Close Encounters på Vinterjazz 2019: Spacelab inviterer publikum og særlige gæster med til gratis koncertrække


Spacelab med de to Hess-brødre Nikolaj og Mikkel samt bassist Anders “AC” Christensen har i en årrække været fast inventar på sommerens jazzfestival i København. På Vinterjazz 2019 indtager de under overskriften Close Encounters det smukke rum i Skuespilhusets Foyer til en helt særlig koncertrække med fri entré, håndplukkede musikalske gæster og højt til loftet

Når Spacelab med pianist Nikolaj Hess, trommeslager Mikkel Hess og Anders ‘AC’ Christensen på bas rykker ind i Skuespilhusets Foyer til fire gratis formiddagskoncerter er det med en række trumfer på hånden. Med overskriften “Close Encounters” tager de nemlig på skift både den tidligere X Factor-dommer, sangerinden Mette Lindberg, trompetist Erik Kimestad, percussionist Rune Olesen og guitarist Jacob Artved, et strengeensemble samt violinisten Maria Jagd med til nysgerrige musikalske møder.

De tre internationale danskere, Nikolaj Hess, Anders ’AC’ Christensen, og Mikkel Hess på trommer, startede med at spille sammen i barndommen i Vejle, og har siden samarbejdet som selvstændig trio og i udvalgte samarbejdsprojekter på den danske og internationale musikscene.

Et gennemgående træk i al den musik, de sammen og hver især laver, er kærligheden til smukke lyriske melodier, medrivende tranceskabende grooves og et rigt harmonisk univers. Konstant trang til nyudforskning og mange års udvikling af orkestrets udtryk danner grobund for indimellem telepatisk kommunikation, både internt i orkestret og med publikum.

 

Close Encounters i Skuespilhusets Foyer

Spacelab feat. Erik Kimestad og Mette Lindberg
2/2, kl. 11:00 – Skuespilhusets Foyer, Kbh – Læs mere / Fri entré

Spacelab with Strings
3/2, kl. 11:00 – Skuespilhusets Foyer, Kbh – Læs mere / Fri entré

Spacelab feat. Rune Olesen og Jacob Artved
9/2, kl. 11:00 – Skuespilhusets Foyer, Kbh – Læs mere / Fri entré

Spacelab feat. Maria Jagd og Mette Lindberg
10/2, kl. 11:00 – Skuespilhusets Foyer, Kbh – Læs mere / Fri entré

 

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og er arrangeret i samarbejde med flere end 120 spillesteder og arrangører fra Skagen til Bornholm. Vinterjazz 2019 finder sted fra 1-24 februar.