Gilberto Gil har kastet sin kærlighed på København og giver ekstrakoncert i Koncertsalen d. 15. marts


Gilberto Gil – fhv. kulturminister og en af Brasiliens største kulturelle skikkelser – vender tilbage til DR Koncerthuset med to eksklusive aftener i marts 2020. Det revolutionære musikikon medbringer fuldt band samt både klassisk materiale og nye sange fra det Grammy-vindende album “OK OK OK”, når han indtager Koncertsalen.

NB: Første koncert 14. marts er allerede udsolgt, så det er med stor glæde, at DR Koncerthuset og Copenhagen Jazz Festival kan præsentere ekstrakoncert med Gilberto Gil dagen efter, søndag d. 15. marts. KØB BILLET: http://bit.ly/2t3iGHL

Gilberto Gil har gennem alle årene været et elsket navn af publikum på Copenhagen Jazz Festival, og følelsen er gengældt. På eget ønske vender Gilberto Gil nu tilbage til København og DR Koncerthuset, hvor han med fuldt band gav en forrygende koncert i sommers. Efter successen med albummet “OK OK OK” har Gilberto Gil udset sig Koncertsalen til to eksklusive aftener, hvor han vil indspille det liveshow, som han har rejst med på kryds og tværs af Europa og Brasilien sidste år.

Alt er inspiration for Gilberto Gil, fra familielivets trummerum til politiske, sociale og kulturelle bevægelser i samtiden. Han har altid haft evnen til at integrere alle aspekter af livet i sit virke – fra sine indledende favntag med bossa nova til sit mangeårige samarbejde med kollegaen Caetano Veloso og grundlæggelsen af tropicália-bevægelsen, sine fem år som kulturminister i hjemlandet (2003-2008) og frem til i dag, som 77-årig, med udgivelsen af det seneste album “OK OK OK”, der i 2019 skaffede ikonet en Latin Grammy i kategorien Best MPB Album (Musica Popular Brasileira).

Gilberto Gils integritet og engagement er gennemført, hvad enten den bliver kanaliseret ud som elektriske tropicalia-guitarer eller mere intime akustiske klange. Gil er ikke bange for at tale om hverken liv eller død, og den frygtløse tilgang har sjældent været mere tydelig end på det moderne ikons seneste album. “OK OK OK” samler tråde fra både Gils familie, vennerne, den livstruende sygdom, han overlevede i 2016, og alle dem, der hjalp ham tilbage på fode igen. De sjælefulde arrangementer, sønnen Bem Gils smukke produktion og de mange venner og familiemedlemmer, der optræder på pladen, er tilsammen med til at understrege sangenes nærhed.

Gilberto Gil “OK OK OK” (BRA)
Lørdag d. 14. marts, kl. 21:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen (udsolgt)
Søndag d. 15. marts, kl. 20:00 – DR Koncerthuset, Koncertsalen EKSTRAKONCERT
Køb billet: http://bit.ly/2t3iGHL

OBS! FOTO/LYD- OG TV-OPTAGELSE