Jazz in Copenhagen uge 43: Se de udvalgte koncerter


Stærk udgave af Jazz in Copenhagen denne uge med bl.a. Ghost-Note på Loppen (tirsdag), Jomi på Hotel Cecil (onsdag), Anna von Hausswolff på Stengade (torsdag), Nihiloxica på Mayhem (fredag) og Magic Spirit Quartet på Musikcaféen (lørdag, præsenteret af Alice).

Her er denne uges udvalgte koncerter:

Tirsdag 26/10 kl. 20:30 – Loppen, Kbh K
Ghost-Note (US)
Læs mere / Køb billet

Ghost-Note er indbegrebet af ”next level funk”. Bandet, der er stiftet af den multi Grammy-vindende percussionduo, Robert Sput Searight og Nate Werth, kreerer intet mindre end en funkfest med inspiration hentet fra James Brown, Prince, J Dilla og mange andre.

Tirsdag 26/10 kl. 20:30 – Klub Primi / H15 SCENE, Kbh V
Katt Hernandez ● The Electrics ● Lucatelli/Mofjell
Læs mere / Dørsalg

Rækken af tirsdagskoncerter fortsætter hos den progressive koncertklub i Kødbyen, denne gang med besøg af blandt andre trompetisten Axel Dörner og det herboende brasilianske unikum Marcela Lucatelli.

Onsdag 27/10 kl. 20:00 – Hotel Cecil, Kbh K
JOMI + Lucky Lo
Læs mere / Køb billet

Jomi Massage (Speaker Bite Me m.fl.), også kaldet JOMI, har nu udgivet de første singler fra det kommende album “LYST”. Først kom balladen “Livet er lige begyndt” og derefter en vaskeægte samtykkesang med titlen “JaNejMåske”. I denne uge kan du komme med, når hun præsenterer de nye sange, samt en håndfuld ældre og andres, live på Hotel Cecil.

Onsdag 27/10 kl. 21:00 – Christiania Jazz Club / Christianias Børneteater, Kbh K
Jesper Zeuthen Quartet
Læs mere / Køb billet

Veteranen Jesper Zeuthen er én af dansk jazz mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, og altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. I 2019 vandt han DMA-prisen for Årets Danske Særudgivelse sammen med trion ZAV (Zeuthen/Anderskov/Vestergaard). I dette nye projekt udforsker han et nyt og mere eksperimenterende tonesprog, som giver associationer til modernismen og komponister som Arnold Schönberg og Alban Berg.

Onsdag 27/10 kl. 21:00 – Paradise Jazz / HUSET, Stardust, Kbh K
Jakob Dinesen Quartet
Læs mere / Køb billet

Jakob Dinesen aka Dino har boltret sig med sin tenorsaxofon over det meste af verden og har modtaget stort set alle de priser, man kan få i Danmark. Han er en både udtryksfuld og virtuos musiker og en magtfuld formidler af den store tenorsaxtradition. Ved denne Paradise Jazz-koncert stiller han op med et stærkt hold af danske medspillere –  Daniel Franck, Jeppe Gram og Jacob Artved.

Torsdag 28/10 kl. 20:00 – Spillestedet Stengade, Kbh N
BADA feat. Anna Von Hauswolff + Support: Nebulosa (få billetter tilbage)
Læs mere / Køb billet

Det kraut-psykedeliske kollektiv BADA blev dannet i 2019 af Anna von Hausswolff, David Sabel, Gianluca Grasselli, Filip Leyman og Hannes Nilsson – hvoraf nogle også er del af Anna von Hausswolffs eget soloprojekt. Med filmiske orgeldroner, tribal rytmer, kraftfuld noise og et fælles ønske om at “genforene den essentielle forbindelse mellem musik og den håndgribelige, fysiske verden” er BADA en fængslende og konstant dynamisk kraft af kreativitet.

Torsdag 28. + fredag 29/10 kl. 20:00 – Jazzhus Montmartre, Kbh K
Meyer/Wind Quartet feat. Riel & Test
Læs mere / Køb billet

De to tyske musikere, guitaristen Ulf Meyer og bassisten Martin Wind, har en lang fælles historie, og de har haft et årelangt samarbejde med det danske ikon Alex Riel med flere udgivelser bag sig. Den amerikanske pianist Billy Test er endnu en “rising star” på den amerikanske jazzhimmel. Her kan du høre, hvad de fire kan få ud af et repertoire, der omfatter såvel originalkompositioner som juveler fra den amerikanske jazz-standardbog med inspiration fra det fantastiske samarbejde mellem NHØP og den belgiske guitarist Philip Catherine i 1970’erne.

Torsdag 28/10 kl. 20:00 – Bartof Station, Frb
BAUN – Søren Baun, Flemming Danielsen, Morten Ankarfeldt & Rasmus Lund
Læs mere / Køb billet

Sanger og pianist Søren Baun har turneret land og rige rundt med sit ‘Baun on Beatles’. Nu er han klar med sit helt eget, nye projekt: En rækker singler sendes ud i den kommende tid og i 2022 udkommer BAUN med sit debutalbum. BAUN spiller popmusik med jazzelementer og Stevie Wonder-inspireret soul.

Torsdag 28/10 kl. 21:00 – Paradise Jazz / HUSET, Stardust, Kbh K
Anders Fjeldsted sekstet
Læs mere / Køb billet

Anders Fjeldsted er inden for de sidste år blevet en af sin generations mest efterspurgte bassister. Han har spillet med en lang række store danske og udenlandske jazznavne (Rodney Green, Carsten Dahl, Anders Bergcrantz, George Garzone, Alvin Queen m.fl.). Hans sekstet består af seks af landets stærkeste unge jazzstemmer. Musikken er ekspressiv, swingende og levende og henter inspiration fra pionerer som Charles Mingus, Dizzy Gillespie og Miles Davis.

Fredag 29/10 kl. 19:00 – ALICE / Mayhem
Nihiloxica (UG) + Rear + Highboy at Mayhem (få billetter tilbage)
Læs mere / Køb billet

Endelig vender Nihiloxica tilbage med deres dragende og trancedannende techno-forløb på bugandansk percussion og analog synthesizer – og de har en ny EP med i bagagen. Koncerten rykkes til Mayhem Kbh, og der er blevet fyret ekstra op for festen med Rear og Highboy. Nihiloxica består af de to engelske producere Spooky-J og pq samt Nilotica Cultural Ensemble, det syv mand store percussionorkester fra Kampala i Uganda. Sammen skaber de en hårdtpumpende Buganda-techno, som forener atmosfæriske elektroniske forløb med oprindelige percussion-traditioner. Koncerten foregår på Mayhem, Ragnhildgade 1.

Fredag 29/10 kl. 19:30 – Amagerbro Jazz / Kvarterhuset, Kbh S
Kasper Staub Trio og Little North
Læs mere / Køb billet

Kasper Staub Trio har de seneste ti år været et særdeles frisk indspark på den danske klavertrioscene. Staubs kompositioner har en genreløs, nærmest meditativ karakter, som komplimenteres af bassisten Jens Mikkels og trommeslageren Anders Vestergaards personlige spillestil og originale tilgang til instrumenterne. De følges op af Little North, som i sjælden grad formår at kæde den nordiske tone, farve og melankoli sammen med varmen fra den amerikanske jazz.

Fredag 29/10 kl. 20:00 – Bartof Station, Frb
TogoRhino
Læs mere / Køb billet

TogoRhino spiller vestafrikansk blues blandet med Mississippi Hill Country Blues. Genren kan beskrives som “trance blues” eller “ørkenblues”, hvor man i stedet for typisk tre akkorder ofte kun bruger en eller to akkorder som gentages igen og igen. Musikken er fængslende, hypnotiserende og beroligende, men samtidig pågående og fuld af sprudlende energi med inciterende, dansevenlige rytmer.

Fredag 29. + lørdag 30/10 kl. 21:00 – La Fontaine, Kbh K
Caroline Bugala/Alice Carreri Kvartet
Læs mere / Dørsalg

Alice Carreri er en stor sangerinde og sangskriver med rødder i amerikansk jazz og pop. Hendes stemme vækker mindelser om forbilleder som Ella Fitzgerald og Nancy Wilson, men hun har desuden en forkærlighed for europæiske sangerinder fra 60’erne. Med sig har hun violinist Caroline Bugala, organist Kjeld Lauritsen og trommeslager Espen Laub von Lillienskjold.

Lørdag 30/10 kl. 14:30 – Jazzcup, Kbh K
Arthur Tuznik Trio
Læs mere / Køb billet

Efter Artur Tuzniks debut hos det danske pladeselskab BlackOut i 2011 med Licak/Tuznik Quintet har den herboende polske pianist gjort sig bemærket på den danske jazzscene gennem samarbejde med notabiliteter som Thomas Agergaard, Alex Riel, Jesper Lundgaard, Anders “AC” Christensen, Tomas Franck, Richard Andersson, Nicolai Munch-Hansen og Claus Waidtløv. Med sin egen trio – denne gang med følge af bassist Thomas Fonnes og percussionist Eliel Lazo – præsenterer Tuznik en lyd inspireret af så forskellige genrer som impressionisme, skandinavisk avantgarde og slavisk folkemusik.

Lørdag 30/10 kl. 20:00 – Drop Inn, Kbh K
Sinne Eeg & Josh Nelson
Læs mere / Køb billet

Sinne Eeg har med årene cementeret sin position som en af Europas største jazzsangere. Med hyppige turnéer og udgivelser i bl.a. USA, Frankrig, Kina og Japan har hun en stor og støt stigende fanskare, også langt uden for Danmarks grænser. Hun høster således flotte anmeldelser i bl.a. Downbeat og The Guardian. Denne gang får Eeg følge af den amerikanske stjernepianist Josh Nelson, som akkompagnerer hende til en koncertrække i Danmark. Nelson har optrådt med ikoner som Richard Galliano, Benny Golson og John Pizzarelli, turneret med legendariske vokalister som Natalie Cole og Kenny Washington samt akkompagneret en lang række af de mest respekterede navne i jazz, herunder Sheila Jordan og Kurt Elling.

Lørdag 30/10 kl. 21:00 – Loppen, Kbh K
Leizure + support: Bedlam Boys (DK)
Læs mere / Køb billet

På kort tid har de unge københavnske postpunkere i Leizure høstet fans og flotte anmeldelser – og med god grund, for bandet skriver sange, der slår pusten ud af dig, og kombineret med deres kompromisløse æstetik, er de et eksplosivt bekendtskab på en scene. Med kokette og dyriske bevægelser indtager frontmand Zakarias Sanderson salen. Det ene øjeblik crooner han sig blidt ind i dit hjerte, det næste flår han det ud af dit bryst og brøler mod himlen.

Lørdag 30/10 kl. 21:30 – ALICE / HUSET, Musikcaféen, Kbh K
Magic Spirit Quartet (INT)
Læs mere / Køb billet

Der er dømt kosmisk jazz og tranceskabende gnawa af fineste slags, når ALICE præsenterer den uforlignelige Magic Spirit Quartet. Her samles et mesterligt hold af nordiske jazz-musikere med antennerne ude til globale horisonter og teamer op sjælfuld marokkansk musiker og sanger. Den spirituelle og nærmest tranceskabende gnawa er udgangspunktet for de kollektive improvisationer. Oplev den marokkanske guembri-mester og sanger, Majid Bekkas, i følgeskab af tre store kapaciteter i skandinavisk musik – den svenske multiinstrumentalist Goran Kajfeš, trommevirtuos Stefan Pasborg og den fremragende svenske pianist Jesper Nordenstrøm. Koncerten foregår i Musikcaféen i HUSET.

Jazz in Copenhagen samler overblikket over den levende musik i København i efteråret. Se alle kommende koncerter her: jazz.dk/koncerter