DR Big Band kommer helt tæt på publikum med mini-turné under Vinterjazz


DR Big Bands hjemmebane er DR Koncerthuset, men faktisk er det resten af Danmark, der har fornøjelsen af de fleste af bandets liveoptrædener. Under Vinterjazz 2019 kan du komme helt tæt på DR Big Band, når orkestret drager på dansk mini-turné med første koncert i Thy onsdag den 6. februar

På Vinterjazz 2019 lagde DR Big Band ud med en koncert på åbningsaftenen i selskab med den store danske jazzvokal Sinne Eeg foran en tætpakket Koncertsal i DR Koncerthuset. Onsdag den 6. februar indleder big bandet deres danske mini-tour under overskriften “Tæt på” – en stærk buket uropførelser af og med DR Big Bands profiler. Her slipper bandets medlemmer deres indre sangskrivere løs og krydser klinger ved koncertrækken, hvor et af dogmerne er, at musikerne ikke må skrive en solo til sig selv – men gerne til en af kollegaerne i bandet.

DR Big Band (tidl. som Radioens Big Band) har været et fyrtårn på den danske jazzscene siden 1964, og bandet var med helt i front i de år, hvor København husede en række legendariske amerikanske jazzmusikere. Nu som dengang er orkestret garant for musikoplevelser i spændingsfeltet mellem klassisk swingende bigbandjazz, bløde ballader, nye kompositioner og vilde eksperimenter – leveret med 19 talentfulde musikeres energi, nærvær og præcision.

Dirigenter som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely og gæstesolister som Miles Davis, Stan Getz og Joe Henderson formåede – sammen med en perlerække af danske jazzmusikere – at gøre DR Big Band til den institution, som Ernie Wilkins kaldte: “probably the best big band in Europe.” I dag leverer bandet stadig den ægte, amerikanske bigband-lyd – men med sit eget, nordiske twist.

DR Big Band – “Tæt på” under Vinterjazz 2019:

6/2, 20:00 – Jazz i Thy / Thisted Gymnasium – Læs mere / Køb billet
9/2, 20:00 – Sorø Jazz / Victoria Teatret – Læs mere / Dørsalg
10/2, 20:00 – DR Koncerthuset, Studie 2 – Læs mere / Køb billet

Foto fra DR Big Bands koncert med Sinne Eeg den 1. februar på Vinterjazz 2019