Fem anbefalinger til sidste uge af Vinterjazz fra Laurits Hyllested


Den unge komponist og trommeslager Laurits Hyllested er et af de mest spændende nye navne på den danske jazzscene. I 2018 udkom hans debut, “Darling River”, og lørdag den 16. februar stod de fleste af albummets medvirkende kunstnere – bl.a. Kasper Tranberg, Lars Greve, Halvcirkel og Jakob Littauer – klar til at fremføre musikken som en del af Vinterjazz-programmet i KoncertKirken i København.

Dagbladet Information interviewede den 28-årige komponist i forbindelse med koncerten, og i artiklen kan man samtidig læse hans anbefalinger til den sidste uge af årets festival. Jazz.dk har samlet anbefalingerne herunder, der stiller skarpt på fem skarpe danske koncertaftener med fødderne plantet i både fremsyn og tradition.

Læs interviewet: “Ungt jazztalent: »Man får også nogle gaver, når der er én, der impulsivt bryder ud i et eller andet fuldstændig vildt, så man bare sidder og tænker: ’shit mand’”, Information lørdag den 16. februar

 

Fem Vinterjazz-anbefalinger fra Laurits Hyllested:

Negari+ Mazur, Anker+ Puck Mintie
19/2, Klub Primi, H15, Kbh – Læs mere
“Mazur og Anker er to af mine helt store forbilleder, både som komponister og instrumentalister. Dette er en sjælden mulighed for at opleve dem sammen i duoformat. Not to miss!”

Kasper Tranberg Terzet
20/2, ILK, H15, Kbh – Læs mere
“Kasper er min helt! Både som musiker og menneske er han en driving force for alle omkring ham – en evig kilde til inspiration. Hans terzet er tre af de bedste venner, der bare kender hinanden ud og ind – interplay af højeste kvalitet.”

Maria Faust ‘ Machina’ – Radar, Aarhus
21/2, Radar, Aarhus – Læs mere / Køb billet
22/2, Karens Minde Kulturhus, Kbh – Læs mere / Køb billet
“Maria Faust er en fantastisk komponist og kapelmester! Totalt raffineret blik for stoflighed, struktur, sound og tekstur. ‘ Machina’ fremhæver en klar kompositorisk vision og faciliterer et drømmehold af musikere.”

Snorre Kirk Kvartet
23/2, Drop Inn, Kbh – Læs mere
“Snorre er en af mine helt store trommehelte – ultra elegant touch på instrumentet! Ud over det har han et knivskarpt kompositorisk sprog og virkelig en ‘ bandsound’ i alt, hvor han er kapelmester. Mega inspirerende.”

ØYA+ Night Repair –
24/2, Stengade, Kbh – Læs mere / Køb billet
“Jeg kan ikke anbefale Mathias Holms ØYA nok. Jeg hører nok pladen en gang om ugen, og det er simpelthen et værk! Kæmpestor kunstnerisk horisont, der trækker på et hav af referencer, og det musikalske overblik giver noget musik, som bare er gennemgribende dybt, opløftende, smukt – transcenderer tid og rum.”

Vinterjazz 2019 fortsætter frem til 24. februar. Se alle koncerterne på Vinterjazz 2019 her.