustressede sommerhus-vibes.

Mens lyden af Balstyrko begyndte at leve sin egen frie, uafhængige tilværelse i medierne, stoppede gruppen samarbejdet for at fokusere på egne projekter. Men 2021 mødtes de igen på scenen i en hyldest til deres sagnomspundne projekt fra slut-00’erne. Balstyrko genopstår med en ustyrlig energi som et fortidsvæsen, der nægter at erklære sig selv for uddød.
Balstyrko ser frem til at drage på genopdagelsesrejse i deres musik, og udforske dens vildtvoksende terræn, sammen med både nyt og gammelt publikum. Håbet er, at arbejdet med de udødelige numre fra Jagten Paa Noget måske vil kunne inspirere gruppen til at skabe ny musik under en eller anden form. Men frem for alt glæder Balstyrko sig over muligheden for at dyrke det uforudsete, der kan opstå i koncertsituationen.

Til lejligheden har Balstyrko samlet en supergruppe omkring sig, bestående af violinist Davide Rossi, trommeslager Jesper Elnegaard, Jakob Falgren på bas og Mads Hyhne på trombone. Sammen spiller de nogen af landets flotteste koncertsale, og den 2. februar indtager de DR Koncerthusets store sal.

Jazz in Copenhagen samler overblikket over den levende musik i København hele året. Se alle kommende koncerter her: jazz.dk/koncerter