Kulturhuse rykker udenfor med vilde weekender på Onkel Dannys Plads


Sundhedshensyn har fået en lang række af de københavnske spillesteder og arrangører til at rykke ud under åben himmel henover sommeren. Blandt dem finder man sammenslutningen af københavnske kulturhuse, DIT:KBH, der overtager Onkel Dannys Plads i Kødbyen

Der er lagt op til et spækket udvalg af alt fra afrikansk musik, mad og kunst, lofi indie-pop, singer/songwriter-traditioner og meget, meget mere, når DIT:KBH anført af Huset-KBH rykker ud på Onkel Dannys Plads i juli og august under overskriften “Weekenden”. Selv beskriver arrangørerne programmet som “fantastisk, kaotisk, kakofonisk, dirrende, delirisk, dramatisk”, og det giver mening, når man kaster et blik på det mildest talt mangefacetterede program.

Det første arrangement finder sted lørdag den 25. juli, hvor en række af landets fremmeste musikere og kunstnere med afrikansk baggrund – Ayi Solomon, Feridah Rose med flere – inviterer publikum med til en fejring af kontinentets mange udtryk inden for både musik, mad, poesi og billedkunst. Fejringen afløses lørdag eftermiddag af den lokale DIY-booker Broken Index, der har kurateret et spraglet aftenprogram bestående af seks bands, der spiller “freak-folk til indie pop/rock til bedroom pop til riot-girl pop til stilet post-punk og sandsynligvis alt derimellem.”

Fredag den 31. juli står i flamencoens tegn. Dog er det ikke ligefrem traditionerne, der står forrest – her kan du som publikum se frem til nye bud på den passionerede og mangfoldige genre, præsenteret og kurateret af den dansk-kenyanske danser, koreograf og antropolog Phyllis Akinyi og hendes musik- og scenekunstprojekt Flamencôpolis.

Copenhagen Songwriters Festival har siden 2009 præsenteret et bredt udpluk af kunstnere fra den hjemlige sanger/sangskriver-scene. Som så mange andre festivaler har de i år måtte se sig nødsaget til at aflyse, men fredag den 7. august vender festivalen tilbage for en aften med tre koncerter under Weekenden-banneret på Onkel Dannys Plads.

Lørdag den 8. august er det kulturplatformen Artem, der får lov til at afslutte rækken af arrangementer med sin Artem Festival. Artem er en platform, hvis vision er at skabe en scene for og give talerum til unge, uetablerede kunstnere, musikere, forfattere, aktivister og andre kreative. Det er andet år i træk, at Artem står bag den tværkunstneriske Artem Festival.

Der er mulighed for at købe billetter i forsalg til alle arrangementer – det anbefales alle interesserede, da der grundet de særlige forholdsregler er begrænset kapacitet på pladsen. Arrangørerne sørger for bordopstilling efter myndighedernes forskrifter – du kan læse mere om tiltagene under listen her:

 

WEEKENDEN: An African Celebration
Lørdag 25/7, kl. 13:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Læs mere / Køb billet / Facebook-event

WEEKENDEN: Broken Index presents
Lørdag 25/7, kl. 17:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Læs mere / Køb billet / Facebook-event

WEEKENDEN: Flamencôpolis
Fredag 31/7, kl. 17:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Læs mere / Køb billet / Facebook-event

WEEKENDEN: Copenhagen Songwriters Festival
Fredag 7/8, kl. 17:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Læs mere / Køb billet / Facebook-event

WEEKENDEN: ARTEM Festival
Lørdag 8/8, kl. 17:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Læs mere / Køb billet / Facebook-event

14/8: TBA
15/8: TBA
21/8: TBA
22/8: TBA
28/8: TBA

WEEKENDEN: DM i Freestyle Rap Audition
Lørdag 29/8, kl. 13:00 – Onkel Dannys Plads, Kbh V
Køb billet / Facebook-event

 

DIT:KBH skriver:

“Vi har indført følgende hensyn og foranstaltninger:

– Der afsættes 2 kvm pr. gæst i overensstemmelse med retningslinjerne fra Sundhedsstyrelsen.
– Vi indfører en øvre grænse på 200 mennesker på pladsen, og vi sikrer at kapaciteten ikke overskrides. Dette inkluderer både gæster, frivillige, ansatte og artister.
– Alle arrangementer er siddende, og gæster vises hen til et bestemt bord, som de skal opholde sig ved under showet så vidt muligt.
– Man kan max være 8 gæster i en gruppe, der sidder sammen.
– Der vil være håndsprit tilgængeligt på alle borde.
– Vi opfordrer gæster til at vælge én fra bordet, der henter mad og drikkevarer for på den måde at mindske kødannelse.
– Vi skal passe særligt godt på hinanden i denne tid, så vi opfordrer alle til at vise ekstra hensyn, holde god afstand, og være opmærksomme på den gode hygiejne.”