Musikalske venner og amerikansk guitarfænomen hylder Nicolai Munch-Hansen i Aarhus og København


Bassisten og komponisten Nicolai Munch-Hansen var i mange år en absolut nøglefigur på den københavnske musikscene. I 2017 gik Munch-Hansen alt for tidligt bort og efterlod et tomrum – ikke bare blandt hans musikalske venner og familie, men i særdeleshed hos publikum.

For at mindes og hylde den allestedsnærværende bassist har fire af Nicolai Munch-Hansen gamle musikalske fæller sammensat en gruppe, der helt ekstraordinært også tæller den internationalt berømte amerikanske jazzguitarist Kurt Rosenwinkel. Gruppen spiller to koncerter: I Aarhus præsenteret af Sun Ship og Vinterjazz, og i København præsenteret af Jazz Club Loco / Christiania Jazz Club. Kvintetten spiller udvalgte numre fra Nicolai Munch-Hansens hovedværker “Wanna Do Right But Not Right Now”, “Chronicles” og “Æter”.

Kurt Rosenwinkel har været en af de toneangivende guitarister fra sin generation af New York-musikere fra 90’erne og frem til i dag. Rosenwinkel har vundet utallige priser, medvirket på mere end 150 plader og spillet med en lange række profiler heriblandt Paul Motian, Gary Burton, Joe Henderson, Brad Mehldau, Brian Blade, Aaron Parks, Mark Turner og Joshua Redman. Guitaristen har også været en hyppig gæst på danske spillesteder og festivaler.

The Music of Nicolai Munch-Hansen feat. Kurt Rosenwinkel (US)

Onsdag 15/7, kl. 18:00 – Sunship / Studie 02K – Læs mere / Køb billet
NB. Billetter kan kun købes i forsalg. Koncerten afholdes udendørs (uanset vejret), og det maksimale publikumsantal er foreløbigt sat til 50 mennesker for at imødekomme retningslinjerne ifm. Covid-19.

Torsdag 16/7, kl. 20:00 – Jazz Club Loco / Christiania Jazz Club –  Christianias Børneteater – Læs mere / Køb billet
NB. Pga. de nødvendige corona-restriktioner vil Børneteatret have færre tilhørerpladser end vanligt, og spillestedet forventer derfor at sælge alle billetterne i forsalg.

Line-up:
Kurt Rosenwinkel – guitar
Ned Ferm – saxofon
Nils Bo Davidsen – cello
AC – bas
Kresten Osgood – trommer