Om fonden


Bag Copenhagen Jazz Festival og Vinterjazz står en erhvervsdrivende fond med det formål at producere en international jazzfestival årligt i København og derigennem udvikle og styrke jazzmiljøet i Danmark.

Foruden at arrangere omkring 120 gratis- og betalingskoncerter står fonden for den generelle markedsføring af alle de to festivalers koncerter. Derudover producerer Copenhagen Jazz Festival særlige koncerter og koncertrækker i løbet af året.

Copenhagen Jazz Festival Fonden er non-profit, og skulle den ét år generere et overskud, anvendes midlerne i overensstemmelse med formålet og investeres i næste års jazzfestivaler.

Vinterjazz


Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på flere end 125 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt gør Vinterjazz til en mulighed for at møde internationale stjerner på turné, nye danske prisvindende projekter og koncerttemaer som Jazz Remixed, Future Sound of Jazz, Wild at Heart, Jazz for Kids m.fl.

Copenhagen Jazz Festival


Copenhagen Jazz Festival er en årligt tilbagevendende musikfestival, der fejrer jazzen i alle dens mulige og umulige afskygninger. Festivalen har eksisteret i sin nuværende form siden 1979 og har med sine mere end tre årtier på bagen for længst markeret sig som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler såvel som en af Danmarks absolut vigtigste musikbegivenheder overhovedet. Denne status er opnået dels ved år efter år at sammensætte et program med udgangspunkt i musikalsk kvalitet og originalitet, dels ved hele tiden at være opmærksom på nye tendenser i både dansk og international jazz, dels ved at være en levende og inkluderende begivenhed, som foregår i byens rum.

Når Copenhagen Jazz Festivalen ruller hen over byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i byens parker, på jazzklubberne og nye interimistiske scener, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen. Tilsammen bliver disse koncerter besøgt af over 250.000 glade publikummer. Således viser festivalen, at jazzen fortsat stortrives i den historiske jazzby.

Historie: København som jazzby


København har en lang historie som jazzby og har siden 1960’erne og 1970’erne, hvor en række amerikanske jazzikoner gjorde byen til deres kreative base, med rette kunnet kalde sig for en af Europas absolutte jazzhovedstæder. Blandt de kunstnere, der gennem årene har taget ophold i byen, er så prominente navne som Dexter Gordon, Stan Getz, Ben Webster, Stuff Smith, Ed Thigpen og Thad Jones. Den danske jazz spirer fortsat den dag i dag, ikke mindst takket være koncertarrangører som Jazzhouse, Jazzhus Montmartre, Paradise Jazz, ILK, Jazz Club Loco og et væld af nye jazztalenter. København er i høj grad stadig en levende jazzby, hvilket mere end noget andet sted kommer til udtryk, når hundredvis af danske og udenlandske musikere hvert år samles på Copenhagen Jazz Festival, der er én af Europas mest velrenommerede.

Copenhagen Jazz Festival blev grundlagt i sin nuværende form i 1979, men opstod allerede som ordkombination i 60’erne og var i løbet af 1962-69 en koncertrække, hvor man blandt andet kunne opleve Thelonius Monk, Miles Davis, Sonny Rollins, Lee Konitz, Bill Evans, Stan Getz, Herbie Hancock, Ron Carter, Tony Williams, Coleman Hawkins, Niels-Henning Ørsted Pedersen, Bent Jædig og Thad Jones i bl.a. KH-Hallen og Tivolis Koncertsal.